Pratite nas

Hronika

Zeljković propjevao na saslušanju, uperio prst u Vladu Đajića!?

Objavio

u

Prema mojim informacijama iz Specijalnog tužilaštva Republike Srpske, prije nekoliko dana tužioci su ponovo saslušali bivšeg direktora Zavoda za javno zdravstvo Srpske Branislava Zeljkovića zbog proširenje istrage i sporne nabavke 28 termalnih kamera za mjerenje tjelesne temperature, koje su plaćene po mnogo većim cijenama od tržišnih. Nisam ja, Đajić je – u najkraćem bi se moglo opisati saslušanje Zeljkovića pred specijalnim tužiocem Sanjom Tadić Stoisavljević.

Zeljković je tužiocu izjavio da je imao poziv od direktora Kliničkog centra Vlade Đajića, koji mu je rekao da je situacija alarmantna i da mora odmah hitno nabaviti skupe termalne kamere od firme A.R.M.S. sistemi D.O.O. u vlasništvu Vladimira Vuletića.

Poslije toga Vuletić je došao na sastanak kod Zeljkovića u Institut, po dogovoru sa Vladom Đajićem, a postoje listinzi telefonskih poziva uhapšenog direktora koji potvrđuju komunikaciju Vuletića, Đajića i Zeljkovića u periodu nabavke spornih kamera.

Kamere su nabavljene direktnom pogodbom, pregovaračkim postupkom bez objavljivanja obavještenja u javnosti, i plaćene su 299 000 maraka bez PDV-a. Nezvanično, plaćeno je 28 termalnih kamera, a isporučene su samo dvije!? Čudno je zašto je Zeljković direktno pregovarao sa firmom bez ikakvih referenci, koja je osnovana 2018. godine, i ima skroman promet sa svega 2 zaposlena radnika?

Specijalni tužilac Sanja Tadić Stoisavljević proširila je istragu i na direktora KBC Vlada Đajića, a pored toga Đajić je predmet istrage i u predmetu „Kiseonik“ koju vodi tužilac Slobodan Ćelić i Uprava kriminalističke policije Republike Srpske.

Očito je da se visoki funkcioneri na vlasti nisu trudili puno da prikriju namještanja i zloupotrebe sa javnim nabavkama, a pitanje je da li će politika i moćnici upetljati, do koga će tužioci doći i gdje će se sve prošititi istraga.

Nebojša Vukanović

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Hronika

Osumnjičen da je krao po stambenim objektima u Banjaluci

Objavio

u

Osoba S.K. iz Banjaluke uhapšena je zbog sumnje da je počinila tri krađe na području Banjaluke, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

“S.K. se sumnjiči da je od 15. jula do 3. avgusta 2021. godine, na području Grada Banjaluka počinio tri krivična djela teška krađa. Meta napada su bili stambeni objekti”, navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Kod osobe S.K. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se protiv navedene osobe dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.

Nezavisne

Nastavite čitati

Hronika

Ranjeni Srbin OPERISAN I STABILNO “Metak mu je izašao gotovo na prednju stranu vrata”

Objavio

u

Srbin Srećko Sofronijević (36), koga su danas ranili albanski specijalci na Kosovu i Metohiji, operisan je i njegovo zdravstveno stanje trenutno je stabilno, potvrdio je direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek.

Elek je naveo da je povrijeđeni Sofronijević na Odjeljenju intenzivne njege i pod dvadesetčetvoročasovnim nadzorom.

– On ima tešku tjelesnu povredu, upucan je sa leđa vatrenim oružjem, ne znamo kog kalibra. Ima povredu desne lopatice, prelom drugog desnog rebra i povredu krvnih sudova vrata. Metak mu je izašao gotovo na prednju stranu vrata. Hitno je operisan, zaustavljeno je krvarenje, metak je izvađen – rekao je Elek za Telegraf.

On je naveo da je u današnjim nemirima ukupno deset osoba povrijeđeno gumenim mecima, suzavcem i šok-bombama, a od tog broja osam nije zadržano na bolničkom liječenju.

Srbi su jutros u Kosovskoj Mitrovici spriječili pripadnike kosovske policije da pretresu poslovne objekte. Okupljeni građani su bacali kamenice, a policija je uzvraćala šok-bombama.

Sofronijević je ranjen u današnjem napadu specijalaca ROSU na Srbe na sjeveru Kosova.

Srna

Nastavite čitati

Hronika

Srećko u bolnici nakon što su ga upucali s leđa: Potresna fotografija mladića ranjenog na Kosmetu

Objavio

u

Srećko Sofronijević iz Zvečana ranjen je danas nakon što su pripadnici kosovske policije otvorili vatru na narod koji se okupio nakon njihovog upada u sjeverni dio Kososvske Mitrovice.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama, Srećko je pogođen u leđa, a metak mu je izašao na grudi i hitno je prebačen u bolnicu. Trenutno je, prema informacijama Blica, na operaciji.

U Sjevernoj Mitrovici jutros je sprovedena akcija Kosovske policije, a nekoliko stotina građana je blokiralo više ulica.

Sirene za uzbunu čule su se od 9 ujutru, a prema nezvaničnim saznanjima slična racija odvijala se u Zvečanu. Srbin Srećko Sofronijević je upucan sa leđa, on je trenutno na operaciji, a kako je rekao direktor Kancelarije za KIM desetak Srba je ranjeno, piše Blic.

Nastavite čitati

Trending