Pratite nas
Mozzart Banner

Svijet

Žena zapalila kovid hotel

Objavio

u

Ženska osoba je u nedjelju zapalila kovid hotel u Kvinslendu u Australiji u kojem je bila smještena sa njeno dvoje djece i primorana na karantin od dvije nedjelje.

Mozzart Banner

Žena je uhapšena i optužena za podmetanje požara.

U nedjelju ujutru vatra je zahvatila gornji sprat hotela “Pacifik” u gradu Kernsu na sjeveroistoku Kvinslenda. Iz hotela je moralo da se evakuiše više od 160 ljudi.

 

Na sreću niko nije povrijeđen.

Načinjena šteta na zgradi je bila ogromna pa su vlasti primorale ljude da se presele u druge kovid objekte.

Vlasti kažu da je 31-godišnja žena zapalila vatru ispod svog kreveta, nakon što je provela par dana u obaveznom karantinu zato što je ušla u Kvinslend iz druge države.

Prije incidenta ona je navodno pravila druge probleme osoblju hotela tokom svog boravka.

 

Njeno dvoje djece je privedeno pod policijskom zaštitom a žena optužena za podmetanje požara i namjerno nanošenje štete treba da se pojavi pred sudom u ponedjeljak.

Tokom pandemije virusa korona Australija je zabilježila samo 2.000 smrtnih slučajeva jer je uvela neke od najrigoroznijih mjera izolacije i karantina u svijetu. Mjere su uticale ne samo na međunarodna već i na međudržavna putovanja u pokušaju da se stepen zaraze održi na niskom nivou dok se većina stanovništva ne vakciniše.

 

(B92)

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Svijet

Dovedeni smo u situaciju da moramo da kažemo – STANITE!

Objavio

u

By

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da su SAD i njihovi saveznici doveli Rusiju u poziciju da nema kuda nazad.

Mozzart Banner

“Govorio sam o crvenim linijama za koje vjerujemo da ne trebaju da budu pređene. Želim da svi shvate u našoj zemlji i inostranstvu, da shvate i naši partneri – ovdje se ne radi o crvenoj liniji za koju mi ne želimo da je neko pređe. Stvar je u tome da nemamo kuda nazad. Pritisnuli su nas na način da ne možemo da mrdnemo”, rekao je Putin za televiziju “Rusija 1”.

On je dodao da će druga strana “postaviti raketne sisteme u Ukrajinu, na četiri do pet minuta leta do Moskve”.

“Kuda da idemo? Jednostavno su nas doveli u situaciju da moramo reći – stanite. U tome je suština”, dodao je ruski lider.

Putin je izrazio nadu da će ruski i ukrajinski narod, kao i narodi Evrope i SAD, shvatiti suštinu bezbjednosnih prijedloga koje je Moskva poslala Vašingtonu i NATO-u, a koje je prošle sedmice objavilo rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Izvor: Tanjug

Nastavite čitati

Svijet

Putin: Zašto su SAD uništile Jugoslaviju, pod kojim izgovorom

Objavio

u

By

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin govorio je o geopolitičkom odnosu snaga u svijetu i nekažnjivosti SAD-a za sve zločine koje su počinili širom planete.

Mozzart Banner

“Naši američki partneri, da ih tako nazovemo, prethodnih godina, kako bi navodno osigurali svoje interese i svoju bezbjednost, hiljadama granica daleko od svoje teritorije, radili su surove stvari bez ikakve reakcije Savjeta bezbjednosti UN-a. Jugoslavija je bombardovana – pod kojim izgovorom? Gdje je Jugoslavija, a gdje su SAD? Uništili su tu državu”, rekao je danas Putin na proširenom sastanku kolegijuma Ministarstva odbrane Ruske Federacije, piše RIA Novosti.

On je podsjetio na sukobe i probleme sa kojima se suočavala tadašnja Jugoslavija, ali je zapitao ko je dao pravo Amerikancima da bombarduju jednu evropsku prijestonicu.

“Niko. Oni su sami to odlučili, a sateliti su potrčali za njima i klimali glavom. To je sve međunarodno pravo”, rekao je Putin.

Predsjednik Rusije je dodao da su Amerikanci ušli i u Irak, razorili tu zemlju i “stvorili od nje leglo međunarodnog terorizma”.

“Onda se pokazalo da su ih obavještajni podaci iznevjerili. A kako su ušli u Siriju, šta, uz dozvolu Savjeta bezbjednosti? Ne. Rade šta god hoće”, zaključio je on.

Izvor: N1

 

Nastavite čitati

Svijet

ŠTA SE DEŠAVA: Premijer podneo ostavku

Objavio

u

By

Kako je i najavio Zoran Zaev je u srijedu podnio ostavku na mJesto premijera Sjeverne Makedonije. Zahtjev ostavke je predao Sobranju, koji bi potom na prvoj narednoj sjednici trebalo da je konstatuje. Sjednica Sobranja zakazana je za sutra, četvrtak, 23. decembar, ali u ovom trenutku nije izvJesno da li će biti i održana.

Mozzart Banner

Zaev je ostavku najavio nakon što je njegova partija sa malom razlikom izgubila lokalne izbore u Sjevernoj Makedoniji održane u oktobru. Krajem novembra njegove socijaldemokrate prihvatili su i ostavku koju je podnIo na stranačke funkcije.

Sve funkcije Zorana Zaeva

Pet godina premijer, devet godina gradonačelnik Strumice, dvije godine poslanik i četiri godine lider tada opozicionog Socijaldemokratskog saveza (SDSM) – ovo stoji u političkoj biografiji Zorana Zaeva.

Prema anketi objavljenoj u avgustu, koju je naručio američki Nacionalni demokratski institut, Zaev je tada imao podršku osam odsto građana, nasuprot pet procenata koje je imao njegov politički rival Hristijan Mickoski iz opozicione VMRO DPMNE.

Ova prednost koju je dobio Zaev kao stranački lider se ipak pokazala nedovoljnom da bi njegova stranka pobijedila na lokalnim izborima u oktobru.

Nakon izbornog poraza od VMRO DPMNE i podnesenih ostavki, Zaev odlazi ostavljajući svoj izbor – Dimitara Kovačevskog kao predsednika SDSM-a i najvjerovatnijeg mandatara za sastavljanje nove vlade.

Po čemu će Zaev ostati upamćen?

Audio bombe i 27. april

Simpatizeri lidera SDSM-a mu pripisuju epitet heroja, najviše zbog događaja od 27. aprila 2017. godine u parlamentu. Fotografije na društvenim mrežama njegovih simpatizera su bile obično one na kojoj je tadašnji opozicionar Zaev krvave glave.

Naime, poslije nekoliko mjeseci protesta zbog takozvanih audio bombi koje je Zaev lično objavljivao i u kojima se upućivalo na kriminalno djelovanje tokom desetogodišnjeg vladanja VMRO DPMNE, u decembru 2016. godine su održani izbori.

SDSM je osvojio 49 poslaničkih mandata, a VMRO DPMNE na čelu sa Nikolom Gruevskim 51 poslanika. U narednih nekoliko mjeseci VMRO DPMNE nije uspijela da sastavi vladinu većinu od 61 poslanika. Zaev je to imao, ali tadašnji predsednik države Đorđe Ivanov mu nije davao mandat da formira vladu.

Sve ovo je dovelo do takozvanog “krvavog četvrtka”, 27. aprila 2017. godine, kada su u Sobranje upali ljudi koji su svakodnevno izlazili na proteste na poziv inicijative Za zajedničku Makedoniju i pristalica VMRO DPMNE.

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Nastavite čitati

Trending