Pratite nas

Svijet

Žena zapalila kovid hotel

Objavio

u

Ženska osoba je u nedjelju zapalila kovid hotel u Kvinslendu u Australiji u kojem je bila smještena sa njeno dvoje djece i primorana na karantin od dvije nedjelje.

Žena je uhapšena i optužena za podmetanje požara.

U nedjelju ujutru vatra je zahvatila gornji sprat hotela “Pacifik” u gradu Kernsu na sjeveroistoku Kvinslenda. Iz hotela je moralo da se evakuiše više od 160 ljudi.

 

Na sreću niko nije povrijeđen.

Načinjena šteta na zgradi je bila ogromna pa su vlasti primorale ljude da se presele u druge kovid objekte.

Vlasti kažu da je 31-godišnja žena zapalila vatru ispod svog kreveta, nakon što je provela par dana u obaveznom karantinu zato što je ušla u Kvinslend iz druge države.

Prije incidenta ona je navodno pravila druge probleme osoblju hotela tokom svog boravka.

 

Njeno dvoje djece je privedeno pod policijskom zaštitom a žena optužena za podmetanje požara i namjerno nanošenje štete treba da se pojavi pred sudom u ponedjeljak.

Tokom pandemije virusa korona Australija je zabilježila samo 2.000 smrtnih slučajeva jer je uvela neke od najrigoroznijih mjera izolacije i karantina u svijetu. Mjere su uticale ne samo na međunarodna već i na međudržavna putovanja u pokušaju da se stepen zaraze održi na niskom nivou dok se većina stanovništva ne vakciniše.

 

(B92)

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Svijet

OŠTRA PORUKA KINE NATO-U Vaše ruke su umazane krvlju globalne populacije, vi ste izazov za globalni mir i stabilnost

Objavio

u

Komentarišući novi Strateški koncept koji je usvojila Alijansa na samitu u Madridu, Džao je naglasio da sam NATO predstavlja sistematski izazov za globalni mir i stabilnost.

On je na redovnoj konferenciji za novinare u Pekingu rekao da NATO, iako sebe predstavlja kao defanzivni blok, želi da napreduje u novim područjima i domenima.

– Želimo javno da kažemo da NATO preuveličava i naduvava takozvanu kinesku prijetnju i da je to apsolutno uzaludan trud – istakao je Džao.

Portparol Ministarstva pozvao je Alijansu da prestane sa neosnovanim kritikovanjem i provokativnim izjavama protiv Kine, te da se suzdrži od ideologije Hladnog rata i koncepta igre sa nultom sumom, javio je TASS.

Lideri NATO-a saglasili su se juče tokom Samita Alijanse u Madridu u vezi sa novim Strateškim konceptom u kojem se Rusija predstavlja kao najveća i najdirektnija prijetnja bezbjednosti Sjevernoatlantskog saveza. U pomenutom konceptu skrenuta je pažnja na sistematske izazove koje predstavlja Kina.

Izvor:Aloonline.ba

Nastavite čitati

Svijet

PUTIN UPOZORIO SKANDINAVCE “Ukoliko rasporedite NATO oružje, ODGOVORIĆEMO”

Objavio

u

U slučaju da vojna infrastruktura NATO-a bude raspoređena u Finskoj i Švedskoj, Rusija će morati da odgovori recipročno, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin na Kaspijskom samitu.

“Nemamo o čemu da brinemo u pogledu članstva Finske i Švedske u NATO-u. Ako žele (u NATO), samo naprijed. Ali moraju jasno da shvate da za njih ranije nije bilo prijetnji, a sada, ako se tamo rasporede vojni kontigenti i infrastruktura, bićemo prinuđeni da recipročno reagujemo i stvaramo iste prijetnje za teritorije sa kojih se nama stvaraju prijetnje”, objasnio je Putin odgovarajaću na pitanja novinara.

Ranije je generalni sekretar NATO-a Јens Stoltenberg saopštio da Alijansa planira da ojača borbene grupe na svojim istočnim granicama, kao i da poveća brojnost Snaga za brzo reagovanje sa sadašnjih 40 na više od 300 hiljada, dok je pomoćnik generalnog sekretara NATO-a Kamil Gran rekao da NATO neće dati Rusiji garancije da neće raspoređivati nuklearno oružje u Švedskoj i Finskoj ukoliko postanu članice Alijanse.

Izvor: Telegraf

Nastavite čitati

Svijet

KATASTROFA! Otac slučajno ostavio dijete u autu po vrućini, kada ga je zatekao mrtvog ubio se

Objavio

u

Otac iz Virdžinije u Sjedinjenim Američkim Državama ubio se nakon što je pronašao 18-mjesečnog sina mrtvog na zadnjem sjedištu automobila koji je stajao na suncu, prenosi CBS.

Muškarac se ubio u blizini kuće u kojoj je policija pronašla tijelo dječaka.

„Ovo je užasna tragedija po toliko osnova“, rekao je načelnik policije Česterfilda, Kristofer Hensli, prneosi CBS.

Policija smatra da je otac otišao na posao gdje je proveo tri sata i da je zaboravio da ostavi sina u vrtiću. Virdžiniju je ove nedjelje pogodio vreli talas.

Porodica dječaka alarmirala je policiju kada se dijete nije pojavilo u vrtiću. Policija je obišla kuću oca i pronašla i njegovo i djetetovo tijelo.

Porodica je navodno dobila poruke od oca da će se ubiti zbog sina.

Nastavite čitati

Trending