Pratite nas

Društvo

ŽENE IZ “DUGE” U HUMANOJ MISIJI: Vrijedne ruke Banjalučanki isplele tople dekice za najmlađe

Objavio

u

Dekice, kapice i papučice ispletene sa puno pažnje i ljubavi, a koje bi najmlađe trebalo da zaštite u prvim mjesecima života, rezultat su rada vrijednih ruku najstarijih Banjalučanki.

One su u sklopu projekta “Radost života 65+” u organizaciji humanitarnog udruženja žena “Duga”  pripremile  paketiće za novorođenčad iz socijalno ugroženih porodica.

Cilj ovog projekta je da se omogući socijalizacija osoba treće životne dobi, a kako ne bi sve ostalo samo na druženju, odlučeno je da rukotvorine idu u humanitarne svrhe, za pomoć onim najranjivijima, maloj djeci, piše “Srpskainfo”.

“Centru za socijalni rad ćemo danas predati 12 paketića za novorođenčad, a svaki sadrži ispletenu dekicu, kapu te papučice i oni će to raspodijeliti svojim korisnicima”, rekla je koordinator ovog projekta Vera Stefanović i dodala da je upravo bila želja učesnica, da njihov rad ode u ruke najmlađih Banjalučana.

Objasnila je da su svi predmeti nastali u prethodnom periodu u sklopu radionice pletenja, koja se održavala u posebnim uslovima, zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Ona je napomenula da ovo nije prva humanitarna akcija, koju su oni organizovali u sklopu ovog projekta.

“Prva je održana u decembru prošle godine, a rukotvorine su bile namijenjene humanitarnoj prodaji. Novac dobijen njihovom prodajom je uplaćen Udruženju roditelja djece oboljelih od malignih bolesti  ‘Iskra’ Banjaluka, za pomoć Roditeljskoj kući”, istakla je Stefanovićeva.

Dodaje da je Grad Banjaluka podržao realizaciju ovog projekta, te da je Gradska uprava obezbijedila sredstva za nabavku materijala, koji se koristio u radionicama.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Društvo

ČESTE INTERVENCIJE Vatrogascima pune ruke posla zbog paljenja niskog rastinja

Objavio

u

Banjalučki vatrogasci imali su, tokom jučerašnjeg dana, čak 13 intervencija, što je izuzetno veliki broj na dnevnom nivou, u odnosu na uobičajene situacije.

Kako navode iz Vatrogasne brigade, najviše intervencija odnosilo se na gašenje požara koji su nastali prilikom paljenja niskog rastinja. Nisko rastinje gorjelo je u Novoseliji, Motikama, Krminama, Mišinom Hanu i Lokvarima. Brzom interevencijom vatrogasaca, požari su stavljeni pod kontrolu. Još jedanput molimo građane da ne pale nisko rastinje, jer to može dovesti do požara većih razmjera gdje mogu biti ugroženi imovina pa i ljudski životi rekli su u banjalučkoj Vatrogasnoj brigadi.

Uz požare na niskom rastinju, sinoć su zapaljena tri kontejnera i to u ulicama Cara Lazara, Nenada Kostića i Karađorđevoj. U Bulevaru Stepe Stepanovića zaustavljeno je curenje plina u stanu, dok je u Ulici braće Podgornika ugašen manji požar nakon što se zapalila bandera.

Nastavite čitati

Društvo

Večeras premijera predstave “Stranci u noći”

Objavio

u

Premijera predstave “Stranci u noći”, prema tekstu Ane Đorđević, biće održana večeras u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Reditelj predstave Slađana Kilibarda izjavila je Srni da je predstava rađena prema scenariju filma “Potpuni stranci”, koji je doživio 17 rimejkova, kao i pet različitih verzija pozorišnih predstava u regionu.

“Cilj mi je bio da akcenat stavim na emocije kao što je ljubav, te kako različiti faktori kao što su mobilni telefoni utiču na te emocije”, rekla je Kilibarda.

Ona je dodala da je riječ o dramskom tekstu sa elementima komedije.

“Kao i svaka druga predstava tako i ova otvara mnoga pitanja, kao što su pitanja samoće, ljubavi, odnosa prema djeci, te trčanja za karijerom, te sam sigurna da će imati efekta na publiku”, navela je Kilibarda.

Ona je ocijenila da je pandemija virusa korona značajno uticala na oblast kulture i umjetnosti i da će biti potrebno udruženim snagama raditi da se situacija vrati u normalu.

“Treba da budemo strpljivi jer se nadamo da će se ova pandemija vrlo brzo završiti kako bi se publika mogla polako vraćati pozorištu u punom kapacitetu. Kultura je ta koja uspije da nas i u najtežim životnim okolnostima bar na trenutak podsjeti da je život lijep”, rekla je Kilibarda.

Početak predstave je u 20.00 časova.

Nastavite čitati

Društvo

DRUŽENJE: Stanivuković sa zaposlenim u Odjeljenju za prostorno uređenje

Objavio

u

Danas sam imao priliku da se družim sa zaposlenima iz Odjeljenja za prostorno uređenje, ispred kojih je mnogo velikih planova koji će imati moju podršku, objavio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.

– Sa ovim ljudima znam da ćemo napraviti najveći iskorak, pogotovo kada je riječ o prvom urbanističkom planu, koji grad nakon više decenija nema, a na kom intenzivno radimo i koji će Banja Luka uskoro dobiti. Njima nije teško i prije početka radnog vremena započeti obilazak terena, kako bismo bili sigurni da će biti ispoštovan svaki regulacioni plan koji će naš grad činiti ljepšim – istakao je Stanivuković.

– Ponosan sam na ove ljude, koji imaju potpunu slobodu da rade najbolje što umiju, a za nas će struka uvijek biti iznad politike, jer je ta vrsta nezavisnosti ključna – zaključio je gradonačelnik.

Nastavite čitati

Trending