Pratite nas

Zanimljivosti

Život Žike Jakšića je POPUT ROMANA: Radio je kao spasilac, bio je u dugovima, a danas je veoma uspješan

Objavio

u

Žika Jakšić, jedan je od glavnih producenata i menadžera Grand produkcije i čelni čovjek muzičkog šoua “Zvezde Granda” koji se prikazuje od 2003. godine. Osim “Zvezda Granda”, osmislio je i takmičenje za malo starije takmičare – “Nikad nije kasno”.

Njegov put do uspjeha nije bio lak, a njegova životna priča je, malo je reći, zanimljiva, prenosi Blic.

Rođen 1964. u Aleksandrovcu Župskom, dobio je ime Saša jer njegov kum nije želio da ga svi zovu Aca. Međutim, njegovim pravim imenom zovu ga samo roditelji, kum i jedan prijatelj.

Nadimak Žika dobio je tokom svoje fudbalske karijere.

Naime, često je suzama reagovao na poraze na terenu dok je bio strastveni fudbaler, a njegovo izražavanje emocija su mnogi miješali sa živčanošću, te je tako ostao Žika, kako je otkrio jednom prilikom.

Počeo je da studira na Fakultetu za fizičku kulturu ali taj fakultet nikada nije završio. Žika je i te kako zarađivao za život sa bendom „Ritam srca“, a u Njemačkoj je kratko imao dobru karijeru.

– U Njemačkoj sam sebi izmislio posao: bio sam jedini legalni distributer CD-ova. Poslovao sam i sa izdavačkim kućama „Zam“, „Renome“ i „Južni vetar“. Dolazili su i Boba Živojinović i Saša Popović kod mene u Njemačku. A sve je počelo zbog jednog strašnog loma. Imao sam nevjerovatan pad, bio sam ispod nule. Tada sam se i razveo i u tom periodu, 2000. godine, počela je da se rasipa i moja grupa „Ritam srca“, u kojoj sam bio basista. Pukao sam po svim linijama: i poslovno, i privatno, i finansijski. Kao kula od karata, sve se srušilo. Tako nešto ne bih poželeo ni najvećim dušmanima. Ali kada bih mogao da se vratim nazad i biram put, ponovo bih sve volio da mi se isto desi. Sve je to uticalo na mene. Sabrao sam neke stvari, prelomio mnogo preko glave i koliko god to bilo teško psihički u tom trenutku, uspio sam da se izborim – rekao je Žika koji je jedno vrijeme vodio veoma uspješan restoran u Gelzenkirhenu. Muzičar je i poslije restorana zapao u dugove.

Jakšić je poslije restorana svirao u Njemačkoj, a uporedo je radio kao spasilac da bi naredne sezone postao šef smjene. Na kraju je dao otkaz zbog benda.

Zbog života u inostranstvu, došao je na ideju da i na našim prostorima plasira muzički šou-program, budući da su ovakvi TV formati i te kako bili popularni van granica naše zemlje, a danas je to jedna od najpopularnijih emisija.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Zanimljivosti

Sve više električnih automobila u Banjaluci

Objavio

u

Na području Banjaluke nema znatan broj registrovanih električnih automobila, ali je primjetno da se u prethodnim godinama taj broj povećava i očekuje se ekspanzija ovog tipa automobila na našim putevima, rekao je za “Nezavisne” Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj.

Prema njegovim riječima, punjači za električna vozila na području grada postavljeni su još 2018. godine na dvije lokacije, i to u Vidovdanskoj ulici i u Ulici kralja Petra I Karađorđevića.

“Na obje lokacije postavljena su po tri punjača, te su obje lokacije u funkciji. Trenutno je pet punjača u funkciji jer je jedan oštećen tokom saobraćajne nezgode”, kazao je Davidović.

Naglasio je da nemaju evidenciju o  iskazanim potrebama za punjenje električnih automobila, te se ne može odrediti prema tome da li je velika potreba za punjačima.

“Osnovna vodilja pri realizaciji ovog projekta je bila afirmacija Banjaluke kao ‘zelenog grada’. Cilj je bio da se pored afirmacije Banjaluke kao ‘zelenog grada’ privuku i korisnici ovih automobila iz okruženja kao mjesto gdje mogu doći koristiti potencijale grada, a da pritom mogu nesmetano da dođu sa električnim automobilom”, objasnio je Davidović.

Istakao je da su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve zadovoljni, te smatraju da je ovaj projekat uspješan.

“U 2021. godini nije planirano postavljanje novih javnih punjača.

Ovaj projekat je bio afirmativnog karaktera i potpuno je besplatan za korisnike”, rekao je Davidović.

Gradska uprava nema direktne prihode od samih punjača, već mjesečno izmiruje troškove utrošene električne energije prema distributeru.

“Na punjačima su instalirani tipski utikači koji odgovaraju poznatim proizvođačima električnih automobila. Punjenje električnih automobila je jednostavan proces koji je za svaki tip automobila zasebno definisan od strane prizvođača, te nakon što se automobil softverski pripremi za punjenje, spajanjem utikača na mjesto na automobilu počinje proces punjenja”, pojasnio je Davidović.

Kompletan proces punjenja na instaliranim javnim punjačima traje od dva do tri časa, s obzirom na to da se radi o srednje brzim punjačima.

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Banski dvor osvijetljen za oboljele od rijetkih bolesti

Objavio

u

Banjaluka se večeras pridružila brojnim gradovima čije su građevine osvijetljene posebnim dekrativnim svjetlima povodom Međunarodnog dana oboljelih rijetkih bolesti.

U Banjaluci su večeras osvijetljene zgrade Banskog dvora i Gradske uprave.

Međunarodni dan oboljelih od rijetkih bolesti se zvanično obilježava 29. februara.

Cilj je podizanje svijesti javnosti o rijetkim bolestima, te o njihovom uticaju na život oboljelih i njihovih porodica. Rijetke bolesti su one od kojih oboli manje od pet pojedinaca na 10.000 stanovnika.

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Problemi za korisnike Facebooka u BiH

Objavio

u

Korisnici društvene mreže Facebook u popodnevnim satima prijavili su probleme širom svijeta.

Rad mreže je otežan ili onemogućen, a još uvijek nije poznato kada će problemi biti otklonjeni.

I korisnici Facebooka u Bosni i Hercegovini prijavili su probleme s messengerom.

Poruke na messengeru kasne, odnosno zavisno od aplikacije koje se koriste, uopšte ne prolaze.

(N1)

Nastavite čitati

Trending