Pratite nas

Politika

Zločin kiseonik: Zašto glavna inspektorka ignoriše izvještaj iz Trebinja? (FOTO)

Objavio

u

Glavni republički zdravstveni inspektor Milica Matijević mudro izbjegava da preuzme odgovornost, iako je 19. avgusta u vanrednoj inspekcijskoj kontroli bolnici u Trebinju republički zdravstveni inspektor utvrdio da se industrijski gas koristi u medicinske svrhe. Za “Agape” reaguje u 22 časa naveče, a sada ćuti 15 dana.

Rekao je ovo za portal Insajder.in gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, komentarišući dokument koji je danas pokazao na press konferenciji, a koji se nalazi u posjedu našeg portala.

– Ovo je izvještaj o kojem se mnogo ne priča, a u kojem nedvosmisleno konstatovano da je bolnica u Trebinju nabavljala od kompanije “Gilje gas” i o tome je informisala i glavnu inspektorku Milicu Matijević. Dakle, Republički inspektorat je izvršio kontrolu. I šta ćemo sad? Govore kako neko iz Sarajeva pokušava da sabotira Republiku Srpsku, pa evo imaju mišljenje i naše institucije i opet ne žele ništa da urade – rekao je Stanivuković.

On dodaje da posebno zabrinjava to što glavna inspektorka Milica Matijević o ovome ćuti i ne želi da preuzme odgovornost, a da boli to što oni i danas rade sa tehničkim kiseonikom koji se knjiži kao medicinski i da zbog toga Agencija za lijekove ne može da im zabrani da ga koriste.

– Ja od ove priče neću odustati. Ići ću do Tužilaštva koliko god treba i neću dozvoliti da se ova priča zataška kao piralen ili neke druge, sve dok odgovorni ne preuzmu odgovornost – kazao je Stanivuković.

On je o ovoj temi govorio i na konferenciji za štampu, a tom prilikom pokazao je i izvještaj republičkog zdravstvenog inspektora iz Trebinja. U tom dokumentu inspektori su naglasadili da je „Bolnica Trebinje od kompanije Milojević Gilje Gas zaprimila tečni kiseonik čistoće 99,5%, azot suboksid i ugljen dioksid“.

– Uvidom u objekat kisikane, u prisustvu odgovornog lica firme, utvrđeno je da su lagerovane određene količine pomenuta tri gasa, koji se bez sumnje, što je izjavio prisusutni direktor, u kompletnim količinama koriste u medicinske svrhe, pa se samim tim ovi gasovi tretiraju kao lijekovi. U prisustvu inspektora, kontaktiran je dobavljač koji je izjavio da osim podataka iz uzajamnog ugovora, ostale podatke za sada ne želi predočavati, kako za posjedovanje dozvole za promet medicinskog sredstva, tako ni dokaze, ni izjavu da li posjeduje dozvolu za promet tri sporna gasa – stoji u ovom izvještaju.

Područni inspektor konstatuje da čelične flaše posjeduju samo dio deklaracije sa podacima dobavljača, kao i bezbjednosne podatke.

– Nedostajući podatak o proizvođaču i uvozniku navedenih gasova nismo mogli dobiti – navodi se između ostalog u ovom izvještaju.

(Insajder.in Foto:Insajder.in)

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

Đajić angažovao presuđenog ubicu, razbojnika i silovatelja Gorana Suvaru za kampanju

Objavio

u

Najpoznatiji konzument opojne droge kokain u Republici Srpskoj i direktor najveće zdravstvene ustanove Vlado Đajić angažovao je presuđenog kriminalca, razbojnika, silovatelja i ubicu Gorana Suvaru za svoje prljave u poslove u ovoj predizbornoj kampanji.

Glavna meta donedavnog robijaša Gorana Suvara prema Đajićevim kratkim crticama koje mu je napisao treba biti gradonačelnik Banjaluke, ali i bivši odbornik PDP-a Ivan Begić, koji je Suvaru više puta u javnosti optužio za ucjene i uhođenja, što naravno nije dobilo nikakav pravosudni epilog.

Goran Suvara ima zadatak da na najaprizemnije moguće načine pokuša diskreditovati sve one koji smetaju Đajićevom širokom nosu.

Suvara je angažovan i od strane jednog opozicionog lidera.

Za iste potrebe Đajić je angažovao i prijedorskog blogera Borislava Radovanovića, čiji sin se bavi dilanjem droge za pomenutog ,,doktora” Đajića.

Uskoro više detalja.

Nastavite čitati

Politika

VOZAČI, OPREZ: Saobraćajka kod Kramara u Banjaluci, stvaraju se ogromne gužve

Objavio

u

By

Zbog saobraćajne nezgode koja se danas dogodila oko 13.45 časova kod “Kramara”, na zapadnom tranzitu stvaraju se ogromne gužve.

Vozači se mole za strpljenje, a policija je na licu mjesta i vrši uviđaj.

Za sada nije poznato da li u saobraćajnoj nezgodi ima povrijeđenih.

Izvor: banjaluka.net

 

Nastavite čitati

Politika

SUKOB OPOZICIJE Ovaj put koplja ukrstili PDP i SPS

Objavio

u

Sukob između PDP-a i drugih opozicionih partija ne janjava. Ovaj put na Selakov SPS i Nešićev PDP paljbu je istresla Olivera Nedić, Borenovićeva (jedva) odbornica u Doboju .
– Moram prokomentarisati instant opoziciju, Selaka ovaj put i njegov SPS, ma bježi tamo, kandidata za predsjednika imate, kažete, ma bježi tamo…koliko je vaša opoziciona misija trajala, do prve dobre ponude, koja nadilazi moral, koji niste ni imali.
Ajde bježi tamo interesna skupino. Daleko vam kuća. Sa takvima ni u miru ni u ratu ne treba ništa raditi. Goli interes. Od vas bi i Dodikovci brže doveli do promjena, napisala je Nedićeva
Dodaje i da su ovo blage riječi koje ima i za Selaka i za Nešića i njegov DNS.
– I sama sam mislila da ste bolji i iskreniji nego što jeste. E jesmo naivni, valjda iz potrebe da se nađe način da ove režimske omče skinemo s vrata, jer ne možemo bez šire podrške. Ali, joj, joj. Teško onom ko u vama vidi podršku i ko bilo kakvu iskrenost vidi u SP, DEMOS, DNS, Ujedinjenoj Srpskoj, NDP, SPS…i ako sam kojeg Dodikovog satelita zaboravila, to je zbog “znacaja” na političkoj sceni Republike Srpske, zaključuje Nedićeva.
Podsjećamo, opozicija na izbore ozlazi potpuno razjedinjena, sa nekoliko kandidata opozicije, SPS-ovim, DNS-ovim, HDZ-ovim…

Nastavite čitati

Trending