Pratite nas

Društvo

“Zna li Milorad šta znači teško živjeti“ Mladi na Trgu Krajine organizovali akciju prikupljanja pomoći za porodicu Dodik

Objavio

u

Pod sloganom “Samo da Dodikovi ne gladuju, mi smo i onako svega siti“, danas je organizovana simbolična humanitarna akcija na Trgu Krajine – sakupljanje pomoći za porodicu Dodik.

Mladi aktivisti opozicionih partija, koji su na Trgu Krajine postavili kutiju za prikupljanje pomoći porodici Dodik, upitali su zna li Milorad Dodik šta znači teško živjeti?

– Bili smo u selu Racune, gdje nam je jedan čovjek rekao da gleda kako će svom sinu svaki dan dati marku da ima za školu, a Dodik je svom sinu dao četiri miliona. Zato smo se danas ovdje okupili da pokažemo sav apsurd ove vlasti koja godinama uzima od naroda i koja ga je dovela na rub egzistencije, a sada se žale kako je njima teško – rekla je sekretar Mladih PDP, Anja Grubačić.

Poručili su da će sav novac prikupljen danas ići onima kojima je pomoć zaista potrebna, a akciju je podržao i gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

– Performansom odgovaramo na performans Milorada Dodika, koji svoju djecu zloupotrebljava u dnevno-političke svrhe, zloupotrebljava skupštinsku govornicu kako bi svoju djecu doveo na stub srama. Stav mladih SDS je takav da članovi ničije porodice ne treba da budu zloupotrebljeni i da skupštinska govornica nije mjesto za to – rekao je Zoran Vekić, predsjednik Mladih SDS.

Naglašava da je nepotizam raširena pojava u našem društvu, te da žele da se bore protiv toga, posebno misleći na djecu političara.

– Ako djeca Milorada Dodika nemaja šta da jedu, zamislite kako je drugim ljudima u Republici Srpskoj. Kakva je poruka ljudima koji žele da ostanu ovdje to da Dodikova djeca, koja imali toliko toga, teško žive – upitao je on.

srpskainfo.com

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

DRAMA KOD MOSTA U TRAPISTIMA: Dvojica prijatelja izvukli djevojku iz Vrbasa

Objavio

u

By

Prava drama odigravala se sinoć ispod mosta u Trapistima. Obična večernja šetnja sa drugom, priča Obrenko Slavnić, pretvorila se u borbu za tuđi život.

Da voda nekog nosi, vikali su im i signalizirali putnici i vozač iza autobusa na liniji koja saobraća preko mosta.

“Tad nismo vidjeli ko je i šta je u vodi, mi smo dotrčali do mjesta nesreće. Prvi je stigao moj prijatelj Saša, netom potom dolazim ja. Tu je bio jedan čovjek sa tom djevojkom, on je pokušavao da joj pomogne. Bio je poprilično star i nije mogao nikakvu pomoć da joj pruži. Mogu reći da smo stigli u zadnji čas, djevojka se već bila opustila, predala vodenoj stihiji, Vrbas je u ovo vrijeme poprilično visok. Saša i ja smo zajedničkim naprom uspjeli da je izvučemo”, kaže Obrenko Slavnić.

Dezorijentisanoj, uplašenoj, 28-godišnjoj djevojci pružili su prvu pomoć, pozvali Hitnu i policiju.

Drama je, priča Obrenko, nastavljena jer je djevojci pozlilo i na obali je pala u nesvijest. Ubrzo je stigla i hitna. Obrenko se raspitao, kaže, djevojka je u bolnici na liječenju.

Dan poslije – kažu drug i on, reagovali su instiktivno.

“Prva reakcija je bila da vidimo šta treba i da reagujemo u tom momentu, najbolje šta možemo, bez ikakvog razmišljanja da li treba ili ne treba. Jednostavno smo samo dotrčali i spasili smo je na svu sreću”.

“Kakvi ste plivači vas dvojica, kako se inače snalazite u Vrbasu”, upitan je on.

“Poprilično dobri, poprilično dobri”, kaže Obrenko Slavnić.

Sreća, pa se sve dobro i završilo, kaže Obrenko. Magistar ekologije, koji druguje sa Vrbasom, kaže – s njim treba oprezno, prenosi ATV.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

NAĐENO TIJELO MATEJA PERIŠA? Garderoba odgovara opisu odjeće, čeka se identifikacija

Objavio

u

By

Telo mlađeg muškarca nađeno je u Dunavu kod Ade Huje a na osnovu upoređivanja fotografija Mateja Periša i nađenog tela, pretpostavlja se da je reč o nestalom Splićaninu, potvrđeno je Kuriru.

Naime, kako se saznaje garderoba na muškarcu odgovara opisu garderobe koju je u noći nestanka nosio Splićanin Matej Periš.

Telo je, kako saznajemo, nađeno u fazi raspadanja, a našli su ga mornari jutros oko 9.30 sati. Kako se saznaje, muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu belu patiku, što se poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš.

Obdukcijom će biti utvrđen identitet muške osobe koja je nađena u vodi.

Policija je izvukla telo, a na terenu su i forenzičari.

Izvor: Kurir.rs

Nastavite čitati

Društvo

PRIKUPLJENA SREDSTVA ZA LIJEČENJE: Mali Vukan na putu ka bolnici u Budimpešti

Objavio

u

By

Zahvaljujući humanim ljudima, prikupljena su sredstva za liječenje devetomjesečnog Vukana Stoiljkovića koji boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa i on danas putuje na liječenje u Budimpeštu.

Od prije dva mjeseca, od kada se saznalo da i devetomjesečni Vukan boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa i da je za njegovo liječenje potrebno 2,5 miliona evra, pomoć su uputii mnogi humani ljudi, prenosi RTS.

Zahvaljujući njima, Vukan je krenuo gotovo u posljednjem trenutku za Budimpeštu, kako bi primio najskuplji lijek na svijetu i pobijedio spinalnu mišićnu atrofiju.

Za danas mu je zakazan prijem u bolnici u Budimpešti.

Prije dva dana na Fejsbuk stranici “Da i Vukan pobedi SMA” pozivali su za pomoć malom Vukanu, navodeći da je preostalo da se za dva dana prikupi još 360.000 evra.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Trending