Pratite nas

Nekategorisano

Zna se dobro ko upravlja svim “poslovima” u Srpskim Šumama

Objavio

u

Povodom objave u medijima da je policija podnijela Okruznom tuzilastvu u Doboju izvjestaj protiv sedam lica za razna krivicna djela, a onda istim mediji “nezvanično” saznaju i navode naša puna imena i prezimena,


Mi, čija se imena nalaze na izvještaju UKP-a Banja Luka, a zbog navodnih krivičnih djela kojima je oštećena teslića šumarija, želimo da javnost upoznamo sa nekim činjenicama.


Pod broj jedan da se ova istraga vrši već gotovo pola godine za koje vrijeme je vrlo selektivno odabrana grupa ljudi kojima je blokirana djelatnost i preko odabranih medija vođena prava haranga, te da je ovo prvi konkretan potez policije i da ga zbog toga pozdravljamo. Osnovanost ovog izvještaja će se vrlo brzo vidjeti na sudu kada će naši advokati precizno ukazati na koji način naša policija provodi istrage i kako selektuje svoje mete.


Pod broj dva želimo da istaknemo da sve što su imali od činjenica inspektori su imali već u novembru prošle godine, odmah poslije izbora kada su i oduzeli robu i počeli medijsku kampanju.
Pod broj tri obavještavamo javnost da je sav “dokazni” materijal naše policije roba koju su Šume Srpske uredno fakturisale i koja je uredno plaćena, a koja je u međuvremenu ugrađena u klupe u Zavodu Miroslav Zotović kojem je Vlada RS istu robu poklonila. Tako da je su po prvi put u istoriji krivicnog prava materijalni dokazi istesani u klupe prije nego sto je izvjestaj poslat u tuzilastvo.


I pod broj četiri, pozivamo policiju RS i njenog visokog funkcionera koji direktno stoji iza ove akcije, da odgovore na sve detalje poslovanja teslićke šumarije, kao i na poslovanja mnogih drugih šumskih gazdinstava potraže u vrhu SNSD-a, jer sve što je traženo od privrednih subjekata koji se bave šumarstvom traženo je za kampanju SNSD-a, za ATV, za IGOKEU, o čemu ćemo detaljno upoznati i tužioca i javnost.


Mi dole potpisani:
Srđan Klječanin
Mladen Markočević
Stojan Božić
Zoran Gavrić
Milomir Kršić
Mićko Marković
Milovan Gotovac

Kako naš portal saznaje mjesečne “koverte” od šumskih poslova, kao i iz ostalih resora inače završavaju kod porodice Dodik.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Nekategorisano

Vlada medicinarima daje crkavicu, već najavili proteste

Objavio

u

Ukoliko Vlada RS ostane pri stavu da će radnicima u zdravstvu plate biti povećane za samo pet odsto, zaposleni u ovoj branši neće imati izbora nego da obustave rad i krenu u proteste.

Na to upozoravaju iz četiri sindikata, čiji su predstavnici prije par dana bili na razgovoru sa resornim ministrom Alenom Šeranićem, sa kojega su otišli više nego nezadovoljni i razočarani.

Objašnjavaju da bi, u tom slučaju, plata ljekara u prosjeku bila veća za 80-90 maraka, plata medicinskih sestara i tehničara za 40-50, a plata pomoćnog osoblja za tek dvadesetak KM.

To bi bilo regulisano novim zakonom o platama zaposlenih u javnim ustanovama u zdravstvu, koji bi po hitnom postupku bio upućen u Narodnu skupštinu RS, a koji bi na snagu stupio već 1. juna.

Iz Strukovnog sindikata doktora medicine RS poručuju da su se, kad je riječ o povećanju plata, nadali svemu, samo ne ovome. Naglašavaju da je ponižavajuće povećanje od pet odsto ljudima za koje vlast priznaje da su godinu i po dana izgarali radeći.

– Bolje da nas ne nagrađuju, nego da nas ponižavaju! Ovo će izazvati ogroman odliv medicinskog kadra iz Republike Srpske u FBiH, Srbiju, u inostranstvo. Ravno je katastrofi kako se ponašaju prema nama. Čekamo u utorak odgovor, odnosno da vidimo nacrt zakona, a već narednih dana će svi sindikati organizovati sastanak. Imaćemo jedinstven stav, koji je suprotan stavu Vlade – kaže za Srpskainfo predsjednik Glavnog odbora SSDM Goran Bjeković.

Prema njegovim riječima, povećanjem plata za pet odsto zaposlenima u zdravstvu, Vlada će sebi dati autogol.

– Ne mogu se oni kleti u koronu, a mi je liječimo. Oni nek se sjete svojih mobilnih bolnica, respiratora bez monitoringa, stativa i stetoskopa koje im je Srbija poslala, garaža od 30 i nešto miliona KM. Bolesnike ne liječe zgrade i oprema, nego ljudi, a ključni momenat su entuzijasti medicinske sestre i tehničari, koji su ovde poniženi.

A da ne pričamo o tome koliko su omalovažene čistačice, te vozači saniteta koji su cijelo ljeto proveli u skafanderu, da bi sada dobili povećanje plate od nekih 20-30 KM – kaže Bjeković i dodaje da hirurg specijalista sa dežurstvima ne može da podmiri trošak potrošačke korpe, dok od medicinskih sestara veću platu imaju kasirke u marketima.

Iz Samostalnog sindikata radnika u zdravstvu RS poručuju da je plata medicinske sestre u 2008. bila veća od prosječne plate u Srpskoj, dok je sada za 100-150 KM manja.

– Ministar zdravlja nam je rekao da je Vlada mogla da obezbijedi povećanje od pet odsto, a da sindikatima prepuštaju da to mogu  preraspodijeliti. Matematički, to bi značilo da bi onima sa visokom stručnom spremom bio smanjen ovaj postotak, dok bi bio povećan onima sa srednjom stručnom spremom. Mi na to ne pristajemo – kaže za Srpskainfo predsjednik ovog sindikata Željko Šukalo.

Prema njegovim riječima, sindikat na čijem je čelu i dalje je stava da cijena rada treba da bude 170 KM.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Nekategorisano

Lijepa vijest: U Banjaluci rođeno 17 beba

Objavio

u

U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci u posljednja 24 časa rođeno je 17 beba.

Kako Srna prenosi, rođeno je sedam dječaka i 10 djevojčica.

(BN) 

Nastavite čitati

Nekategorisano

Dodikov fijasko na samitu, niko ga nije ozbiljno shvatio

Objavio

u

Po svemu sudeći, ugled predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika u međunarodnim krugovima prilično je poljuljan.

Zahvaljujući našim izvorima uspjeli smo saznati šta je, kao jednu od tema za razgovor, pokušao nametnuti Dodik i kako se sve to završilo.

Naime, u jednom trenutku Dodik je zatražio da učesnici samita Brdo-Brijuni procesa raspravljaju o izmjenama Izbornog zakona BiH. Njegov zahtjev zapravo je bio, kako saznajemo, jedan onima koje već godinama ponavlja predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

Dodik je otišao tako daleko u “imitiranju” Čovića, da je čak ponavljao i njegovu poznatu mantru kako je Željko Komšić nelegitiman član Predsjedništva, jer ga nisu birali Hrvati nego Bošnjaci. 

Međutim, učesnici samita su u potpunosti izignorisali ovaj Dodikov zahtjev. Osim njega, o izmjenama Izbornog zakona u BiH više niko nije progovorio ni riječi. Kakav je fijasko doživio Dodik možda i najbolje ilustruje činjenica da o ovoj temi ni riječi nije progovorio ni predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

(Oslobođenje)

Nastavite čitati

Trending