Pratite nas

Društvo

ZVANIČNO: Gordana Tadić više nije glavni tužilac BiH

Objavio

u

 – Drugostepena disciplinska komisija za tužioce VSTS-a BiH odbila je kao neosnovanu žalbu glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordane Tadić i potvrdila odluku Prvostepene komisije kojom joj je izrečena mjera premještanje s mjesta glavnog tužioca na mjesto tužioca, saopšteno je danas iz VSTS-a BiH.

Iz VSTS-a je navedeno da se protiv odluke Drugostepene komisije može uložiti žalba Savjetu u roku od osam dana od dana prijema odluke.

Prvostepena disciplinska komisija za tužioce VSTS-a BiH, odlučujući po disciplinskoj tužbi Кancelarije disciplinskog tužioca VSTS-a protiv Tadićeve, donijela je 23. jula odluku kojom je utvrđena njena disciplinska odgovornost.

Ta komisija je obrazložila da je Tadićeva propustila postupiti u skladu sa relevantnim odredbama pravilnika o sistemu za automatsko upravljanje predmetima u tužilaštvima /TCMS/ i zaključku Savjeta od 17. i 18. decembra 2014. godine, kojim VSTS “zadužuje glavne tužioce u BiH da u svojim institucijama obezbijede dodjeljivanje predmeta svim tužiocima putem TCMS-a”.

Prema navodima Prvostepene komisije, Tadićeva je propustila preduzeti potrebne radnje sa ciljem otklanjanja eventualnih tehničkih prepreka za dodjelu predmeta automatskim sistemom odabira, čime je počinila disciplinske prekršaje nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti i propuštanje, iz neopravdanih razloga, da postupi u skladu s odlukama, naredbama ili zahtjevima Savjeta, Zakona o VSTS-u.

Tadićeva je, suprotno odredbama Zakona o zaštiti tajnih podataka BiH, propustila da pokrene postupak personalnih bezbjednosnih provjera zaposlenih u Tužilaštvu BiH, te je propustila postupiti u skladu sa zaključkom VSTS-a BiH od 17. jula 2019. godine, kojim “se obavezuju sve pravosudne institucije u BiH da hitno provedu sve obaveze i mjere propisane Zakonom o zaštiti tajnih podataka BiH”, čime je takođe počinila disciplinske prekršaje – nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti i propuštanje, iz neopravdanih razloga, da postupi u skladu s odlukama, naredbama ili zahtjevima Savjeta, stav je Prvostepene komisije.

Tadićevoj je za ove disciplinske prekršaje izrečena disciplinska mjera – premještanje s mjesta glavnog tužioca Tužilaštva BiH na mjesto tužioca Tužilaštva BiH.

(Srna)

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ: Evo koja su mjesto je najgore prošlo

Objavio

u

By

Danas je oko 18 časova jako olujno nevrijeme zahvatilo Modriču.

Ulice grada su pod vodom i saobraćaj se odvija otežano. Grad je ostao bez električne energije, a pojedini dijelovi grada su jos uvijek bez struje.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Izvor: Radio Modriča

Nastavite čitati

Društvo

VELIKO NEVRIJEME U REPUBLICI SRPSKOJ: Grad napravio haos

Objavio

u

By

Veliko nevrijeme praćeno obilnim padavinama zahvatilo je danas u poslijepodnevnim satima pojedina područja Bosne i Hercegovine.

Uz veliku količinu kišnih padavina koje su pale u glavnom gradu BiH i okolici, u pojedinim mjestima zabilježen je i grad.

Tako je zabilježen grad u Busovači i Ilijašu, a posebno velike količine grada pale su na Sokocu gdje je led stvorio bijeli pokrivač pa je naoko izgledalo kao da je pao snijeg.

Kako se može vidjeti na videu na Facebook stranici Crna hronika BiH, grad je na Sokocu prekrio čak i krovove kuća.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

POSTIGNUT DOGOVOR! Prevoznici prekidaju protest

Objavio

u

Već sutra će biti formirana radna grupa koja će prikupiti relevantne informacije i tražiti najbolji način da se pomogne prevoznicima, rekao je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS.

Grbić je nakon sastanka sa Nedeljkom Ćorićem, ministrom saobraća i veza RS, rekao da su dogovorili da će prevoznici prekinuti bojkot, te da će se tražiti modaliteti kako da se prevoznicima pomogne.

Ćorić je rekao da je Vlada RS već imala neka rješenja kao što je ukidanje akciza na gorivo, ali da ovaj prijedlog nije usvojen na nivou BiH.

“Sutra ćemo formirati radnu grupu koja će da prikupi sve relevantne informacije kako da pomognemo prevoznicima”, rekaoje Ćorić.

Dodao je da nije uredu da gorivo u RS ima veće cijene nego neke druge države u okruženju.

Ćorić je dodao da su pokušali apelovati prema nadležnim institucijama i insistirati da se održi hitan sastanak u vezi sa problemimana graničnim prelazima.

Srna

Nastavite čitati

Trending