Connect with us

Banjaluka

Ekipe Gradske uprave na terenu od juče: Grad izrađuje katastar klizišta u vrijednosti od 50 hiljada KM, u toku saniranje štete

Timovi svih odjeljenja Gradske uprave od sinoć borave na terenu, u mjesnim zajednicama koje su najviše pogođene obilnim padavinama, te rade na saniranju šteta koje su nastale u toku jučerašnjeg dana.

Kako kaže Dragoljub Vukajlović iz Civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne brigade, situacija je sinoć zahtijevala veći angažman pripadnika svih službi.

-Sve raspoložive službe od sinoć su na terenu, od samog početka. Mi smo uradili sve što je u našoj moći. Moram da naglasim da su ovo klizišta koja su se i ranije pojavljivala, a sada su se opet reaktivirala. Nadležni inspektor koji je sinoć bio na terenu u Potoku, zabranio je upotrebu tri objekta, odakle su porodice iseljene. Ponudili smo im privremeni smještaj, ali oni su odlučili da borave kod rodbine – kazao je Vukajlović.

Napomenuo je kako su do kasno bili sa mještanima, a da već od ranog jutra saniraju posljedice nakon obilnih padavina.

-Izrađujemo katastar klizišta u vrijednosti od 50.000 KM zajedno sa stručnim konsultantom profesorom sa Prirodno – matematičkog fakulteta. Kao što sam već naglasio, to su reaktivirana klizišta i razmatramo kako da riješimo ovaj problem – ističe on.

Savjetnica gradonačelnika, Mirna Savić – Banjac poručila je kako su sve raspoložive ekipe od sinoć na terenu, naglasivđi kako Grad izdvaja velika sredstva, a sve kako bi se uredili vodotokovi na području grada.

-Grad izdvaja 6 miliona KM za kilometar i po u Priječanima i Zalužanima, na tome sada radimo. Naredne godine u planu nam je da radimo i dio iznad Rebrovca i Tuzlanske ulice. Ipak, moram da naglasim da je nama za ovakve situacije neophodna pomoć Vlade Republike Srpske, s obzirom da zaista imamo jasan plan kako da riješimo ove probleme. Moram da dodam i da se u određenim dijelovima grada, kao što je ovaj u Potoku i dio iznad Tuzlanske ulice, kuće nalaze u koritima i na klizištima – dodaje ona.

Podsjeća da u Mišinom Hanu i Piskavici, na lokacijama gdje je Grad uredio vodotokvove, više nema problema ove vrste.

-Nažalost, ovi dijelovi grada , gdje se sada nalazimo su takvi da ih Grad ne može uredi na taj način kao što smo to uradili u Mišinom Hanu i Piskavici, jer su kuće napravljene na potezima gdje trebaju da budu zahvati – ističe ona.

Od jutros na terenu sa pripadnicima resornih odjeljenja boravi i savjetnica gradonačelnika za ekonomska pitanja, Valentina Aničić.

Podsjećamo,  u Banjoj Luci je juče usljed obilnih padavina došlo do izlijevanja bujičnih potoka u pojedinim dijelovima grada, zbog čega je angažovan Tim za hitne intervencije Civilne zaštite.

Sinoć je Vatrogasna brigada imala 23 intervencije, od kojih se čak 16 odnosi na ispumpavanje vode iz kuća i podruma u pojedinim ulicama, te sedam tehničkih intervencija na području mjesnih zajednica Obilićevo i Starčevica.

Banjaluka

GRADONAČELNIK na porodičnom okupljanju u Poniru! “Hvala vam na pozivu, vidimo se i dogodine” (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković već drugu godinu zaredom prisustvovao je porodičnom okupljanju porodice Ćurlić sa Ponira koje broji preko 60 članova.
-Drago mi je što svake godine imamo priliku da sagledamo šta smo to novo uradili u ovom dijelu Banjaluke, od vodovoda, puteva i mnogo drugih važnih projekata.Hvala im na pozivu i vidimo se i dogodine, napisao je Stanivuković na društvenim mrežama.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ ČESTITAO ROĐENDAN BN TELEVIZIJI “Želim vam još puno uspješnih godina”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković čestitao je Radio-televizije BN 26. godina postojanja!

-Nije bilo lako trajati sve ove godine, ali vaša posvećenost publici je prepoznata zbog čega godinama i jeste najgledanija televizija u našoj zemlji. Neka tako bude i dalje.
Želim vam još puno uspješnih godina, mnogo dobrih priča, političkih i zabavnih emisija, te priloga koji će mijenjati mnoge odluke, društvo, ali i živote. Želim vam da i dalje budete na strani građana i istine, ali kao i do sada, na strani našeg naroda. Hvala vam na dugogodišnjoj saradnji i srećno, istakao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRADONAČELNIK “Neka nas Vaskrs podsjeti na LJUBAV, OPROŠTAJ, NADU”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uputio je pravoslavnim vjernicima čestitku povodom Vaskrsa.
-Neka nas praznik Hristovog vaskrsenja kao simbol pobjede života nad smrću, nadahne i podari nam hrabrost, staloženost i strpljenje, i nek nas podsjeti na najvažnije životne vrline: ljubav, oproštaj i nadu, istakao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno