Connect with us

Sport

Fudbaleri Srbije večeras u Oslu protiv Norveške u Ligi nacija

Fudbalske reprezentacije Norveške i Srbije, večeras će od 20.45 sati u Oslu, u direktnom duelu odlučiti ko će biti pobjednik grupe i izboriti plasman u A Ligu nacija.

“Nisam kuvar pa da tražim recept za Halanda. Rekao sam mnogo puta da se radi o fantastičnom igraču koji igra u jednom od najskupljih timova na svetu. Okružen je u Mančester Sitiju saigračima vrhunske klase i naravno da u toj sitiaciji njegov talenat dolazi do punog izražaja”, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

“Utakmica koju je Norveška izgubila pre dva dana od Slovenije potvrđuej da i za njega ima rešenja. Zaista ga je teško zaustaviti, ali nije nemoguće.Treba biti maksimalno skoncentrisan, voditi računa o njihovim centarštevima sa krila, o kontranapadima i ne dozvoliti mu da u našem šesnaestercu dobije puno prostora”, izjavio je Stojković na konferenciji za medije u Oslu.

Selektor Stojkovia rekao je da ni ovoga puta nema ni najmanju dilemu oko sastava tima.

“Naravno da u glavi opet imam startnih 11, bez obzira što imamo određene kadrovske probleme. Ne možemo da računamo na Milinković-Savića i Račića. Sergej je zaista važan igrač u našem timu, ali tu su i drugi momci i ne sumnjam da ću naći pravo rešenje, odnosno igrača koji će umeti dostojno da ga zameni. Ja sam trener koji voli da njegova ekipa igra lep i atraktavan fudbal, tako ae biti i sutra u Oslu”, rekao je Stojković.

Kapiten Srbije Dušan Tadić, koji će protiv Norveške odigrati jubilarnu 90. utakmicu u dresu nacionalnog tima, kaže da nije bitan broj utakmica, već rezultat koji se napravi sa reprezentacijom.

“Dakle, računa se broj pobeda, broj učešća na završnim turnirima Evropskog i Svetskog prvenstva. Inidivualna statistika je nebitna, pogotovo taj broj nastupa. Očekuje nas jedna izuzetno zahtevna utakmica. Ulog je prvo mesto u grupi i plasman u viši rang Lige nacija. Daćemo sve od sebe da osvojima tri boda u Oslu. Norveška ima odličnu ekipu, nisu tu samo Haland i Odegard. Pobedili su nas u Beogradu, ali tada je jedan detalj prelomio u njihovu korist. Naša ideja ostaje ista, želimo da dominiramo od prvog minuta i da ofanzivnom igrom stignemo do cilja. To je ono što Mister Stojković traži od nas na svakoj utakmici. Da igramo lep fudbal i da kroz igru stižemo do rezultata”, rekao je Tadić.

Sport

EVO KOLIKO SU LJUDI SPREMNI DA PLATE! Salveta sa Mesijevim potpisom prodata za 888 000 EVRA

Salveta na kojoj je Lionel Mesi 2000. godine potpisao da pristaje da dođe u Barselonu prodata je za 760.000 funti (oko 888.000 evra), objavila je britanska aukcijska kuća Bonhams.

Očekivalo se da će prodajna cena biti u rasponu od 300.000 do 500.000 funti. Internet aukcija trajala je od 8. do 17. maja.

„Salveta je promenila sudbinu i kluba i samog Mesija, koji je postao jedan od najvećih igrača svih vremena“, objavili su iz Bonhamsa.
Ovu uspomenu pažljivo je u sefu čuvao Horasio Gađioli, Mesijev advokat u to vreme. Salveta ne nosi samo Mesijev potpis, već i potpise Karlesa Reksača, tadašnjeg sportskog direktora Barselone, i Đozepa Marije Minguele, lovca na talente, koji je prepoznao Mesijev potencijal.

Salveta, koja je potpisana na ručku na Monžuiku sadrži pismenu obavezu Reksača.

„U Barseloni, 14. decembar 2000. godine Karles Reksač, sportski direktor Barselone pristaje, pod punom odgovornošću i bez obzira na bilo kakva suprotna mišljenja, da potpiše ugovor sa igračem Lionelom Messijem, pod uslovom da se pridržavamo dogovorenih iznosa“, napisano je na salveti.
Mesi, koji je od tada osvojio više velikih titula, uključujući Ligu šampiona i Svetsko prvenstvo, imao je samo 13 godina kada se pridružio Barseloninoj akademiji, u koju je došao iz argentinskog kluba Njuels Old Bojs.

Svetski prvak otišao je iz Barselone 2021. u Pari Sen Žermen, odakle je prošle godine prešao u Inter iz Majamija i sada je prva zvijezda MLS lige.

Nastavi čitati

Sport

TURNIR U RIMU OBILJEŽIO SKANDAL! Protesti prekinuli meč (VIDEO)

Meč između Sorane Kirstee i Medison Kiz prekinut je zbog upada navijača na teren tokom drugog seta.

Pri rezultatu 6:2, 3:1, 15:0 za Amerikanku, dvojica navijača su ušla na teren.

Jedan od njih je prišao mreži, prije nego što su radnici obezbjeđenja reagovao i sklonili ga odatle.

Teniserke su nakon nemilog događaja otišle u svlačionicu.

S vremena na vrijeme ovakvi protesti se događaju na terenima širom svijeta, često i na Grend slemu.

Nezavisne

Nastavi čitati

Sport

NA KORAK DO PRVOG MJESTA! Fudbaleri Borca večeras mogu donijeti titulu u Banjaluku

Danas se igraju preostale dvije utakmice 31. kola Wwin lige BiH nakon kojih možemo dobiti novog šampiona.

Vodeći Borac gostuje kod Tuzle Siti, dok drugoplasirani Zrinjski ide na noge GOŠK-u.

Banjalučani večeras mogu teoretski osigurati naslov prvaka. Potrebno je da savladaju Tuzlu Siti i tako je pošalju u niži, a da Zrinjski ne ostvari pobjedu u Gabeli. Tada bi crveno-plavi imali nedostižnu prednost dva kola prije kraja prvenstva. Za tim Vinka Marinovića je najvažnije da stigne do tri boda, bez obzira šta uradi Zrinjski, jer će onda svakako imati meč loptu u narednom kolu protiv Igmana i to pred svojim navijačima.

Borac uoči današnjih duela ima pet bodova prednosti u odnosu na Zrinjski (72-67). Utakmica između Tuzle Sitija i Borca igra se od 17 časova, dok je meč GOŠK-a i Zrinjskog na programu od 21.00.

Nastavi čitati

Aktuelno