Connect with us

Hronika

Direktorica banjalučke škole o stanju pretučenog učenika: ZADRŽAN JE NA UKC-U

Učenik devetog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Boriku koga su juče napala trojica napadača sa bejzbol palicama i fantomkama na glavama ima blaži potres mozga, zadržan je na liječenju na UKC-u, ali nije životno ugrožen, kazala je u razgovoru za “Nezavisne novine” direktorka ove obrazovne ustanove Tatjana Vilendečić.

Kako je istakla, ona se od ponedjeljka nalazi na ekskurziji sa učenicima osmog razreda, ali je u stalnom kontaktu sa razrednicom dječaka, kojoj je ove informacije prenio njegov otac.

Kako je istakla, najvjerovatniji uzrok ovog napada je sukob navijačkih grupa i neka vrsta revanšizma.

“Meni je trenutno sad najvažnije da je on stabilan,a mi ćemo dalje istražiti šta se desilo”, kazala je ona.

Kako je istakla,napad na učenika se desio juče, u vrijeme velikog odmora,u blizini škole,između supermarketa i autobuske stanice, a brutalni napad su zaustavili zamjenik direktora škole i jedan od roditelja čije dijete ide u ovu školu .

“Kako se nezvanično priča napadači su pripadnici navijačke grupe Lešinari, a i sam učenik je navijač. Uzrok su te neke navijačke strasti,a ja ne znam kako bih ovo nazvala ili kvalifikovala,to je daleko od navijačkih ili bilo čega što miriše na sport”, kaže Vilendečićeva.

Dodaje da je u stalnom kontaktu sa školom, posebno sa svojim zamjenikom koji se i našao na licu mjesta i razdvojio napadače od učenika.

Hronika

HEROJI BEZ PLAŠTA! Tuzlanski vatrogasci SPASILI ŽENU iz stana koji je u potpunosti izgorio (FOTO)

Tuzlanski vatrogasci danas su imali interevenciju u Majskoj ulici u Šićkom Brodu.

Iz zapaljenog stana spašena je žena koja je prevezena na Univerzitetski klinički centar Tuzla gdje će joj biti ukazana potrebna pomoć, piše Avaz.

Vatra je ugašena, a stan u kojem požar izbio u potpunosti je izgorio.

Nastavi čitati

Hronika

DRAMA U NEUMU Vlasnik prodavnice vozaču BMW RAZBIO šajbu (VIDEO)

Svađa je eskalirala, a morala je reagovati i policija MUP Hercegovačko-Neretvanskog kantona.

Kako Crna hronika nezvanično saznaje vlasnik prodavnice je nakon svađe sa vozačem BMW razbio dio prednje šoferšajbne tog automobila.

Inače, parkiranje u Neumu često je u žiži javnosti, a nedavno je parkiranje dobilo i sudski epilog u predmetu “teškom” 12 KM kada je sud utvrdio da je jednom gostu nezakonito naplaćena kazna za parkiranje na mjestu koje ne može biti u nadležnosti lokalne kompanije koja se bavi naplatom parkinga, prenosi Bljesak.

Nastavi čitati

Hronika

PUCNJAVA U SARAJEVU Napadaču koji je RANIO MLADIĆA (29) određen jednomjesečni pritvor

Tariku Švrakiću, koji je u četvrtak ranio Kerima Hodu na parkingu u ulici Tabaci na Baščaršiji, određen je jednomjesečni pritvor te je juče prevezen u zenički zatvor, potvrdio je Rusmir Isak, direktor Kaznenopopravnog zavoda Zenica.

On je sinoć dovezen u KPZ – kazao je Isak za Avaz.

Postupajući tužilac juče je Opštinskom sudu u Sarajevu podnio prijedlog za određivanje pritvora Tariku Švrakiću zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Tarik Švrakić se tereti za krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nanošenje teških povreda.

Policijski službenici PU Stari Grad, dana 20. juna u 23.30, uhapsili su muškarca T.Š. (32) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti i teška tjelesna povreda na štetu K.H. (29) iz Sarajeva – navedeno je ranije iz MUP KS.

Osumnjičeni je oko 23.15, u ulici Tabaci, pucao na K.H., koji je zadobio tešku tjelesnu povredu u predjelu lijeve noge, te je zadržan na KCUS na daljnjem liječenju. Prema nalogu tužioca, obavljen je uviđaj.

Nastavi čitati

Aktuelno