Connect with us

Hronika

PRAVA DRAMA U BANJALUCI! Osumnjičeni pustio psa na policajce, ONI ZAPUCALI

Policija je u okviru akcije “Eskadron” uhapsila 19 osoba iz Banjaluke zbog sumnje da su se bavili švercom narkotika i zaplijenila oko 900 grama kokaina i 1.1 kg marihuane te 35.000 KM.

Ovo je na konferenciji za novinare rekao Đurica Vukelić, načelnik Policijske uprave Banjaluka koji je naveo inicijale uhapšenih. Uhapšeni su V.M, B.Đ, A.Ć, D.P, M.L, G.S, S.S, M.Ć, V.M, M.T, M.B, D.J, D.P, A.R, B.M, A.P, Z.V, Z.B i M.R.
Istakao je da se za dva lica traga, dok je R.P. iz Banjaluke u pritvoru. Jedan pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice lakše povrijeđen.

– Jedan od osumnjičenih je pustio psa kane korso na policiju. Tom prilikom policajci su upotrijebili oružje da se odbrane i došlo je do rikošeta i ranjen je lakše jedan pripadnik SAJ-a – rekao je Vukelić i dodao da je u toku ispitivanje osumnjičenih.
Vukelić je rekao da su osumnjičeni narkotike prodavali na teritoriji Banjaluke.

Nezavisne

Hronika

Jezivo porodično nasilje: Brčak TUKAO ŽENU NOGAMA i nanosio joj OPEKOTINE, a nije poštedio ni kćerku

Brčak (44) pravosnažno je osuđen pred Osnovnim sudom distrikta Brčko na godinu zatvora za nasilje i bezobzirno ponašanje kojim je ugrozio mir, tjelesni integritet i duševno zdravlje supruge i maloljetne kćerke s kojima živi u zajedničkom domaćinstvu.

Uz kaznu zatvora njemu je izrečena i mjera sigurnosti udaljenja iz zajedničkog domaćinstva u istom trajanju u koje se neće računati vrijeme provedeno u zatvoru.

Optužnicom Tužilaštva Brčko distrikta BiH od 27. februara njemu je stavljeno na teret da je od 4. do 24. novembra prošle godine u njihovom zajedničkom stanu, na brojne načine fizički i psihički maltretrirao suprugu. Kako se navodi u optužnici, on je u više navrata fizički nasrnuo na nju, te je udarao nogama, pesnicama i raznim predmetima po glavi i tijelu, pišu Nezavisne.

On je žrtvu mučio tako što ju je vukao za kosu i njenom glavom udarao o zid i uvrtao joj i povređivao ruke nanošenjem opekotina zagrijanim površinama kućnog šporeta. To je činio pred njihovom zajedničkom maloljetnom kćerkom, kojoj je nanio udarac nogom i napadao je zbog kućnih poslova.

– Pored brutalnog fizičkog nasilja, on je suprugu budio noću i nije joj dao da spava, te je psihički zlostavljao na način što joj je psovao, pljuvao i vrijeđao, uz prijetnje da će je i dalje okrutno povređivati i ubiti. Nakon što bi napustio prostorije domaćinstva, on je žrtve nasilja više puta zaključavao unutra, onemogućavajući im da izađu i njegovo ponašanje prijave policiji – zaključeno je u optužnici.

U pitanju je višestruko osuđivani povratnik u vršenju krivičnih djela, protiv koga se pred sudom vodi još jedan postupak zbog nasilja nad istim žrtvama, uhapšen je 30. novembra prošle godine.

– Nakon hapšenja, njemu je na prijedlog Tužilaštva određen jednomjesečni pritvor, usljed opasnosti da će uticajem na svjedoke ometati krivični postupak i da će ponoviti krivično djelo. Uz daljnje produženje ove mjere i intenzivno postupanje Tužilaštva i Policije u sprovođenju istrage, tužilačka odluka u ovom predmetu donesena je za tri mjeseca. Optužnicom od 27. februara, optužen je za teži oblik krivičnog djela nasilja u porodici, a po potvrđivanju optužnice i produženju pritvora uslijedilo je suđenje tokom kojeg su Tužilaštvo i optuženi zaključili sporazum o priznanju krivice – navode iz Tužilaštva.

Prihvativši sporazum, sud je optuženom izrekao kaznu zatvora od jedne godine, kao i mjeru sigurnosti udaljenja iz zajedničkog domaćinstva u istovjetnom trajanju.

U jednogodišnje trajanje ove mjere neće mu se uračunati vrijeme na izdržavanju kazne, pri čemu je dužan napustiti zajedničko domaćinstvo odmah po pravosnažnosti presude, a koja je u međuvremenu nastupila.

Za vrijeme trajanja ove mjere osuđeni je dužan doprinositi izdržavanju svoje supruge i maloljetne kćerke.

Iz Tužilaštva podsjećaju da je u prošloj i ovoj godini za nasilje u porodici u distriktu Brčko prijavljeno ukupno 35 lica.

– Istrage su naređene u 33 predmeta protiv 34 lica. U prošloj godini podignuto je 15 optužnica protiv 16 lica. Presude su donesene u 16 predmeta protiv isto toliko lica, tako što su u osam predmeta izrečene zatvorske kazne, u šest predmeta uslovne osude, dok je po jedan predmet okončan izricanjem novčane kazne, odnosno oslobađanjem od optužbe – navodi se u saopštenju.

Nastavi čitati

Hronika

ŽELJEZNICE SRPSKE U JUTROŠNJOJ NESREĆI “Mašinovođa je uvidjevši žensku osobu kako prelazi prugu postupio po propisima”

Željeznice Republike Srpske potvrdile su da je danas u 9.30 časova na otvorenoj pruzi između željezničkih stanica Čelinac i Vrbanja (naselje Debeljaci) putnički voz koji je saobraćao na relaciji Doboj – Banjaluka, naletio na ženu, koja se u tom trenutku nalazila na kolosijeku.

-Mašinovođa je uvidjevši žensku osobu kako prelazi prugu postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali se nažalost nezgoda i vanredni događaj nije mogao izbjeći. Na lice mesta po prijavi vanrednog događaja, izašle su nadležne službe Hitne pomoći, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Komisija za vanredne događaje ŽRS – navode u ovom preduzeću.

Uviđaj je u toku, dodaju, a lice koje je povrijeđeno u ovom vanrednom događaju odvezeno je ambulatnim kolima službe Hitne pomoći Banjaluka.

IZ ŽRS i ovaj put apeluju i upozoravaju građane na obavezno poštovanje propisa, zabranu hodanja prugom i zadržavanja na kolosijecima, kao i na obavezno poštovanje zabrane prilaska pruzi na mjestima gdje to nije dozvoljeno.

-Željeznička pruga prelazi se isključivo na mjestima gde je to dozvoljeno i predviđeno. Pješaci, kao i svi drugi učesnici u saobraćaju su u obavezi da poštuju signalizaciju i znakove upozorenja kraj pruge, te da se ne kreću po pruzi.

Samo poštovanjem propisa, signalizacije i upozorenja, odgovornošću prema sebi i drugima, mogu se spriječiti nesreće i sačuvati ljudski životi – navode u ŽRS.

Žena je ona prevezena u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske.

Žena koju je jutros udario voz u banjalučkom naselju Debeljaci primljena je u Urgentni centar i u toku je dijagnostika njenog zdravstvenog stanja, rečeno je u UKC-u.

– Nakon dijagnostike biće poznato više informacija o njenom zdravstvenom stanju – naveli su iz UKC-a za Srnu.

Hitna pomoć je ženu dovezla u 10.35 časova

Nastavi čitati

Hronika

JEZIVA NESREĆA! Djevojčicu ubio spomenik koji je PAO ZBOG JAKOG VJETRA!

Sedmogodišnja djevojčica poginula je nakon što je jak vjetar srušio spomenik koji je pao na dijete u parku u gradu Atirau u Kazahstanu, saopštila je danas gradska policija.

Incident se dogodio sinoć kada je jak vjetar srušio spomenik u Aleji heroja Velikog otadžbinskog rata u Parku pobjede i djevojčica je zbog zadobijenih povreda preminula u regionalnoj dječijoj bolnici, navodi policija, prenio je Interfaks.

Istraga o incidentu je u toku, navodi policija.

Nastavi čitati

Aktuelno