Connect with us

Region

Oglasio se djed DANKE ILIĆ nakon što je osumnjičeni za ubistvo djevojčice NEGIRAO KRIVICU

Pred Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru saslušan je Srđan Janković (50) drugoosumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2), a sada se tim povodom oglasio djed ubijene djevojčice koji ni sada nije mogao da sakrije tugu zbog događaja koji je zavio u crno cijelu njegovu porodicu.

Znam da je bilo zakazano ponovno saslušanje jednog od ubica moje unuke, ali nisam znao kad je tačno, a i ko je mogao da zna da li bi uopšte nešto otkrio, evo koliko je vremena prošlo, rekao je djed djevojčice iz Bora, nakon čega je dodao i kako se njegova porodica osjeća sada poslije više od dva mjeseca od tragedije koja ih je zadesila.

– Kako možemo da budemo, život mora da se nastavi dalje, ali je teško svima, pogotovo Ivani – kratko je rekao sagovornik za Kurir.

Osumnjičeni negirao krivicu
Podsjećanja radi, Janković je juče pred Tužilaštvom izjavio da nije učestvovao u ubistvu Danke Ilić, koje se navodno dogodilo 26. marta u Banjskom polju.

– Ja toga dana djevojčicu uopšte nisam vidio, zapravo je nisam vidio nikada u životu – izjavio je navodno Janković na saslušanju.

Dvogodišnja djevojčica Danka Ilić nestala je 26. marta ispred pojate u Banjskom polju, koja je inače u vlasništvu porodice Dankine majke. Tog kobnog dana, Ivana Ilić je sa djecom došla u Banjsko polje kako bi se, prema njenim riječima, djeca igrala u dvorištu ispred pojate u kojoj niko godinama nije živio.

Međutim, nakon danonoćne potrage za djetetom, isplivala je jeziva vijest da se nažalost radi o ubistvu. Za ovaj zločin, osumnjičeni su Dejan Dragijević i Srđan Janković, radnici JKP “Vodovod” u Boru, s tim da je Dragijević nakon hapšenja priznao djelo, a Srđan se sve ovo vrijeme branio ćutanjem.

Dragijević je inače, tokom priznanja otkrio i da su mu u sakrivanju djevojčicinog tijela pomogli otac Radoslav i sada već pokojni brat Dalibor, koji je preminuo u Policijskoj upravi Bor. Radoslav Dragijević (73) uhapšen je 6. aprila, a iz pritvora je izašao na slobodu 29. maja nakon što mu je istekao dvomjesečni pritvor u kom je bio zbog krivičnog djela pomoć izvršiocu nakon učinjenog krivičnog djela teško ubistvo.

Region

PROGLAŠEN CRVENI NIVO bezbjednosnih prijetnji od terorizma u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je proglašen crveni nivo bezbjednosnih prijetnji od terorizma.

Proglašen crveni nivo bezbjednosnih prijetnji od terorizma u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je proglašen crveni nivo bezbjednosnih prijetnji od terorizma.

On je objasnio da će građani vidjeti veće prisustvo policije na raznim mjestima koja su bitna za javni interes odnosno gdje boravi veći broj ljudi.

Odluka dolazi nakon što je dvadesetpetogodišnji muškarac ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu. Kako je ranije izjavio Dačić, nema sumnje da se radi o terorističkom aktu. Napadač je ubijen a ranjeni žandarm operisan i njegovo stanje je stabilno

Nastavi čitati

Region

NIKO NIJE NI OČEKIVAO DA ODUSTANE! Zoran Milanović ponovo kandidat za predsjednika Hrvatske

Zoran Milanović ponovo će biti kandidat SDP-a za predsjednika Hrvatske, potvrdio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Grbin je rekao da je u toj odluci Glavni odbor stranke bio jedinstven, dok Predsjedništvo nije, prenose hrvatski mediji.

“Neću reći ko je bio protiv, ali odluka je donijeta većinom glasova. On dijeli naše vrijednosti i bio je brana totalnom preuzimanju ove zemlje. Vjerujem da će uskoro slijediti i podrška drugih stranaka, ali nije na meni da govorim o tome”, izjavio je Grbin.

Nastavi čitati

Region

DAČIĆ POKAZAO FOTOGRAFIJU napadača i njegove supruge

Ministar policije Srbije, Ivica Dačić, je, govoreći o današnjem napadu na pripadnika Žandarmerije ispred ambasade Izraela u Beogradu, ponovio da je riječ o terorističkom aktu.

Dačić je pokazao je danas medijima kako izgleda žena koju je napadač na žandarma Miloša Jevremovića u martu doveo u Srbiju.

On je rekao da je Miloš Žujović, čije je vjersko ime bilo Salahudin, 11. marta doveo u Upravu za strance doveo ženu porijeklom iz Crne Gore čije je ime Besa, kako bi prijavio njen boravak.

Na fotografiji se vidi Miloš i izvesna žena koja je potpuno pokrivene, prenosi “Telegraf”.

On je rekao da je fotografija nastala u martu u odjeljenju za strance.

Ministar Dačić je saopštio da je napadač na žandarma ispred ambasade Izraela u Beogradu konvertit iz Mladenovca, koji je prije dvije godine promijenio vjeru i preselio se u Novi Pazar.

“Inače, otac mu se zove Zoran, on je Miloš. Ne želim da bacimo ljagu na našu braću muslimane, tj. Bošnjake. Ovde je reč o Srbima koji su konvertiti. Ja sam rekao da se izvrše pretresi svuda, i da se to rešava i pronalaze tragovi. I pohapse svi ti ljudi”, kazao je on.
Kako se nezvanično saznaje, on je promijenio vjeru i otišao da živi u Novi Pazar te uzeo ime Salahudin. Njegovo tijelo i dalje se nalazi na licu mjesta, na Dedinju. Bio je obučen u bijelu majicu i tamno sive pantalone, ima dugu bradu i kratko je ošišan. Mediji prenose da je nosio hiruršku masku i kačket, dok je u rancu imao kesu iz koje je izvukao samostrel. Navodno je imao i kuhinjski nož.

Policajac je u samoodbrani pucao na ovog napadača koji je preminuo na licu mjesta, a prema nezvaničnim saznanjima on je do lica mjesta došao automobilom. Napadač je pokušao da bježi, ali ga je povređeni žandarm savladao.

Nastavi čitati

Aktuelno