Connect with us

Banjaluka

POZIVAM RODITELJE DA NE POTPISUJU ANEKS UGOVORA sa vrtićem „Zvjezdica“, te ih pozivam na sastanak u ponedjeljak

-Pozivam roditelje da ne potpisuju aneksa ugovora sa vrtićem „Zvjezdica“ o povećanju cijene od 100 KM.

Poručio je ovo gradski menadžer, Bojan Kresojević koji je istovremeno i naglasio da će tim povodom biti održan i sastanak sa roditeljima u ponedjeljak, u 17.00 časova.

-Zato ćemo ovdje u skupštinskoj sali u ponedjeljak,10. juna u 17.00 časova održati sastanak sa roditeljima, gdje ćemo razgovarati o rješenjeima za prevazilaženje situacije. Ne pristajemo na političke ucjene i postavljam pitanje zašto predsjednik Skupštine Grada i šef kluba odbornika SNSD-a nijednom rečenicom nisu osudili povećanje cijena od 100 KM. Grad Banja Luka će zaštiti i roditelje i djecu i pripremili smo i niz mjera kako bi pomogli roditeljima, ali i sanckionisali vrtić koji neosnovano povećava cijene – kazao je Kresojević.

Dodao je i to kako će inspekcijski organi izvršiti provjeru u domenu svoje nadležnosti.

Banjaluka

GRADONAČELNIK U LAZARICI! Obilježena je slava Crkve

Povodom Vidovdana, u više banjalučkih naselja služeni su parastosi i položeni vijenci u čast palih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata.

U Crkvi Lazarica u mjesnoj zajednici Lazarevo, obilježena je slava Crkve, a ovom događaju prisustvovao je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je ujedno i kum slave.

-Okupili smo se u našoj prelepoj crkvi Lazarici kako bismo uz molitvu, pjesmu i zajedničku radost proslavili današnji veliki praznik — Vidovdan. Kao kum slave, ponosan sam što sam bio dio današnjeg svečanog dana i što smo obilježili Vidovdan u duhu zajedništva i vjere – kazao je gradonačelnik.
U Manastiru Gomionica u Bronzaonom Majdanu svetoj liturgiji prisustvovala je portparol Gradske uprave, Adriana Basara.

U mjesnoj zajednici Obilićevo služen je parastos i položeni su vijenci palim borcima Mjesne zajednice Obilićevo, a u ime Grada vijenac je položila savjetnica gradonačelnika, Mirna Savić-Banjac.

U mjesnoj zajednici Dragočaj svetoj liturgiji prisustvovao je gradski menadžer, Bojan Kresojević, dok je u Kuljanima delegaciju Grada predvodio šef kabineta gradonačelnika, Vladimir Grujić.

Predstavnici grada vijence su položili i u mjesnim zajednicama Dragočaj, Krmine, Kuljani, Verići i Potkozarje.

Nastavi čitati

Banjaluka

VELIKO INTERESOVANJE BANJALUČANA za Međunarodni oldtajmer kabrio skup

Peti po redu Međunarodni oldtajmer kabrio skup održan je danas na ulicama našeg grada u periodu od 10.00 do 12.00 časova, te je privukao veliko interesovanje naših sugrađana.

U koloni ulicama Banje Luke kretalo se više od 50 automobila, od kojih su neka veoma rijetka i stara više od stotinu godina.

-Učesnici ovog skupa došli su iz nekoliko zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope. Dodatno, učesnici ovog skupa su bila i djeca i JU Tehnička škola, koji su tom prilikom svakom vozaču darovsla jedan unikatni crtež vozila. Takođe, ovom događaju prisustvovala su i djeca iz JU Dom „Rada Vranješević“ – naglasio je organizator i ljubitelj oldtajmer vozila, Enriko Sforca, rođen u Italiji,

U ime Grada ovom događaju prisustvovala je i savjetnica gradonačelnika, Milada Šukalo kojoj je uručena zahalnica za podršku i realizaciji ovog događaja.

Nastavi čitati

Banjaluka

POVODOM VIDOVDANA! Upriličen prijem za predstavnike Gradske organizacije slijepih Banja Luka

Povodom Vidovdana u Gradskoj upravi upriličen je prijem za predstavnike Gradske organizacije slijepih Banja Luka.

Prijemu su u ime Grada Banje Luke prisustvovale savjetnica gradonačelnika Mirna Savić – Banjac i šef Odsjeka za kulturu,socijalnu zaštitu, udruženja građana i vjerske zajednice Nevena Blagojević – Podrić.

Savjetnica Savić-Banjac kazala je da su i ove godine povodom Vidovdana tradicionalno ugostili predstavnike Gradske organizacije slijepih Banja Luka sa kojima Grad već godinama njeguje dobru i konstruktivnu saradnju.

-Uz želje da krsnu slavu proslave u miru i veselju, rukovodstvu i članovima Gradske organizacije slijepih Banja Luka čestitam krsnu slavu – Vidovdan. Iz godine u godinu trudimo se da njegujemo dobru saradnju, ali i poboljšavamo status i uslove za slijepa i slabovida lica u našem gradu. Kao i do sada podrška Grada radu ovog udruženja svakako neće izostati ni u budućnosti – istakla je savjetnica gradonačelnika.

Današnjem prijemu prisustvovao je i predsjednik Gradske organizacije slijepih Beograd Milan Nedeljković.

Nastavi čitati

Aktuelno