Connect with us

Hronika

POLICIJA O NESREĆI NA PUTU PRIJEDOR-BANJALUKA: Suvozač poginuo, a vozač teško povrijeđen

Jedna osoba je poginula, a jedna teško povrijeđena u sudaru dva vozila na magistralnom putu Prijedor – Banjaluka u mjestu Srednja Lamovita, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Poginuo je suvozač u autmomobilu “pežo” čiji su inicijali E.V, dok je teško povrijeđen vozač čiji su inicijali D.P, oboje iz Prijedora.

Iz policije navode da je povrijeđeni vozač hospitalizovan u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Vozilom “škoda”, koje je učestvovalo u ovoj saobraćajnoj nesreći, upravljalo je lice čiji su inicijasli M.P iz Prijedora.

Saobraćajna nesreća dogodila se juče oko 16.45 časova.

Hronika

STRAŠNA NESREĆA U GRČKOJ! Maloljetnik očevim kamionom pregazio druga

U Grčkoj se dogodila strašna tragedija kada je sedamnaestogodišnji momak uzeo očev kamion i pregazio drugog dječaka (16).

Udes se dogodio u podne u Karistosu, a žrtva je u trenutku udes bila na motoru i nije stala na znak stop.

Kako prenose grčki mediji, njih dvojica su išli u istu školu.

Mladić koji je udario drugara na motorciklu nije se zaustavio nakon što ga je pregazio, već je dao gas i otišao u nepoznatom pravcu.

Policijski službenici su ubrzo uhapsili sedamnaestogodišnjeg mladića i njegovog oca zbog zanemarivanja maloljetnika.

U toku je istraga da li je otac svojevoljno pustio sina da vozi njegov kamion ili ga je mladić ukrao.

Učenici, roditelji i nastavnici škole koju su pohađali mladići su šokirani ovim incidentom, kao i cijeli Karistos, javlja Telegraf.

Nastavi čitati

Hronika

NEMA KAZNE ZA VLASNIKA RINGIŠPILA! Sud naredio puštanje na slobodu

Osnovni sud u Doboju odbio je prijedlog za određivanje pritvora i naredio puštanje na slobodu muškarca čiji su inicijali B.J. /68/ iz Doboja uhapšenog zbog sumnje da je izazvao opštu opasnost padom ringišpila u gradskom parku kada su lakše povrijeđena četiri maloljetnika, a iz dobojskog Okružnog javnog tužilaštva su uložili žalbu na ovakvu sudsku odluku.

Iz dobojskog Okružnog javnog tužilaštva Srni je rečeno da su uložili žalbu zbog naročitih okolnosti da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo i uništiti ili sakriti dokaze, te ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

“Riječ je o krivičnom djelu za koje je zaprijećena kazna zatvora od jedne do osam godina”, naveli su iz Tužilaštva, koje sprovodi istragu protiv B.J. zbog sumnje da se u ponedjeljak, 24. juna, oko 20.00 časova, u Parku narodnih heroja u centru Doboja prevrnuo dječiji ringišpil, izazivajući opasnost za život ljudi i imovinu većeg obima.
Ringišpil se prevrnuo na mjestu gdje je bio okupljen veći broj ljudi, a četiri maloljetna lica su lakše povrijeđena.

Iz Policijske uprave Doboj ranije su saopštili da su 24. juna u 22.30 časova uhapsili lice B.J, koje je u utorak, 25. juna, predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti.

Nastavi čitati

Hronika

Jezivo porodično nasilje: Brčak TUKAO ŽENU NOGAMA i nanosio joj OPEKOTINE, a nije poštedio ni kćerku

Brčak (44) pravosnažno je osuđen pred Osnovnim sudom distrikta Brčko na godinu zatvora za nasilje i bezobzirno ponašanje kojim je ugrozio mir, tjelesni integritet i duševno zdravlje supruge i maloljetne kćerke s kojima živi u zajedničkom domaćinstvu.

Uz kaznu zatvora njemu je izrečena i mjera sigurnosti udaljenja iz zajedničkog domaćinstva u istom trajanju u koje se neće računati vrijeme provedeno u zatvoru.

Optužnicom Tužilaštva Brčko distrikta BiH od 27. februara njemu je stavljeno na teret da je od 4. do 24. novembra prošle godine u njihovom zajedničkom stanu, na brojne načine fizički i psihički maltretrirao suprugu. Kako se navodi u optužnici, on je u više navrata fizički nasrnuo na nju, te je udarao nogama, pesnicama i raznim predmetima po glavi i tijelu, pišu Nezavisne.

On je žrtvu mučio tako što ju je vukao za kosu i njenom glavom udarao o zid i uvrtao joj i povređivao ruke nanošenjem opekotina zagrijanim površinama kućnog šporeta. To je činio pred njihovom zajedničkom maloljetnom kćerkom, kojoj je nanio udarac nogom i napadao je zbog kućnih poslova.

– Pored brutalnog fizičkog nasilja, on je suprugu budio noću i nije joj dao da spava, te je psihički zlostavljao na način što joj je psovao, pljuvao i vrijeđao, uz prijetnje da će je i dalje okrutno povređivati i ubiti. Nakon što bi napustio prostorije domaćinstva, on je žrtve nasilja više puta zaključavao unutra, onemogućavajući im da izađu i njegovo ponašanje prijave policiji – zaključeno je u optužnici.

U pitanju je višestruko osuđivani povratnik u vršenju krivičnih djela, protiv koga se pred sudom vodi još jedan postupak zbog nasilja nad istim žrtvama, uhapšen je 30. novembra prošle godine.

– Nakon hapšenja, njemu je na prijedlog Tužilaštva određen jednomjesečni pritvor, usljed opasnosti da će uticajem na svjedoke ometati krivični postupak i da će ponoviti krivično djelo. Uz daljnje produženje ove mjere i intenzivno postupanje Tužilaštva i Policije u sprovođenju istrage, tužilačka odluka u ovom predmetu donesena je za tri mjeseca. Optužnicom od 27. februara, optužen je za teži oblik krivičnog djela nasilja u porodici, a po potvrđivanju optužnice i produženju pritvora uslijedilo je suđenje tokom kojeg su Tužilaštvo i optuženi zaključili sporazum o priznanju krivice – navode iz Tužilaštva.

Prihvativši sporazum, sud je optuženom izrekao kaznu zatvora od jedne godine, kao i mjeru sigurnosti udaljenja iz zajedničkog domaćinstva u istovjetnom trajanju.

U jednogodišnje trajanje ove mjere neće mu se uračunati vrijeme na izdržavanju kazne, pri čemu je dužan napustiti zajedničko domaćinstvo odmah po pravosnažnosti presude, a koja je u međuvremenu nastupila.

Za vrijeme trajanja ove mjere osuđeni je dužan doprinositi izdržavanju svoje supruge i maloljetne kćerke.

Iz Tužilaštva podsjećaju da je u prošloj i ovoj godini za nasilje u porodici u distriktu Brčko prijavljeno ukupno 35 lica.

– Istrage su naređene u 33 predmeta protiv 34 lica. U prošloj godini podignuto je 15 optužnica protiv 16 lica. Presude su donesene u 16 predmeta protiv isto toliko lica, tako što su u osam predmeta izrečene zatvorske kazne, u šest predmeta uslovne osude, dok je po jedan predmet okončan izricanjem novčane kazne, odnosno oslobađanjem od optužbe – navodi se u saopštenju.

Nastavi čitati

Aktuelno