Connect with us

Banjaluka

TRADICIJA! Gradonačelnik posjetio „Ćevap fest“ (FOTO)

U našem gradu, u Parku „Petar Kočić“ danas je otvoren sedmi po redu „Ćevap fest“, te je ponovo privukao veliki broj posjetilaca.

Ovaj festival posjetio je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji već tradicionalno posjećuje ovu manifestaciju koja je prepoznatljiva u našem gradu.

-Ovo je tradicionalna manifestacija u našem gradu koju ja kao gradonačelnik tradicionalno posjećujem. Želim svima da poručim – kako našim sugrađanima, tako i turistima, da dođu i posjete „Ćevap fest“ koji će trajati sve do nedjelje – naglasio je Stanivuković.

Promoter ove manfestacije, Nebojša Kuštrinović naglasio je kako je riječ o manifestaciji koja je posvećena promociji banjalučkog ćevapa.

-Posjetioci će u narednim danima imati priliku da uživaju u najboljim banjalučkim ćevapima, ali i da isprobaju brojne domaće delicije. Ove godine učestvuje više ćevabdžinica, mali proizvođači meda i pčelinjih proizvoda, proizvođači suhomesnatih proizvoda, suvenira i ručnih radova, zmijanskog veza, kao i proizvođači rakija. Ćevap fest” je dodatno obogaćen i velikom ponudom domaćih poljoprivrednih proizvoda, u saradnji sa asocijacijom “Plodovi sela”. Nimalo slučajno, ovogodišnji festival otvaramo na Spasovdan, krsnu slavu grada, u namjeri da pružimo dodatni sadržaj našim građanima koji nas vjerno prate svih ovih godina – poručio je Kuštrinović.

Održavanje ovogodišnjeg “Ćevap festa” trajaće do nedjelje, 16. juna, a Grad je podržao ovaj događaj putem Kalendara turističkih manifestacija za 2024. godinu.

Banjaluka

“OD BANJALUKE S LJUBAVLJU”! I tokom jula možete pozvati humanitarni broj 1414

U okviru akcije „Od Banje Luke s ljubavlju“ i tokom jula možete pozvati humanitarni broj 1414 za prikupljanje novčanih sredstava za izgradnju kuće za privremeno i dugoročno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju.

Pozivom na ovaj broj darujete jednu KM za izgradnju kuće za privremeno i dugoročno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju.

I ovom prilikom pozivamo sve ustanove, institucije i pojedince da se pridruže ovoj humanoj akciji kako bismo udruženim snagama došli do zajedničkog cilja.
Podsjećamo, na inicijativu gradonačelnika Draška Stanivukovića – Grad Banja Luka pokrenuo je 1. marta ovu jedinstvenu humanitarnu akciju.

Nastavi čitati

Banjaluka

SVE JE SPREMNO ZA JOŠ JEDAN FESTIVAL u centru za posjetioce Pecka

Prvog vikenda u julu, tačnije 6. i 7. jula biće održan peti po redu  jubilarni Pecka Outdoor festival u selu Pecka kod Mrkonjić Grada.

Riječ je o dvodnevnom festivalu koji posjetiocima nudi boravak u prirodi uz sportske, rekreativne, zabavno-edukativne i druge sadržaje za sve uzraste.

-Osmišljen je s ciljem da ponudi sadržajan program aktivnog odmora na otvorenom za sve koji su aktivni ili žele to biti. Prošle godine smo se baš dobro zabavili na Pecka Outdoor festivalu, pa nema razloga da nam tako ne bude i ove godine. Pecka Outdoor  Rezervišite 6. i 7. jul za Pecku – naveli su organizatori.

Podsjećamo, tokom proteklih godina zaokružena je infrastruktura u krugu Centra za posjetioce Pecka, prošireni smještajni kapaciteti, izvori Sane infrastukturno su uređeni i proglašeni Spomenikom prirode „Vrela Sane“, a Pecka je ušla u Top 100 zelenih destinacija na svijetu, što je zajedno dovelo do toga da je popularnost Pecke ozbiljno porasla, kao i broj njenih posjetilaca.

Manifestacija „Pecka Outdoor Festival“ je jedinstven festival, koji afirmiše aktivan boravak u prirodi, zdrave životne stilove i nudi sportske, rekreativne i zabavno-edukativne sadržaje prilagođene cijeloj porodici i svim uzrastima posjetilaca.

Nastavi čitati

Banjaluka

TRADICIJA ILI ESTRADA? Šta promoviše Stanivukovićev PDP, a šta Đajićev SNSD (FOTO)

Banjalučki PDP i SNSD trenutno su najveći politički protivnici na političkoj sceni Srpske, a poznavaoci prilika kažu da ove dvije političke opcije odabrale su potpuno dva suprotna načina političke komunikacije sa biračima.


PDP se potpuno okrenuo tradiciji, uz promociju vjere i porodice, dok je SNSD od svojih stranačkih prostorije napravio disko.
Prvi čovjek banjalučkog PDP, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i prvi čovjek banjalučkog SNSD i drektor UKC, Vlado Đajić ljuti su politički protivnici koji gotovo da nemaju ništa zajedničko.
Dok se Stanivuković zalaže za tradicionalne vrijednosti, promovišući vjeru, porodicu i sve više govori o zadužbinarstvu, Đajić se potpuno okrenuo estradi, pjevačicama lakih nota, te mladima promoviše besplatne žurke sa besplatnim alkoholom.


Dok Stanivuković novac donira manastiru Gomionica, pored koga je izgrađen amfiteatra a na kome je sinoć i obilježen Vidovdan uz bogat kulturno umjetnički program, Đajić je u centru Banjaluke opremio salu u kojoj gostuju pjevači poput Teodore Džehverović, Ace Lukasa, Breskvice, Milice Pavlović i slično.


Stanivuković je na ulice Banjaluke vratio i obilježavanje praznika Duhovi, često ga možemo vidjeti i sa dezenima zmijanjskog veza, ali i gotovo svakodnevno na liturgijama.


Sa druge strane, Đajić je uveo proslavu mature u prostorijama SNSD-a, na kojoj su nastupali muzičari sa sadržajem koji nije primjeren njihovom uzrastu, a alkohol je bio besplatan.
Potpuno suprotan put dvije političke opcije, ne prepliće se gotovo nigdje, a razlika se vidi čak u publici koju privlači način rada PDP i način rada SNSD.

Nastavi čitati

Aktuelno