Connect with us

Banjaluka

NAŠ ZADATAK SU SREĆNI I ZADOVOLJNI GRAĐANI: Stanivuković uručio nove kartice za besplatan prevoz

Vrijedno radimo kako bi svih 48 000 dobilo trajno besplatan javni prevoz za sve linije na teritoriji grada – kaže Staniuković.

Uručili smo nove kartice za besplatan javni prevoz našim penzionerima!

Napisao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na svom X nalogu.

Drago mi je vidjeti osmijehe na njihovim licima, jer srećni i zadovoljni građani su naš glavni zadatak! Vrijedno radimo kako bi svih 48 000 dobilo trajno besplatan javni prevoz za sve linije na teritoriji grada – zaključio je on.

Banjaluka

URUČENO VIŠE OD 1.000 novih kartica za BESPLATAN javni prevoz za penzionere

Podjela trajnih besplatnih kartica za javni prevoz vrši se svakodnevno, a ovog jutra kartice je dobilo preko 1.000 penzionera i lica starijih od 65 godina.

Kartice je ovim kategorijama naših sugrađana uručio gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima.

– I u danima vikenda vrijedno radimo kako bi svih 48.000 naših penzionera dobilo trajno besplatan javni prevoz za sve linije na teritoriji grada!

Njihove riječi zahvalnosti su naša inspiracija. Zato nastavljamo dalje sa istom posvećenošću i još većom snagom – poručio je gradonačelnik.

Podsjećamo, svi sugrađani koji pripadaju ovim kategorijama stanovništva zahtjev za dobijanje svoje doživotne besplatne karte za javni prevoz mogu da predaju u prostorijama bivšeg Vojnog odsjeka, Udruženja penzionera grada Banja Luka u Grčkoj ulici, ali i u prostorijama svih mjesnih zajednica.

Nastavi čitati

Banjaluka

PONOSNI NA JOVANA! Banjalučanin plasmanom na Olimpijske igre ostvario snove!

Plasman na Olimpijske igre san je svakog sportiste, a svoj će u Parizu ispuniti član Plivačkog kluba Borac Jovan Lekić.

Jedan je od trenutno samo četvoro sportista iz BiH koji imaju vizu za najveću svjetsku smotru, a narednih mjesec dana, koliko je ostalo do početka Igara, iskoristiće kako bi se što bolje spremio za nadmetanja sa najboljim svjetskim plivačima.

Čovjek koji dobro zna kako izgleda nastup na Olimpijskim igrama je Željko Panić. Iskustva iz Sidneja i Atine pokušaće da prenese na svog učenika, koji je već sada ostvario veliki uspjeh.

Kao što to obično biva na ovdašnjim prostorima, vrhunski rezultat nije prepoznat od strane onih koji bi trebalo da pruže najveću podršku, piše ATV.

Sjajnu priliku da testira trenutnu formu Jovan će imati predstojećeg vikenda na tradicionalnom Međunarodnom mitingu Plivačkog kluba Borac. Cilj je, kaže, iz sedmice u sedmicu da podiže letvicu na viši nivo.

Miting će biti održan na Gradskom olimpijskom bazenu. Kvalifikacije oba dana počinju u devet časova. Finalne trke sutra na programu su od 17 sati, dok će u nedjelju početi u 16 časova.

Nastavi čitati

Banjaluka

KAKO ZABRANITI SOLARIJUM: Pacijenti oboljeli od melanoma otvorili mnoga pitanja

U organizaciji Udruženja pacijenata oboljelih od melanoma Republike Srpske “Mi smo sa vama” portekle sedmice u Banjaluci je održana Regionalna konferencija pacijenata oboljelih od melanoma.

Na Konferenciji su prisustvovali pacijenti oboljeli od melanoma- najtežeg oblika karcinoma kože, predstavnici više udruženja koja okupljaju pacijente oboljele od malignih bolesti iz regije, specijalisti dermatovenerologije, specijalisti interne onkologije, medicinsko osoblje koje je uključeno u njegu i liječenje oboljelih, predstavnica Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, predstavnica Instituta za javno zdravstvo RS, direktorica Udruženja inovativnih proizvođača lijekova BiH, kao i predstavnik Grada Banjaluke.

U ime Grada Banjaluka prisutnima se obratila dr Mira Kecman iz Odjeljenja za društvene djelatnosti.

-Na konferenciji je postignut dogovor o formiranju udruženja pacijenata na nivou BiH i da se stručno osoblje priključi udruženjima oboljelih u cilju ostvarivanja boljih uslova za liječenje oboljelih u našoj zemlji. Neki od zaključaka konferencije su bili kako unaprijediti dostupnost inovativnih lijekova pacijentima putem Fonda zdravstvenog osiguranja RS, kako uspostaviti programe preventivnih pregleda, te kako uticati na nadležne institucije da se zabrani solarijum, ne samo za osobe mlađe od 18 godina, nego i za sve starosne dobi – rečeno je na konferenciji.

Podršku ovoj Konferenciji svojim prisustvom dali su i: Udruženje pacijenata oboljelih od melanoma iz Srbije, Udruženje pacijenata oboljelih od melanoma FBiH, Udruženje oboljelih od reumatskih bolesti SNAGA BiH, Udruženje osoba oboljelih i liječenih od karcinoma dojke ,,Renesansa“ iz Sarajeva, Udruženje stoma Ilko Srbija, Udruženje ,,Ilko stoma“ RS, Savez žena oboljelih od raka dojke ,,Iskra“ i Udruženje oboljelih od karcinoma pluća ,,Diši za život“ iz Banjaluke, kao i ljekari Afidea centra za radio terapiju i ljekari bolnice Trebinje, predstavnici farmaceutske industrije MSD Srbija i Pharma Maac-a.

Grad Banjaluka je Udruženju pacijenata oboljelih od melanoma Republike Srpske “Mi smo sa vama“ odobrio finansijsku pomoć za troškove realizacije projekta ,,Otkriven mi je melanom i šta sad?“, u okviru kojeg je održana i Regionalna konferencija pacijenata oboljelih od melanoma.

Melanom je jedan od najčešćih i najopasnijih oblika raka kože.

Nastavi čitati

Aktuelno