Connect with us

Banjaluka

NEHUMANI USLOVI NA UKC-U: Pacijenti bez klime i otvaranja prozora PADAJU U NESVIJEST dok ĐAJIĆ I ŠOBOT uredno posjećuju koncerte i predstave

Pacijenti koji ovih dana borave na 3. i 4. spratu UKC tvrde da borave u nehumanim uslovima jer klime još uvijek nema a mnogi prozori ne mogu da se otvore.

Sudeći prema tvrdnjama pacijenata Univerzitetski klinički centar Republike Srpske još uvijek nije riješio probleme sa klima uređajima.

Pacijenti se žale na nehumane uslove, visoku temperaturu i nemogućnost otvaranje prozora, koji su blokirani prije nekoliko godina zbog toga što su pacijanti iskakali iz soba.

Iz UKC godinama pišu da se svi pacijenti u ovoj zdravstvenoj ustanovi liječe po najvišim medicinskim standardima i da nikad ni jednom nije pogoršano zdravstveno stanje ili ugrožen život zbog navodno visokih temperatura u sobama.

– Želimo da istaknemo da su prostorije UKC-a, gdje je velika frekvencija ljudi, prostorije gdje su skupi aparati, većina operacionih sala, intenzivna i poluintenzivna njega, odnosno prostorije gdje su teški pacijenti opremljeni sa klima uređajima – navedeno je ranije u saopštenju UKC.

Iako, kako kažu, neke prostorije su opremljene klimom, i dalje je, dakle, veliki broj prostorija bez klima uređaja, u kojima je trenutno, prema riječima pacijanata, pravi pakao.

-Godinama isti problem, ovo je nehumano i nemoguće. Vani je 40 stepeni. Nema vaduha, ljudi su mokri, i pacijenti i ljekari borave u nehumanim uslovima u ovom dijelu UKC – kaže jedan Banjalučanin koji je išao u posjetu ocu.

Banjaluka

USKORO NOVA DIONICA ŠETALIŠTA od restorana „Alibaba“ do Zelenog mosta

Na zadovoljstvo mnogobrojnih građana i turista, uskoro će na raspolaganju biti i nova dinoca šetališta uz rijeku Vrbas, koja će se protezati od restorana „Alibaba“ pa sve do Zelenog mosta, odnosno do uređene plaže „Raj“.

Radove na izgradnji ovog dijela šetališta obišla je savjetnica gradonačelnika, Milada Šukalo koja je još jednom napomenula da je cilj ove gradske administracija da se rijeka Vrbas vrati Banjalučanima.

-Jedan od najljepših projekata koje realizujemo jeste izgradnja šetališta duž obale rijeke Vrbas. Moram da kažem da mi je veliko zadovoljstvo to što sam imala priliku u proteklih nekoliko godina da radim na ovim projektima, sa čijom realizacijom nastavljamo i u narednom periodu. Naime, na zadovoljstvo mnogobrojnih sugrađana i turista, u toku su radovi na spajanju šetališta od restorana „Alibaba“ pa sve do Zelenog mosta, u dužini od oko 800 metara. Realizacijom ovog projekta ćemo dobiti uređenu stazu koja će se protezati od renovirane plaže u Srpskim Toplicama pa do plaže „Raj“ u ukupnoj dužini od oko 5 kilometara – kazala je Šukalo.

Naglasila je i to kako nas otvaranje ove dionice šetališta očekuje kroz dva mjeseca.

-Srećni smo zbog svega ovoga što realizujemo, jer naša želja jeste da Vrbas vratimo Banjoj Luci i Banjalučane Vrbasu, što iz dana u dan postaje realnosti – naglasila je ona,

Podsjećamo, nedavno je Banja Luka dobila još jednu oazu za uživanje – prekrasno novoizgrađeno šetalište na potezu između restorana „Alibaba“ i nove gradske plaže u Srpskim Toplicama, koja je u potpunosti uređena i prilagođena svim posjetiocima.

Nastavi čitati

Banjaluka

LJEPOTA I SNAGA PORODICE! Pridružite se sutra “Konferenciji beba” i “Velikoj porodičnoj šetnji”

Zabavan program i sjajna atmosfera očekuje sve mališane i njihove roditelje u sutra, 1. jula u sklopu manifestacije “Konferencija beba” i “Porodična šetnja” 2024.

Obogodišnja manifestacija će započeti velikom porodičnom šetnjom, koju realizuju Udruženje porodica sa četvoro i više djece „Četiri plus“, uz podršku Grada Banje Luke, a koja će početi u 17.30 časova, te će se kretati od Narodnog pozorišta Republike Srpske sve do Parka „Petar Kočić“.

Kao i prethoidnih godina, glavna misija porodične šetnje jeste da se pokaže sva ljepota i snaga porodice, te dodatno da se podigne svijest o značaju djece i njihovog mjesta u zajednici.

Zabavni program za sve prisutne počeće od 18.00 časova u Muzičkom paviljonu u Parku „Petar Kočić“.

Kao i svake godine, na manifestaciji „Konferencija beba“ planirane su četiri nagrade i to za: najmlađu bebu, za najstariju bebu, za bebu sa najviše braće i sestara (rodni listovi djece služiće kao dokaz o broju djece u jednoj porodici) i za najbržu bebu u takmičenju u puzanju.

Prijave će se vršiti 1. jula u Parku „Petar Kočić“ u periodu od 17.30 do 18.30 časova za djecu koja su rođena u periodu od 1. jula.2023. godine do 1. jula 2024. godine, a roditelji koji odluče da prijave svoju djecu za navedene nagrade treba da ponesu rodni list ili zdravstvenu knjižicu djeteta.

Podsjećamo, zbog održavanja manifestacije na snazi je izmjena u režimu odvijanja saobraćaja u ponedjeljak, 1. jula.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRAD RADI BEZ PREDAHA! Održan sastanak sa delegacijom Grada Tjanđin

Savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo susrela se danas sa delegacijom kineskog grada Tjanđin, koju je predvodila zamjenica gradonačelnika Zhang Ling.

Tokom sastanka koji je održan u Gradskoj upravi razgovarano je o nastavku saradnje koja je započeta 2019. godine.

Savjetnica Šukalo zahvalila je delegaciji na posjeti te naglasila da postoje brojne oblasti u kojima iskustvo i rezultati Grada Tjanđin mogu biti od velike koristi za budući razvoj Banje Luke.

Zamjenica gradonačelnika, Zhang Ling je pozvala predstavnike Grada Banje Luke da posjete Tjenđin u narednom periodu, što bi, kako je kazala, bila prilika za konkretniju saradnju između naša dva grada.

Nastavi čitati

Aktuelno