Connect with us

Region

Pritvor osumnjičenom za ubistvo roditelja, PRIJETI MU KAZNA OD 50 GODINA

Muškaracu koji je osumnjičen da je hladnim oružjem ubio svoje roditelje u Slavonskom Brodu određen je jednomjesečni istražni zatvor, saopštile su hrvatske vlasti.

“Ako bude optužen, on može da dobije kaznu i do 50 godina, u zavisnosti od toga šta će pokazati istraga, odnosno psihijatrijsko veštačenje”, izjavio je istražni sudija Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo, prenosi Hina.

Osumnjičeni je u petak ispitan u tužilaštvu, nakon čega je otvorena istraga zbog sumnje da je u četvrtak u porodičnoj kući u Slavonskom Brodu hladnim oružjem ubio oca (78) i majku (76).

Roditelji su od zadobijenih povreda preminuli na licu mjesta.

Region

DAČIĆ POTVRDIO “Pritvoreni Kemal Begović i Igor Despotović, pretreseno više lokacija”

Na više lokacija širom Srbije izvršen je pretres u vezi sa terorističkim napadom u Beogradu i razgovarano sa više desetina ljudi, a pritvoreni su Kemal Begović i Igor Despotović, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

“Postoje ljudi koji pripadaju vehabijskom pokretu. Kada pogledate šta je u stanovima tih ljudi, vidite da su pripadnici ekstremista. Treba pronaći adekvatnu vezu između aktivnosti vehabija i konkretnog događaja”, rekao je Dačić za RTS.

On je naveo da je kod jednog lica pronađen snimak na kojem se zaklinje na vjernost terorističkoj organizaciji “Islamska država”.

Dačić je napomenuo da će se tužilaštvo baviti time da li su lica povezana sa konkretnim terorističkim činom.

Govoreći o teroristi Milošu Žujoviću, koji je juče samostrijelom ranio žandarma ispred Ambasade Izraela u Beogradu, Dačić je rekao da je rekonstruisano njegovo kretanje i da je utvrđeno da je samostrijel kupio prekjuče u radnji u Zemunu.

“Kretao se po gradu, prvo je bio do sinagoge, pa je krenuo ka izraelskoj Ambasadi. Njegova supruga je otišla u Crnu Goru, tražili smo informacije od crnogorske policije”, naveo je Dačić.

Nastavi čitati

Region

PROGLAŠEN CRVENI NIVO bezbjednosnih prijetnji od terorizma u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je proglašen crveni nivo bezbjednosnih prijetnji od terorizma.

Proglašen crveni nivo bezbjednosnih prijetnji od terorizma u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je proglašen crveni nivo bezbjednosnih prijetnji od terorizma.

On je objasnio da će građani vidjeti veće prisustvo policije na raznim mjestima koja su bitna za javni interes odnosno gdje boravi veći broj ljudi.

Odluka dolazi nakon što je dvadesetpetogodišnji muškarac ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu. Kako je ranije izjavio Dačić, nema sumnje da se radi o terorističkom aktu. Napadač je ubijen a ranjeni žandarm operisan i njegovo stanje je stabilno

Nastavi čitati

Region

NIKO NIJE NI OČEKIVAO DA ODUSTANE! Zoran Milanović ponovo kandidat za predsjednika Hrvatske

Zoran Milanović ponovo će biti kandidat SDP-a za predsjednika Hrvatske, potvrdio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Grbin je rekao da je u toj odluci Glavni odbor stranke bio jedinstven, dok Predsjedništvo nije, prenose hrvatski mediji.

“Neću reći ko je bio protiv, ali odluka je donijeta većinom glasova. On dijeli naše vrijednosti i bio je brana totalnom preuzimanju ove zemlje. Vjerujem da će uskoro slijediti i podrška drugih stranaka, ali nije na meni da govorim o tome”, izjavio je Grbin.

Nastavi čitati

Aktuelno