Connect with us

Društvo

Posjetioci Jahorine od danas uživaju u svim ljetnim atrakcijama

Posjetioci Jahorine od danas će moći da uživaju u planinskoj oazi i korištenju više od 20 atrakcija koje nudi Olimpijski centar “Jahorina”.

Svi sadržaji na ovoj planini biće otvoreni od 10.00 do 18.00 časova.

– Na raspolaganju je više od 20 atrakcija, uključujući planinski bob, gondolu `Poljice`, karting, avanturu i adrenalin park, sadržaje na jezeru, trampolinu, vozić i mnogo toga, a karte se mogu kupiti na prodajnom mjestu `Poljice` – saopšteno je iz Olimpijskog centra.

Na vrhu planine nalazi se Olimpijski bar koji ima svoju plažu pored jezera.

U saopštenju ističu da je Jahorina idealno mjesto za bijeg od gradske vrućine i uživanje u svježem planinskom vazduhu i predivnoj netaknutoj prirodi.

Iz Olimpijskog centra su pozvali posjetioce da provedetu nezaboravno vrijeme na Jahorini i da ova planina bude njihova destinacija za ljetnu avanturu, piše Srna.

Društvo

UPALJEN NARANDŽASTI METEOALARM! Banjaluka i Trebinje na udaru OBILNIH PADAVINA

Na području Banjaluke i Trebinja danas je na snazi narandžasti meteoalarm zbog obilnih padavina, a očekuje se da će pasti do 70 litara kiše po metru kvadratnom.

Na području Trebinja narandžasti meteoalarm na snazi je i zbog udara vjetra jačine od 50 do 80 kilometara na čas, objavljeno je na sajtu Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Iz ovog zavoda upozoravaju na moguće poremećaje u snadbijevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama, te teške uslove za vožnju.

U svim ostalim krajevima u Srpskoj i Federaciji BiH na snazi je žuti meteoalarm koji upozorava na pljuskove praćene grmljavinom.

SRNA

Nastavi čitati

Društvo

VREMENSKA PROGNOZA! Nevrijeme i mogućnost OBORINSKIH VODA

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje zbog jakog nevremena.Očekuje nas kišovito vrijeme uz obilne padavine. Moguće od 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom u većini predjela. U široj regiji od Doboja ka Banjaluci, na severozapadu i u Gornjem Podrinju ponegdje se očekuje i više od 70 litara kiše po metru kvadratnom”, navodi se u saopštenju.

Zbog obilnih padavina u kratkom periodu doći će do intenzivnog porasta vodostaja u pomenutim područjima.

Posebni problemi su moguću sa oborinskim vodama i oticanjem vode u urbanim zonama kao i pojava bujičnih poplava na manjim vodotocima.

Nastavi čitati

Društvo

UPOZORENJE: Očekuju nas OBILNE PADAVINE i porast vodostaja

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske izdato je upozorenje na nestabilno vrijeme i lokalne nepogode i za 2. jul.

-U utorak, 2. jula biće kišovito uz obilne padavine. Očekuje se od 30 do 50 mm kiše u većini predjela. U široj regiji od Doboja ka Banjaluci, na sjeverozapadu i u Gornjem Podrinju ponegdje se očekuje i preko 70 mm kiše – naveli su iz RHMZ-a.

U biltenu je navedeno da će zbog obilnih padavina u kratkom periodu doći do intenzivnog porasta vodostaja u pomenutim područjima.

-Posebni problemi su mogući sa oborinskim vodama i oticanjem vode u urbanim zonama kao i pojava bujičnih poplava na manjim vodotocima – zaključuju u biltenu.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka pozivaju stanovništvo, pravna i fizička lica, da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.

Nastavi čitati

Aktuelno