Connect with us

Društvo

I SUNCE I KIŠA: Kakva nas temperatura očekuje sutra

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti uglavnom sunčano vrijeme uz oblačne periode i temperaturu vazduha do 33 stepena Celzijusova.

Kasnije tokom dana očekuje se toplije vrijeme uz postepen razvoj oblačnosti, koja lokalno može usloviti prolaznu kišu ili pljusak, pretežno po brdsko-planinskim predjelima na istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjeverni do sjeveroistočni, a u Hercegovini ujutro pojačan uz jake udare bure.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 15 do 20, u višim predjelima od 10, a dnevna od 27 do 33, u višim predjelima od 23 stepena Celzijusova. piše Srna.

 

Društvo

VREMENSKA PROGNOZA! Promjenljivo, uz postepeni rast temperature

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ nakon hladnijeg jutra, očekuje postepeni porast temperature vazduha i promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima.

Ujutro će biti hladnije i pretežno sunčano, na istoku oblačnije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana uslijediće postepeni porast temperature i biće promjenljivo oblačno sa snčanim periodima.

Kiša ili pljusak mogući su ponegdje na jugu i istoku, pretežno u brdsko-planinskim krajevima. Kasnije poslije podne očekuje se novo naoblačenje na zapadu i jugu koje će se širiti ka sjeveru i istoku i može usloviti prolaznu kišu ili pljusak.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 10 do 17, u višim krajevima od sedam, a dnevna od 23 do 27 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjeverni, povremeno pojačan, u Hercegovini uz jake udare bure.

Nastavi čitati

Društvo

I TO JE MOGUĆE U Sarajevu traže radnika u VRTIĆU ZA PSE i mačke

Nesvakidašnji oglas za posao objavljen je na platformi Kliks Posao, a savršen je za sve ljubitelje mačaka i pasa. Naime, traži se “pet sitter” odnosno osoba za rad u vrtiću za pse i mace.

Kućni ljubimci pored ljubavi često znače i veliku obavezu, a mnogi od nas su došli u priliku kada ih nemamo gdje ostaviti ili da tokom našeg radnog vremena predugo borave sami. Rješenje za to su vrtići za ljubimce.

Koncept ovakvih vrtića je u svijetu već razrađen i jako česta pojava, a u Bosni i Hercegovini se tek razvija. Upravo zato je ovaj neobičan oglas privukao pažnju na Kliksu.

Između ostalog oglas navodi sljedeće: “Ukoliko ste iskreni ljubitelj životinja i nemate strah od pasa možda je ovo posao za Vas. Osoba koja bi se brinula o ljubimcima u vrtiću treba da bude odgovorna i ozbiljna. Pod njenim nadzorom su živa bića koja zahtijevaju pažnju i brigu”. Radno mjesto je u Sarajevu.

Osoba zadužena za brigu o psima u opisu posla imaće nekoliko zadataka:

  • pružanje društva ljubimcima u odsustvu njihovih vlasnika
  • staranje da vlada harmonična i pozitivna atmosfera među ljubimcima
  • briga o zdravlju i opštem dobru ljubimaca koji su pod nadzorom
  • održavanje komunikacije s vlasnicima ljubimaca.

Vrtići pružaju usluge čuvanja ljubimaca što može biti savršeno rješenje za ljude s dugim radnim vremenom ili za one koji često moraju putovati. Istovremeno vrtić može biti i savršena prilika za posao za ljubitelje životinja.

Nastavi čitati

Društvo

ŠTA TO PIJEMO? Uvezena voda iz Hrvatske, a u boci CRNI TALOG

Na tržište Bosne i Hercegovine isporučena je izvorska voda porijeklom iz Hrvatske u kojoj je, službenim kontrolama, vizualno potvrđeno prisustvo crnog taloga na dnu boce, a što može imati uticaj na ljudsko zdravlje.

Kako je navedeno iz Agencije za bezbjednost hrane BiH, u pitanju je voda Studena od 1,5 litar koja nije u skladu sa odredbama Zakona o hrani.

Sve raspoložive informacije o proizvodu, shodno važećim propisima, dostavljene su na dalje postupanje nadležnim inspekcijskim organima u Bosni i Hercegovini od kojih je zatraženo preduzimanje mjera i povratno obavještavanje Agencije za bezbjednost hrane Bosne i Hercegovine – istakli su oni.

Nastavi čitati

Aktuelno