Connect with us

Banjaluka

Predstavnici Grada prisustvovali OBILJEŽAVANJU HRAMOVNE SLAVE u zaselku Rogići (FOTO)

Predstavnici Grada, predvođeni savjetnicom gradonačelnika Mirnom Savić-Banjac prisustovali su danas obilježavanju hramovne slave u mjestu Slavićka, zaselak Rogići, parohija Jelićka.

Kako je poručila savjetnica Savić – Banjac, koja je zajedno sa ovlaštenim potpisnikom Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, Radivojem Majstorovićem položila vijenac na spomen – obilježje – naših heroja moramo svaki dan da se prisjećamo.

-Naša dužnost je da nikada ne zaboravimo one koji su dali ono najbitnije za Republiku Srpsku, a to je život. Sve dok se sjećamo i dok im odajemo počast, oni su tu među nama. U Rogićima je danas na liturgiji i svečanom ručku prisustvovao je veliki broj mještana, ali i ljudi koji su porijeklom iz ovih krajeva. Bila mi je čas ti zadovoljstvo što sam i ja danas bila prisutna među narodom koji njeguje svoju vjeru, običaje i tradiciju – kazala je Savić-Banjac.

Banjaluka

DVIJE SREĆE U JEDNOM DANU! Podijeljene nove kartice za besplatan prevoz i rješenja o BESPLATNOJ LEGALIZACIJI

Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je nova rješenja o legalizaciji objekata našim sugrađanima, ali i kartice za besplatan javni prevoz penzionerima i licima starijim od 65 godina.

-I sa današnje podjele trajno besplatnih kartica za javni prevoz naši penzioneri otišli su srećni i zadovoljni, a to je naš zadatak. Sa podjelom nastavljamo i sutra, a uskoro počinjemo i sa uručivanjem “Kartica prijateljstva” za povoljniju kupovinu lijekova, bijele tehnike i prehrambenih proizvoda – poručio je gradonačelnik.

Banja Luka brine o svojim sugrađanima, jer Banja Luka je porodica, poručeno je sa još jedne dodjele rješenja o besplatnoj legalizaciji objekata. Do sada je legalizovano oko 6.000 porodičnih domova, čime je obezbijeđen siguran krov nad glavom za preko 20.000 naših građana.

Kroz mjeru besplatne legalizacije sugrađani ostvaraju uštede i do nekoliko desetina hiljada KM.

Nastavi čitati

Banjaluka

VEČE POD SVJETLIMA KASTELA U NEDJELJU! Nakon više od pet vijekova tvrđava u punom sjaju, budite dio istorijskog trenutka

Manifestacijom „Veče pod svjetlima Kastel“ biće ozvaničen završetak radova na osvjetljenju ovog gradskog simbola, koji će prvi put u istoriji dobiti svoj puni, dugoočekivani sjaj.

Tim povodom biće upriličen i fenomenalan program, sjajna zabava i muzički nastupi u nedjelju, 7. jula od 21.00 čas na platou ispred tvrđave Kastel.

Sve prisutne sugrađane, ali i mnogobrojne turiste koji borave u našem gradu očekuje sjajan koncert klasične i filmske muzike uz nastupe Maje Manojlović uz pratnju Sanje Čolić Zelić, Natalije Todorović na violini, te pijaniste Vlade Danića.

Nema sumnje da će okončanjem ovog projekta, koji ujedno predstavlja i revitalizaciju kulturnog nasljeđa našeg grada, biti zaokružena jedna potpuno nova ambijentalna cjelina u našem gradu.

Kako je i ranije naglasio gradonačlenik Draško Stanivuković – osim projekta osvjetljenja tvrđave Kastel, dodatno se radi i na tome da bude nastavljena rehabilitacija i očuvanje zidina ove tvrđave, kao i obnova kasarne i artiljerije.

Pridružite se i budite dio istorijskog trenutka za naš grad.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ NA PROMOCIJI FILMA “SVJEDOK”! “Izuteno jake emocije i utisci”

“Izuzetno snažne emocije i utiske ostavila je na mene sinoćnja projekcija filma “Svjedok”, našeg režisera Denisa Bojića”, napisao je ovo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na svom X nalogu.

“Priča o dokotoru, patologu Zoranu Stankoviću koji je tokom ratnog i poslijeratnog perioda identifikovao 7 500 tijela stradalih, sa 20 000 porodica razgovarao i zauvijek arhivirao žrtvu posljednjeg Odbrambeno-otadžbinskog rata na području bivše Jugoslavije tokom kojeg je stradalo preko 50 000 ljudi. To je herojski čin i podvig koji je morao biti sačuvan od zaborava, a ovim filmom to je i učinjeno. Banjaluka će se bar na neki način odužiti čovjeku koji je svojim radom i predanošću dao nemjerljiv doprinos narodu ovog dijela Krajine. Lično ću se založiti da jedna banjalučka ulica nosi ime njemu u čast”, kazao je Stanivuković i dodao:

Čestitam prijatelju Denisu Bojiću i cijeloj filmskoj ekipi koja je svojim predanim radom doprinijela da se istina sačuva od zaborava i prenese budućim generacijama.

Nastavi čitati

Aktuelno