Connect with us

Banjaluka

ODRŽANO PRIPREMNO ROČIŠTE Dodik tužio Davora Dragičevića zbog klevete, slučajno se pojavio Karan (VIDEO)

Današnji povod je veoma žalostan, zato što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tužio mene, kao oca ubijenog Davida, za klevetu”, rekao je Dragičević.

U Osnovnom sudu u Banjaluci održano je pripremno ročište povodom tužbe člana Predsjedništva BiH Milorad Dodika protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida.

– Današnji povod je veoma žalostan, zato što je predsjednik navodno novi ili član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tužio mene, kao oca ubijenog Davida Dragičevića, za klevetu. U svakom demokratski uređenom društvu taj čovjek bi davno bio iza rešetaka- rekao je Dragičević.

U Osnovni sud slučajno je došao i Željko Karan, sudski vještak i patolog u slučaju njegovog ubijenog sina.

Karan je samo prošao kraj grupe Pravda za Davida, dok mu je Davor dobacio da će pravda u slučaju ubistva njegovog sina na kraju ipak pobijediti.

Banjaluka

ZBOG OBILJEŽAVANJA DANA POBJEDE: Izmjena u režimu odvijanja saobraćaja u centru grada

Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava građane da će u četvrtak, 9. maja u vremenu od 10.30 do 12.10 časova biti obustavljen saobraćaj zbog obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, i to:

-u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje Svetog Save do raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana,

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, dio od Aleje Svetog Save do Bulevara cara Dušana, izvršiće se preusmjeravanje autobusa iz smjera sjevera iz Ulice Kralja Petra I Karađorđevića desno ulicama Vuka Karadžića, Ranka Šipke, lijevo na tranzit do kružnog toka, Bulevara cara Dušana i dalje registrovanom trasom, a u suprotnom smjeru autobusi saobraćaju registrovanom trasom, odnosno ulicama Kninska, Vidovdanska i dalje postojećom trasom.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način od strane pripadnika službenih lica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Nastavi čitati

Banjaluka

SAVJET MINISTARA PRIHVATIO INICIJATIVU za izgradnju naučno-tehnološkog parka u Banjaluci

Savjet ministara prihvatio je danas inicijativu Ministarstva finansija i trezora i imenovao delegaciju za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o zajmu u iznosu od 13 miliona dolara za Projekt izgradnje naučno-tehnološkog parka u Banjaluci između Saudijskog fonda za razvoj i BiH.
Cilj ovog projekta je izgradnja i opremanje naučno-tehnološkog parka, te adaptacija postojećeg platoa pored objekta u moderan parking u sklopu Kampusa Univerziteta u Banjaluci, ukupne korisne površine 7.758 metra kvadratna na pet etaža.

Izgradnjom i opremanjem naučno-tehnološkog parka stvaraju se uslovi za dalji razvoj privrede i jačanja saradnje naučno-tehničkih organizacija sa subjektima privrede, uz otvaranje novih radnih mjesta, digitalni razvoj i poboljšanje konkurentnosti Republike Srpske, saopšteno je iz Savjeta ministara.
Zajam vrijedan 13 miliona dolara Saudijskog fonda za razvoj otplaćivaće se 20 godina s grejs periodom od pet godina, uz godišnje kamate od 1,5 odsto, a alociran je na Republiku Srpsku.
Ministarstvo finansija i trezora će nakon završenih pregovora Savjetu ministara dostaviti nacrt ovog sporazuma i osnove za njegovo zaključivanje.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANSKI DVOR I U MAJU DONOSI bogat i raznovrstan programski sadržaj

-Draga publiko,sa zadovoljstvom najavljujemo još jedan mjesec ispunjen kvalitetnim i raznolikim programskim sadržajima. U maju ćemo vas kao i svakog mjeseca povesti na putovanje kroz kulturu i umjetnost nudeći vam inspirativne i kvalitetne programe koji će ispuniti i obogatiti vaše slobodno vrijeme – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.

Mnoštvo koncerata, izložbi i radionica sve zainteresovane očekuje i u ovom mjesecu, a kompletan program pogledajte OVDJE.

 

Nastavi čitati

Aktuelno