Connect with us

Hronika

FORMIRAN PREDMET Napad na radnika “Nešković” pumpe pod lupom Tužilaštva

Video-snimak nadzorne kamere sa “Nešković” pumpe u Bijeljini, na kojem je, kako postoje tvrdnje, prikazan vlasnik Dragan Nešković kako nečim, a vjeruje se čašom, gađa radnika, pod lupom je tamošnjeg Okružnog javnog tužilaštva.

“U vezi sa video-snimkom događaja koji se pojavio u medijima u objektu i prostoru benzinske pumpe ‘Nešković’, na kojem se po navodima iz medija pojavljuje D.N. te druga nepoznata lica, ovo Tužilaštvo je formiralo predmet u cilju provjera tih navoda”, naveli su iz Tužilaštva.

Dodali su da će biti naložene mjere radi utvrđivanja postojanja elemenata krivičnog djela, te donošenja odgovarajuće tužilačke odluke. Nešković je, podsjetimo, negirao da je on na spornom snimku, dok radnik tvrdi suprotno.

Nezavisne

Hronika

STRAŠNA TRAGEDIJA! Sedmogodišnjak se utopio na Kritu

Dječak Nikolas (7) porijeklom iz Albanije udavio se danas na Kritu.

On se utopio dok se kupao na lokalnoj plaži.

Dječak je na odmoru bio s majkom, a kada ju je zamolio da izađu na plažu, ona je to odbila.

Međutim, on je iskoristio njenu nepažnju i isrkao se iz kuće.

Nekoliko minuta kasnije nepoznati čovjek vidio je kako u vodi pluta tijelo djeteta.

Odmah ga je izvukao iz vode, ali je Nikolas bio bez svijesti.

Hitna pomoć je odmah stigla na plažu, pokušali su da reanimiraju dijete, ali nisu uspjeli.

Prevezen je u lokalni dom zdravlja, gdje je na žalost preminuo, piše Telegraf.

Nastavi čitati

Hronika

BRUKA! Sveštenik iz Srpca kupovao kokain, ČAK I NA CRVENO SLOVO

Petko Vuković (42), sveštenik iz Srpca, u više je navrata kupovao kokain, koji je nabavljao čak i na crveno slovo u dane velikih pravoslavnih praznika Nikoljdana i Jovanjdana!

To se navodi u dokumentaciji iz istrage u predmetu ”Eskadron” u koji je ATV imao uvid. U dokumentima piše da je Vuković u više navrata drogu kupovao od osumnjičenog Dragoslava Jungića (50) zvanog Kreka iz Banjaluke za iznose od 100 do 300 maraka.

Sveštenik je to potvrdio i tokom saslušanja u svojstvu svjedoka, izjavivši da je kokain od Jungića kupio ”neposredno prije Nove godine”, kao i ”dana 19. decembra (Nikoljdan) i 20. januara (Jovanjdan)”!

Izjavio je i da je 29. februara kupovao drogu od Jungića za iznos od 300 KM, a taj dan ga je policija tajno pratila. U dokumentaciji se navodi da je Vuković automobilom ”tuareg” oko 18.40 časova došao u Jungićev stan. U zgradi se zadržao desetak minuta, a nakon što je izašao policija je nastavila da prati njegovo vozilo. Oko 19 časova su ga zaustavili u ulici Miloša Obilića i tada su mu pronašli i oduzeli tri PVC paketića sa bruto masom od po 0,6 grama, 0,56 grama i 0,59 grama kokaina.

Za kokain koristili naziv ”čisti veš”
U dokumentima iz istrage se navodi da su osumnjičeni u međusobnoj komunikaciji za kokain koristili zamjenske termine i izraze kao što su ”čista majica”, ”čisti veš”, ”kafa” i slično. Osim direktnog kontakta kupoprodaju su dogovarali i preko više mobilnih aplikacija.

Podsjetimo, istragom u predmetu ”Eskadron” obuhvaćeno je 20 osoba, od čega je 16 pritvoreno, a dvojica se nalaze u bjekstvu. Pritvor je određen Borislavy Đukanovićy (41) zvanom Gru, Miladinu Lugiću (41), Stefanu Svjetlanoviću (28), Zoranu Brkiću (29), bivšem policajcu Vladimiru Maliću (43), Vladimiru Maksiću (31), Aleksandri Radočaj (31), Darku Pavljuku (40), Dragoslavu Jungiću (50), Dijani Palačković (43), policajcu KPZ Banjaluka Goranu Stojanoviću (32), Aleksandru Ćutkoviću (52), Mladenu Ćutkoviću (29), Mladenu Trubajiću (37), Borisu Maksimčuku (37) i Milošu Radakoviću (36) svi iz Banjaluke.

Zaplijenjeno oko dva kilograma narkotika
Rješenjem suda mjera pritvora određena je i Nemanji Jovanoviću (35) i Marku Duvnjaku (38) koji se nalaze u bjekstvu i za njima će biti raspisane potjernice.

Svima je na teret stavljeno da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogom.

Akcija je pripremana više od šest mjeseci i prikupljena je velika količina dokaza, te otkriveno na desetine kupaca. Iz policije je ranije saopšteno da je u akciji ”Eskadron” zaplijenjeno oko 900 grama bijelog praška nalik kokainu, 1,1 kilogram marihuane i 35.000 KM. Pronađeni su i drugi dokazi kao što su digitalne vage, oprema za pakovanje droge, mobilni telefoni i slično.

Nastavi čitati

Hronika

DRAMA U LJUBUŠKOM: Otpao dio ringišpila, povrijeđeno šestoro djece

Šestoro djece povrijeđeno je u Ljubuškom kada je pao dio konstrukcije ringišpila, rekla je portparol MUP-a Vlade Zapadnohercegovačkog kantona Mila Ćavar.

Nesreća se dogodila u četvrtak nešto poslije 20 časova, a povrijeđeni su prevezeni u Univerzitetsku kliničku bolnicu u Mostaru.

Đavareva je navela da je nije poznat stepen povreda, prenose federalni mediji.

O svemu obaviješten dežurni tužilac.

Uviđaj je u toku.

(Srna)

Nastavi čitati

Aktuelno