Connect with us

Sport

RONALDU UDARILI NA SUJETU! Dobio uslov za povratak u prvi tim Mančester Junajteda

Kristijano Ronaldo je nezadovoljan činjenicom da nije starter u Mančester Junajtedu, odnosno da uopšte nije igrao u nekoliko mečeva.

Zbog toga je prije kraja utakmice protiv Totrenhema napustio klupu i otišao u svlačionicu, a trener Erik ten Hag ga je kaznio tako što ga je odstranio iz prve ekipe.

Postali su poznati uslovi pod kojima će 37-godišnji napadač biti vraćen u prvi tim, a moraće da obavi razgovor sa holandskim stručnjakom.

Ten Hag će ga vratiti u ekipu samo pod uslovom da mu Kristijano obeća da je spreman da bude na klupi za rezerve.

Sport

ZARADE NA EURO 2024: Koliko je gol Luke Jovića donio novca Srbiji, a koliko čeka pobjednika?

Nisu sigurno u srpskoj reprezentaciji razmišljali o finansijskom efektu meča protiv Slovenije tokom utakmice, ali će osvojeni bod dodatno podebljati račun Fudbalskog Saveza Srbije.

Bila je Srbija u gotovo bezizlaznoj poziciji u finišu meča protiv Slovenije, činilo se da će ostati na nuli što se tiče bodovnog salda, ali je u petom minutu nadoknade pogodio Luka Jović za izjednačenje.

Taj bod ostavio je nadu Srbiji da pobjedom protiv Danske u posljednjem kolu može do osmine finala, ali je značio i u finansijskom smislu.

Sam plasman je donio 9,25 miliona evra, a taj iznos uvećan je za još pola miliona evra, koliko donosi bod na EP. Svaka pobjeda donosi duplo više, milion evra, piše N1.

U slučaju plasmana u osminu finala Evropskog prvenstva svaka reprezentacija biće nagrađena sa još dodatnih 1,5 miliona evra. Kako se takmičenje bliži kraju, nagrade će biti sve veće, četvrtfinale donosi još 2,5 miliona, polufinale četiri miliona, finalista će zaraditi pet miliona, a osvajač titule čak osam miliona evra.

Ako bi se dogodilo da neka od reprezentacija osvoji Evropsko prvenstvo, a da je prethodno u grupi osvojila maksimalnih devet bodova, stigla bi i do maksimalnog bonusa, od ukupno 28,25 miliona evra.

Nastavi čitati

Sport

DANAS NA EURO 2024: Ovo je biti ili ne biti, a cijela Evropa priča o slomljenom nosu!

Euro 2024 se nastavlja a čekaju nas tri meča. Od toga je jedan pravi klasik evropskog fudbala!

Srbija se izvukla protiv Slovenije, nismo dočekali pobjedu Engleske koja je odgovarala “orlovima” i sada Srbija za četiri dana jednostavno mora da pobijedi Dansku. Ali do tada ćemo gledati ostale mečeve sa Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Još u petak i subotu ćemo gledati po tri meča dnevno, a sada su na programu mečevi Slovačka – Ukrajina do 15, Poljska – Austrija od 18 i derbi dana između Holandije i Francuske od 21 čas.

SAD ĆE DA SE POKAŽE KO JE KO!
Ukrajinci su se obrukali u prvom meču sa Rumunima i doživjeli su debakl. Vjerovatno su tim koji je ostavio najgori utisak do sada na Evropskom prvenstvu i ovdje im “igra” samo pobjeda. Sa druge strane Slovačka je poslije nevjerovatnog meča i dva poništena gola Romelua Lukakua savladala Belgiju 1:0 i napravila vjerovatno najveće iznenađenje. Vidjećemo da li će Slovaci i Ukrajinci nastaviti u istorim ritmu. Ako tako bude, već se zna pobjednik.

BITI ILI NE BITI!
Austrija je pokazala dosta ali na kraju joj to ništa ne znači. Poraženi su od Francuske i kao i Srbiji dobar utisak iz prvog meča im neće ništa značiti ako sada ne uzmu bodove. Isto je i sa druge strane, sada se već niko ne sjeća da su Poljaci poveli protiv Holandije, već svi znaju da im stoji nula pored bodovnog salda. Ovo je biti ili ne biti!

MBAPE ILI NE?
Pitanje je da li će igrati i to je ono što se potencira u svim najavama meča Holandije i Francuske. Čak i ako ga ne bude itekako ima ko da zaigra za “trikolore” i ovo je svakako derbi dana. Naravno, oba tima žele pobjedu i prvo mjesto, ali trijumfi u prvom kolu su im ipak donijeli mir. Mogao bi ovdje da se igra baš dobar fudbal!

Nastavi čitati

Sport

U POSLJEDNJOJ SEKUNDI Srbija izvojevala bod protiv Slovenije

Reprezentacija Srbije odigrala je neriješeno u drugom meču Evropskog prvenstva sa ekipom Slovenije. Rezultat je bio 1:1.

Intenzivno prvo poluvreme utakmice okonačno je bez gola. Strijelac za Sloveniju bio je Žan Karničnik u 69. minuti.

Srbiju je u sudijskoj nadoknadi spasio Luka Jović, kada je glavom postigao pogodak u 95. minuti i sačuvao nadu “orlovima” da mogu do eliminacione faze.

Srbija treći meč igra protiv Danske u utorak od 21 čas.

Nastavi čitati

Aktuelno