Connect with us

Politika

BRDAR U NSRS DOŠAO SA BANJCEM! Potvrdio titulu PRVOG PAPKA (FOTO)

Politika

STANIVUKOVIĆ ČESTITAO VUČEVIĆU “Dragi prijatelju VJERUJEM U VLADU SRBIJE sa Vama na čelu”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković čestitao je novoizabranom premijeru Republike Srbije Milošu Vučeviću na imenovanju.
-Dragom prijatelju, upućujem najsrdačniju čestitku povodom izbora za predsjednika Vlade Republike Srbije.
Iskreno vjerujem da će Vlada Republike Srbije s Vama na čelu hrabro nastaviti kontinuitet rada na zagarantovanom putu uspjeha i prosperiteta naše matice Srbije, kazao je Stanivuković.

-U ime naše i Vaše Banjaluke čiji ste “ključ grada” kao najviše priznanje primili protekle nedjelje još jednom Vam čestitam i duboko vjerujem da će naše institucionalne veze biti još čvršće po ugledu na bratske odnose naših Republika, Srbije i Srpske.
Srdačno Vas pozdravljam iz naše Banjaluke čiji su ključevi, sasvim sam siguran u pravim rukama. Srećno i dugovječno, poželio je gradonačelnik.

Nastavi čitati

Politika

DODIK ČESTITAO VUČEVIĆU “Radujem se saradnji, jer je iskreni prijatelj Srpske”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Milošu Vučeviću na izboru za predsjednika Vlade Srbije.

– Čestitam Vučeviću izbor za predsjednika Vlade Srbije, uvjeren da snažna, ekonomski i politički stabilna Srbija garantuje sigurnu budućnost za sve građane – napisao je Dodik na svom Iks profilu.

Dodik je naglasio da je siguran da će premijer Vučević svojim predanim radom nastaviti dalji snažan razvoj Srbije.

– Ali i da će biti oslonac nama u Republici Srpskoj da nastavimo našu dobru saradnju za dobrobit našeg naroda – naglasio je Dodik.

On je istakao da je Srbija nezaobilazan politički faktor u regionu i garant Dejtonskog mirovnog sporazuma.

– Uz sve izazove koji su nam nametnuti, uvjeren sam da zajedno možemo naći najbolja rješenja. Radujem se saradnji s premijerom Vučevićem, koji je dokazani i iskreni prijatelj Republike Srpske – poručio je Vučević.

Nastavi čitati

Politika

DEBATA O SITUACIJI U BiH! 15. maja sjednica Savjeta bezbjednosti UN

Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija održaće redovnu polugodišnju debatu o situaciji u BiH 15. maja, navedeno je u zvaničnom rasporedu Savjeta bezbjednosti UN za ovaj mjesec.

Za sada nije objavljen dnevni red, niti satnica sastanka.

Prethodni, vanredni sastanak Savjeta bezbjednosti UN o situaciji u BiH održan je u utorak, 30. aprila.

Predstavnici Rusije zakazali su vanrednu sjednicu Savjeta bezbjednosti UN kako bi upozorili da je BiH na ivici oružanog sukoba, ali i zbog toga što je ambasador BiH pri UN, Zlatko Lagumdžija, bez saglasnosti pokrenuo priču o rezoluciji o Srebrenici.

Srpski član Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović, učestvovala je u radu sjednice u skladu sa pravilom 39 Privremenog poslovnika Savjeta bezbjednosti UN, dok su BiH, Hrvatska i Srbija učestvovale prema pravilu 37.

Na sjednici se obratio i Kristijan Šmit, kojeg institucije Republike Srpske ne priznaju za visokog predstavnika, čije imenovanje nije potvrdio Savjet bezbjednosti UN.

Kosponzori rezolucije su i međuregionalna grupa zemalja, uključujući BiH, Francusku, Sloveniju i SAD.

Glasanje u Generalnoj skupštini UN o rezoluciji pod nazivom “Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine”, trebalo je da bude održano danas, ali je odgođeno za neki kasniji datum, piše RTRS.

Stalni ruski predstavnik u UN, Vasilij Nebenzja, rekao je da Rusija nikada neće prihvatiti takvu rezoluciju jer nije u saglasnosti sa Dejtonskim sporazumom, s obzirom da jedan od entiteta, koji čine BiH, nije dao svoju saglasnost. On je, takođe, rekao da će nacrt rezolucije destabilizovati zemlju.

RTRS

Nastavi čitati

Aktuelno