Connect with us

Banjaluka

Biciklisti o biciklima : Panel-diskusija o korištenju bicikla kao prevoza

Gradska uprava poziva sve zainteresovane za biciklistički saobraćaj u gradu da prisustvuju panel-diskusiji o temi korištenja bicikala kao vida prevoza, u Domu omladine danas, 22. novembra, od 17 časova.

“Tokom ove panel-diskusije biće predstavljeni rezultati ankete sprovedene kroz saradnju sa švedskim partnerima, a u okviru projekta ‘IMPAQ’, kao i planovi za naredni period”, istakli su iz Gradske uprave.

Grad Banja Luka

Kako kažu, Banjaluka je opredijeljena za unapređenje urbane mobilnosti, a jedan od najznačajnijih projekata u koji je Gradska uprava uključena iz ove oblasti jeste upravo projekat “IMPAQ”, čiji se jedan dio odnosi na saobraćajna rješenja koja su ekološki prihvatljiva.

Banjaluka

VELIKO INTERESOVANJE BANJALUČANA za Međunarodni oldtajmer kabrio skup

Peti po redu Međunarodni oldtajmer kabrio skup održan je danas na ulicama našeg grada u periodu od 10.00 do 12.00 časova, te je privukao veliko interesovanje naših sugrađana.

U koloni ulicama Banje Luke kretalo se više od 50 automobila, od kojih su neka veoma rijetka i stara više od stotinu godina.

-Učesnici ovog skupa došli su iz nekoliko zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope. Dodatno, učesnici ovog skupa su bila i djeca i JU Tehnička škola, koji su tom prilikom svakom vozaču darovsla jedan unikatni crtež vozila. Takođe, ovom događaju prisustvovala su i djeca iz JU Dom „Rada Vranješević“ – naglasio je organizator i ljubitelj oldtajmer vozila, Enriko Sforca, rođen u Italiji,

U ime Grada ovom događaju prisustvovala je i savjetnica gradonačelnika, Milada Šukalo kojoj je uručena zahalnica za podršku i realizaciji ovog događaja.

Nastavi čitati

Banjaluka

POVODOM VIDOVDANA! Upriličen prijem za predstavnike Gradske organizacije slijepih Banja Luka

Povodom Vidovdana u Gradskoj upravi upriličen je prijem za predstavnike Gradske organizacije slijepih Banja Luka.

Prijemu su u ime Grada Banje Luke prisustvovale savjetnica gradonačelnika Mirna Savić – Banjac i šef Odsjeka za kulturu,socijalnu zaštitu, udruženja građana i vjerske zajednice Nevena Blagojević – Podrić.

Savjetnica Savić-Banjac kazala je da su i ove godine povodom Vidovdana tradicionalno ugostili predstavnike Gradske organizacije slijepih Banja Luka sa kojima Grad već godinama njeguje dobru i konstruktivnu saradnju.

-Uz želje da krsnu slavu proslave u miru i veselju, rukovodstvu i članovima Gradske organizacije slijepih Banja Luka čestitam krsnu slavu – Vidovdan. Iz godine u godinu trudimo se da njegujemo dobru saradnju, ali i poboljšavamo status i uslove za slijepa i slabovida lica u našem gradu. Kao i do sada podrška Grada radu ovog udruženja svakako neće izostati ni u budućnosti – istakla je savjetnica gradonačelnika.

Današnjem prijemu prisustvovao je i predsjednik Gradske organizacije slijepih Beograd Milan Nedeljković.

Nastavi čitati

Banjaluka

VEČERAS PROSLAVA U MANASTIRU GOMIONICA, pripremljen bogat kulturno-umjetnički program

Povodom Vidovdana, večeras 28. juna u Manastiru Gomionica biće organizovan i bogat kulturno-umjetnički program, te su svi pozvani da se pridruže.

Ovaj veliki događaj donosi raznovrstan kulturno-umjetnički program u novoizgrađenom amfiteatru u parku uz manastir Gomionicu, koji će tom prilikom biti i promovisan.

Proslava Vidovdana počeće večernjim bogosluženjem od 18.00 časova, dok je kulturno-umjetnički program tog dana planiran od 19.00 časova, kada će svi prisutni imati priliku da uživaju u nastupima: Petra Božovića, Milana Vasića, Pavline Radovanović, Svjetlane Vidović, Carskim glasovima – djeca sa Kosova i Metohije, te članova Muzičkog ateljea Jelene Stanišić.

Nastavi čitati

Aktuelno