Connect with us

Hronika

UPOZORENJE FEDERALNE POLICIJE Lažni policajci pokušavaju opljačkati građane BiH

Federalna uprava policije upozorava građane na sve učestaliji oblik internet prevare, takozvani fišing, kada se nepoznate osobe predstavljaju kao policajci i varaju građane.

U prethodnih nekoliko dana na veći broj adresa elektronske pošte građanima u BiH dostavljaju se lažne poruke u kojima se nepoznata osoba predstavlja kao policijski službenik neke od policijskih agencija u BiH, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Nepoznata lica se predstavljaju kao rukovodioci policijskih agencija u BiH i u poruci navode da se onaj ko je primio poruku sumnjiči za krivično djelo, te za to traže izjašnjenje, a sve s ciljem uspostavljanja kontakata, kako bi poduzimanjem daljih radnji doveli u zabludu primaoca poruke i da bi on preduzeo određene aktivnosti na štetu svoje imovine, a u korist nepoznate osobe.

Federalna uprava ukazuje na potrebu povećanja nivoa informacione bezbjednosti korisnika interneta u BiH i podizanja svijesti o aktuelnim trendovima kada je riječ o računarskom kriminalu.

(Srna)

Hronika

UŽAS U FOČI: Muškarac ubio suprugu, pa sebe

Tijela supružnika R.A. (69) i M.A. (619 pronađena su u kući u naselju Miljevina kod Foče sa povredama nastalim usljed upotrebe pištolja, rečeno je iz Policijske uprave Foča.

Iz Policijske uprave navode da su tijela pronađena juče oko 17.00 časova nakon prijave policiji.

Na lice mjesta izašli su službenici Policijske uprave Foča, zajedno sa službom Hitne medicinske pomoći.

O svemu je upoznat tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje.

U Univerzitetskoj bolnici Foča danas će biti obavljena obdukcija tijela supružnika.

Prema nezvaničnim informacijama, muškarac je ubio suprugu pa sebe.

Nastavi čitati

Hronika

VANREDNO U BANJALUCI! Dignuti helikopter i dronovi! Policija traga za PLJAČKAŠIMA

Policija intenzivno traga za razbojnicima koji su izveli filmsku pljačku oko dva miliona maraka u Banjaluci, a u potragu je uključen i helikopter MUP-a Republike Srpske.

Kako saznaje ATV, helikopter je više puta nadlijetao Zalužane gdje je potraga za razbojnicima dobrim dijelom i sada usmjerena.

U potrazi za vozilom, kojim su razbojnici pobjegli, koriste se i dronovi, a izuzimani su i snimci sa nadzornih kamera kako iz naselja Lauš, tako i sa velikog broja raskrsnica sa područja Banjaluka.

Nezvanično saznajemo da su na noge podignute sve raspoložive snage policije. Na nekoliko lokacija se nalaze punktovi i policajci sa dugim cijevima.

Podsjetimo, trojica razbojnika danas u naselju Lauš spremili sačekušu vlasnici mjenjačnice, te je napali kada je sa velikom količinom novca došla do svoje kuće. Na ženu je nasrnuo jedan od razbojnika i oteo joj tri torbe u kojima se, prema nezvaničnim informacijama, nalazilo oko dva miliona maraka. Razbojnici su pobjegli crnim automobilom ”seat”, za kojim se i dalje traga.

Stanari ulice, u kojoj se pljačka dogodila, ispričali su da je crni ”seat”, sa stranim registarskim oznakama, satima bio parkiran u ulici. Tek kasnije im je postalo jasno i zbog čega.

Prve informacija s terena ukazuju da su pljačkaši bili maskirani, te da im je nakon napada na mjestu pljačke ispao suzavac.

Iz PU Banjaluka oglasili su se saopštenjem u kojem navode da je u toku rad na rasvjetljavanju pljačke i otkrivanja izvršioca.

”Naime, danas oko 16.30 časova, PU Banjaluka, prijavljeno je da je u Banjaluci neposredno prije prijave, nepoznato lice iz ruku oštećenog lica istrglo torbe u kojima se nalazio veći iznos novca“, navedeno je u saopštenju.

Nastavi čitati

Hronika

KAO DA NIŠTA NIJE NI BILO! Debevcu i Osmici UKINUTA MJERA ZABRANE napuštanja mjesta boravišta

Suspendovanom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu i bivšem direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) Osmanu Mehmedagiću koje sumnjiče za zloupotrebu položaja i druga djela ukinuta je mjera zabrane napuštanja mjesta boravišta.

Iz Suda BiH su za Detektor kazali da su Debevcu i Mehmedagiću na snazi ostale druge mjere zabrane koje su izrečene kada im je sredinom marta ukinut pritvor, piše Klix.

Kako su naveli, utvrđeno je da i dalje postoje okolnosti koje opravdavaju mjere zabrane putovanja, mjere obaveznog povremenog javljanja državnom organu i mjere zabrane sastajanja s određenim osobama.

Tužilaštvo BiH je ranije predložilo mjeru kućnog pritvora te zabranu kontaktiranja sa advokaticom Vasvijom Vidović i Milisavom Pijukom te 45 svjedoka.

Zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj i krivotvorili službene isprave Debevec i Mehmedagić su uhapšeni sredinom decembra prošle godine.

U pritvoru su proveli skoro tri mjeseca, nakon čega su im određene mjere zabrane.

Klix.ba

Nastavi čitati

Aktuelno