Connect with us

Politika

FADIL PONIŽEN U MRKONJIĆ GRADU! Građani ga izviždali (FOTO)

Politika

PRIČA SAMO O STANIVUKOVIĆU Zaboravila da promoviše svoje ljude: Ko su saradnici Jelene Trivić?

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić, od osnivanja nove partije najviše vremena posvetila je gradonačelniku Banjaluke, Drašku Stanivukoviću.

Bilo da gostuje u emisijama, ili da daje intervje, Trivićeva se isključivo bavi Stanivukovićem i njegovim saradnicima, dok još uvijek nije promovisala nijedno ime oko sebe.

Nije poznato ni ko će nositi listu, niti ko će biti njeni kandidati za odbornike.

Podršku SDS još uvijek nema, od dva odbornika koja ima u banjalučkoj skupštini, jedna od njih nije imao nijednu diskusiju, pa se postavlja pitanje da li će sa takvim ljudima izaći ponovo na izbore?

Bliži se rok kada se liste moraju predati, a Trivićeva još uvijek nema nijedno ime koje je poznati javnosti u Banjaluci i koje bi moglo da bude nosilac njene liste za odbornike.

Nastavi čitati

Politika

KO TO SVE FINANSIRA “TRIVIĆKIN FRONT”, i koliko će je to sve na kraju “KOŠTATI”, OSTAJE DA SE VIDI

Kao što je mislila da je pobijedila, Jelena Trivić danas misli da će javnost obmaniti pričom da neko sa profesorskom platom može da finansira stranku tešku skoro 250.000 maraka. Samo osnovni troškovi na mjesečnom nivou Trivićku koštaju 50.000 KM.

“S obzirom da se ona stalno govori o zakonu o transparentnosti, pokušala sam da nađem ko su ti ljudi, pravna ili fizička lica koja finansiraju ovo, ali nisam uspjela da nađem, možda profesorica ima neku magičnu formulu pa sa ovim uspije da finansira i svoju porodicu i ove troškove”, rekla je Adriana Basara, portparol Gradske uprave Banjaluka.

Jedan od finansijera “Trivičkinog fronta” na spiskovima CIK-a, koji su u posjedu redakcije, pojavljuje se i sin presuđenog advokata Marinka Brkića, izvjesni Nikola Brkić, inače istaknuti član NF.

Da se iz svoje nemoći, Jelena Trivić, okružila svakojakim tipovima pokzuje se i na ovom primjeru.

Advokat Marinko Brkić osuđen je u Vrhovnom sudu Republike Srpske na uslovnu kaznu od šest mjeseci zatvora jer je zloupotrijebio povjerenje klijenata koje je zastupao i za sebe zadržao 12.400 maraka.

Prema presudi, on neće ići u zatvor ako u roku od godinu i šest mjeseci po pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Ovom odlukom Vrhovni sud je nakon održane trećestepene sjednice vijeća potvrdio presudu Okružnog suda u Banjaluci kojom je osuđen Brkić.

Marinko Brkić nastavio je zastupati klijente uprkos presudi iz 2021. godine za zloupotrebu povjerenja jer je entitetska advokatska komora propustila rok da ga izbriše s liste advokata

Nastavi čitati

Politika

PET GODINA NIŠTA OD OBEĆANJA: Šta se desilo sa studijom Vlade iz 2019. godine?

U narednom periodu je u planu da, u saradnji sa lokalnim zajednicama, predškolsko obrazovanje bude besplatno.

Kreditna podrška bračnim parovima biće dio mjera, a to znači da će svaki novi bračni par dobiti dio sredstava od lokalne zajednice, a dio od institucija RS. Dio kredita bio bi otpisan nakon rođenja prvog djeteta, a u cijelosti bi bio otpisan ako bude rođeno troje djece.

Rekao je ovo tadašnji srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, na konferenciji za novinare održanoj 11. septembra 2019. godine na kojoj je predstavljena naučnoistraživačka studija “Demografski razvoj i populaciona politika RS – analiza stanja i prijedlog mjera”.

Od ovih mjera ni dan danas nema ništa.

U koštac sa problemima boravka djece u vrtićima prvi se, prije dvije godine, uhvatio Grad Banjaluka, gdje subvencije za boravak djece u privatnim vrtićima idu i do 150 KM za jedno, odnosno 350 KM za dvoje djece.

Sa 50 KM po djetetu, od ove godine subvencioniše se boravak djece u privatnim vrtićima i u Pranjvoru.

Od pomoći Vlade za sada, nema ništa.

Nastavi čitati

Aktuelno