Connect with us

Hronika

TEŠKA NESREĆA KOD VITEZA Poginula dva pješaka

Dvije osobe poginule su u saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila u Kremeniku kod Viteza

Ovu informaciju potvrdio je za portal bug.ba. Hasan Hodžić, portparol Ministarstva unutarnji poslova Srednjobosanskog kantona.

“U nesreći je učestvovao kombi i dvoje pješaka”, rekao je Hodžić.

Kako saznaje ovaj portal nastradale muškarac i žena.

“Zbog nesreće na magistralnom putu M-5 Vitez – Bila saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac”, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Hronika

NEZGODA U BANJALUCI: Automobil udario u žardinjere i drvo

U ulici Stepe Stepanovića kod Ugostiteljske škole u Banjaluci, sinoć oko 23.40 časova dogodila se saobraćajna nezgoda, gdje je automobil završio na boku.

Na licu mjesta bili su policija, Vatrogasna jedinica i Hitna pomoć, javlja RTRS.

Prema riječima očevidaca vozač je iz neutvrđenih razloga automobilom udario u betonske žardinjere i srušio drvo.

Prema nezvaničnim informacijama, kako navodi ATV, jedno lice je prevezeno vozilom Hitne pomoći na UKC, dok je još jednom povrijeđenom pomoć pružena u službi Hitne pomoći Banjaluka.

Nastavi čitati

Hronika

NEVJEROVATNO! Žena iz Gradiške uhapšena sa 49 kilograma droge!

Draženka Ugrenović (46), medicinska sestra iz Gradiške, uhapšena je u Hrvatskoj nakon što je policija kod nje pronašla 49 kilograma marihuane, ekskluzivno saznaje ATV.

Ugrenovićka je uhapšena prošle sedmice kada su pripadnici MUP-a Hrvatske, na autoputu prema Sloveniji, zaustavili automobil kojim je upravljala i u njemu otkrili veliku količinu droge.

Medicinska sestra je odmah uhapšena i prema nezvaničnim informacijama određen joj je istražni pritvor zbog sumnje da je počinila krivična djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogom. MUP Hrvatske zvanično se nije oglašavao o ovom hapšenju i detalji akcije zasada nisu poznati.

Sinovi pod istragom zbog prodaje droge
Inače, uhapšena Draženka majka je Veljka i Marka Ugrenovića koji su zbog trgovine drogom hapšeni u Republici Srpskoj. Veljko je uhapšen u akciji ”Storidž 2” koja je sprovedena u decembru 2021. godine na osnovu informacijama iz aplikacija ”Skaj” i ”Anom”. Marko je prošli mjesec uhapšen u akciji ”Roma” u Prijedoru i od tada se nalazi u pritvoru.

Istragu za akciju ”Storidž” vodi Tužilaštvo BiH i njome je obuhvaćeno više od 20 osoba, ali optužnica još nije podignuta. Veljko je, kao i većina osumnjičenih, u pritvoru proveo šest mjeseci i u junu 2022. je pušten da se brani sa slobode.

Drogu krijumčarili u Evropsku uniju
Predmet se pred Sudom BiH vodi kao ”Veljko Ugrenović i drugi”, a grupi se na teret stavlja krijumčarenje veće količine ”skanka” iz Albanije i Crne Gore u BiH, koja je zajedno sa oružjem skladištena u Gradišci. Sumnja se da su dio droge osumnjičeni preprodavali u BiH, dok su veći dio prepakivali i krijumčarili prema Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Njemačkoj.

To su, kako se navodi u tužilačkim spisima, činili vozilima koja su imala namjenski ugrađene bunkere za skrivanje droge. U akciji je otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane, oduzeto je oko 100.000 KM, oružje i 11 skupocjenih vozila, piše ATV.

Otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane
Istragu u predmetu ”Roma” vodi Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru, a osim Marka Ugrenovića osumnjičeno je još 13 osoba. Tokom akcije policija je u selu Kozaruša otkrila laboratoriju za vještački uzgoj marihuane sa 209 stabljika indijske konoplje.

Zaplijenjeno je i 18,6 kilograma marihuane, 1,24 kilograma kokaina, 790 grama hapšiša, oružje i drugi dokazi. I taj predmet se nalazi u fazi istrage, a grupa se sumnjiči da su od početka 2023. do 23. aprila ove godine bavili proizvodnjom i prometom droge na području Prijedora.

Nastavi čitati

Hronika

TEŠKA NESREĆA U KANJONU TIJESNO! Saobraćaj u potpunosti OBUSTAVLJEN

Teška saobraćajna nesreća se dogodila u kanjonu Tijesno kod Banjaluke. Saobraćaj je u potpunosti blokiran.

Hitna je na mjestu nesreće.

Kako saznajemo prema nezvaničnim informacijama jedna osoba poginula.

Prema nezvaničnim informacijama u nesreći su učestvovali “Lada” i “Mercedes”.

— Danas oko 16,55 casova prijavljeno je da se na magistralnim putu MI – 101 Banjaluka – M.Grad, u mjestu Rekavice, dogodila saobracajna nezgoda u kojoj su ucestvovala dva putnicka vozila. Na licu mjesta nalaze se policijski sluzbenici i sijedi vrsenje uviđaja kojim ce rukovoditi dezurni tuzilac OJT Banjaluka. Na navedenoj dionici puta saobracaj je obustavljen i preusmjerava se na alternativne putne pravce – izjavili su iz Policijske uprave Banjaluka.

Srpskainfo

Nastavi čitati

Aktuelno