Connect with us

Banjaluka

MLADIĆ IZBODEN NOŽEM! Vanredno u Banjaluci, evo ko je ubijen

Večeras oko 19:40 Policijskoj upravi Banjaluka prijavljeno je da se iza benzinske pumpe na Bulevaru srpske vojske nalazi tijelo muškarca, rečeno je za N1 u ovoj Policijskoj upravi.

“Policija preduzima sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti ove prijave i o svemu je obaviješten dežurni tužilac”, rečeno nam je u Policijskoj upravi.

Mladić Arijel B. (28) ubijen je na Banjalučkom polju, saznaje “Glas Srpske”.

Njega je prema  informaciijama tog portala nožem izbo drugi muškarac.

Na terenu su policija koja vrši uviđaj i pripadnici Službe hitne pomoći, a ljekari su konstatovali smrt.

Ovo ubistvo se desilo u blizini “Nestro pumpe” i Tržnog centra “Merkator”, a napadač je pobjegao i za njim se traga.

Policija je u potrazi za napadačem koji je pobjegao potpuno blokirala i zatvorila raskrsnicu između Aleje Svetog Save i Bulevara Srpske vojske.

U potragu je uključen veći broj policijskih patrola kao i Jedinica Žandarmerije, koja pretražuje ulice oko “Merkatora”, ali i vrši racije u nekoliko banjalučkih kafića.

Banjaluka

DEMOS NAJAVIO PODRŠKU REBALANSU BUDŽETA! Imaju i nekoliko prijedloga

DEMOS će podržati rebalans budžeta grada Banjaluka, ali pod uslovom da se ispune određeni prioriteti koji su od suštinskog značaja za naš grad, poručio je predsjednik GO DEMOS Boran Bosančić.

On je istakao da su i ranije ukazivali na brojne probleme sa kojima su susreću Banjalučani i da se mora što prije krenuti u njihovo rješavanje.

– Da bi dali podršku rebalansu budžeta zahtjevamo obezbjeđivanje normalnih uslova za funkcionisanje kulturno-umjetničkih društava, kako bi očuvali i unaprijedili bogatu kulturnu baštinu našeg grada, jer je svima poznato da su KUD-ovi jedni od najboljih ambasadora Banjaluke u svijetu – rekao je Bosančić.

Rekao je i da traže značajna ulaganja u puteve u prigradskim i seoskim područjima radi unaprjeđenja infrastrukture i olakšanja svakodnevnog života građana.

– Mora se što prije krenuti u izgradnja kolektora i pročišćavača na rijeci Vrbas kako bismo unaprijedili sistem upravljanja otpadnim vodama i sačuvali životnu sredinu. Zahtjevamo i da se pronađe nova lokacija kako bi se izmjestila deponija iz Ramića, radi zaštite zdravlja i životne sredine stanovnika – kaže Bosančić.

Dodaje da su do sada više puta zahtjevali od gradonačelnika Banjaluke da se što prije krene u izgradnju dodatnih gradskih vrtića i povećaju subvencije za roditelje čija deca pohađaju privatne vrtiće, kako bi se osiguralo pristupačno i kvalitetno obrazovanje najmlađih.

– Tražimo opremanje prostora za vrtić u Osnovnoj školi “Milan Rakić” u Novoseliji radi poboljšanja uslova za boravak djece, kao i izgradnja potpuno novog vrtića u Karanovcu, pored škole, kako bi se zadovoljile potrebe lokalne zajednice – poručuje Bosančić.

Jedan od ključnih uslova da bi podržali rebalans budžeta je i rješavanje problema
vodosnabdijevanja na Manjači radi osiguranja adekvatnih uslova života za stanovnike ovog područja.

Moraju se obezbijediti i sredstva za zamjenu fasada i krovova na zgradama, kao i popravke liftova, kako bi se zajedno sa ZEV-ovima krenulo u sanaciju zgrada.

– DEMOS stoji iza ovih zahtjeva kao neophodnih koraka ka unapređenju kvaliteta života građana Banjaluke i svih koji u njoj žive. Sigurni smo da će gradske vlasti prepoznati važnost ovih pitanja i preduzeti potrebne korake kako bi se obezbijedila bolja budućnost za sve nas – rekao je Boran Bosančić.

SrpskaCafe

Nastavi čitati

Banjaluka

NINKOVIĆ LAŽE “ZA SVE PARE”! Priča o prodaji zemljišta, a NIJE GLASAO SAMO ZA JEDNU ODLUKU” (FOTO)

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković nastavlja po starom običaju ne prestajući da “kao iz rukava” sipa kontradiktorne tvrdnje koristeći svaki trenutak pažnje javnosti da prebaci odgovornost na “onog nekog drugog”.

Ninković je, govoreći za ATV, pozdravio odluku Pravobranilaštva kojim je dalo negativno mišljenje na zamjenu zemljišta u Banjaluci, te je poručio da se iza svega kriju finansijski motivi. Zatim je upozorio, i to vrlo ozbiljno, “sve aktere sporne zamjene zemljišta da to ne rade na takav način”.

Prvobranilaštvo je osporilo pet ugovora o zamjeni zemljišta između fizičkih lica i Grada Banjaluka. Radi se o odlukama koje su usvojene na skupštinskim sjednicama održanim 21. i 22. marta.

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da je Ninković tokom glasanja za usvajanje tih odluka o zamjeni zemljišta u tri slučaja bio “za”, dok je bio protiv samo jedne od pet odluka, a za jednu nije ni glasao.

S tim u vezi, sasvim je upitno koga predsjednik Skupštine ovog puta javno proziva. Ili možda upozorava samog sebe upozoravajući druge (aktere)?

Raštimani orkestar

Da stvari sve manje štimaju u većiniskoj skupštinskoj koaliciji pokazuju sve učestalije “prijetnje i upozorenja” funkcionera banjalučkog Gradskog SNSD odbora.

Ninković tvrdi da u Banjaluci ima posla za policiju i tužilaštva, ali da su saučesnici i neki od koalicionih partnera SNSD, te je upozorio da će izaći javno sa njihovim imenima.

“Ono što je mene naljutilo u nekom razgovoru sa koalicionim partnerima je to što smo mi dan prije sjeli i podijelili informacije o problemima u gradu. Podijelili smo sve ono što smo smatrali da treba naši koalicioni partneri da znaju. Nakon što smo se dogovorili, imao sam drugačiju situaciju na sjednici Kolegijuma i omogućavanja stvari oko kojih smo pričali. Deklarativno dobijam podršku koalicionih partnera naveče, a onda ujutru urade potpuno drugu stvar”, rekao je Ninković za ATV.

Tom prilikom je istakao i da je čak zbog toga kritikovao koalicione partnere, te da je za godinu i po dana učinio mnogo, pa i prećutao neke stvari, ali.. ALI, više neće ćutati i javno će sa njihovim imenima.

Šta se zapravo krije iza Ninkovićevih prijetnji? Dobro upućeni izvori tvrde da je uzrok neslaganje Gradskog odbora SNSD sa koalicionim partijama.

“Odbornici Ujedinjene Srpske, DEMOS-a, SP nekoliko puta su glasali za odluke koje je Stanivuković predložio, a koje su bile neophodne za Banjaluku, što je Đajiću smetalo”, navodi izvor portala blink.ba blizak SNSD.

“Đajić ima mnogo problema u Gradskom odboru, što se nekada vidi i javno. Često je usamljen u nekim odlukama, jedini ko ga, bar kada je javnost u pitanju slijedi jeste Ljubo Ninković. Mladen Ilić nije htio da se na ovaj način bavi politikom, zato više i nije u gradskoj, nego Narodnoj skupštini”, tvrdi isti izvor.

Poslanik SNSD u Narodnoj Skupštini Republike Srpske i bivši predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić nedavno je komentarisao za ATV njegov odnos sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem rekavši da je ostao s njim u dobrim odnosima, te da nikada neće sebi dozvoliti da u političke svrhe koristi privatne stvari.

“Sa Draškom Stanivukovićem sam u dobrim odnosima, kada smo tek počeli raditi zajedno u GU obavili smo razgovore, svi naredni mjeseci nakon toga bili su izuzetno turbulentni i veoma teški. Tada sam kao predsjednik Skupštine morao da kontrolišem i rad Skupštine i rad GU, to sve nije bilo bajno i odluke koje je gradonačelnik tada donosio po mom mišljenju nisu bile u skladu sa mnogo stvari. Ja sam se protiv takvih stvari borio, međutim nisam nikada smatrao borbu protiv njega, bez obzira na to što smo mladi ljudi, u dva suprotstavljena politička bloka kao ličnu i nikada nećete naći, ni danas, a ni ubuduće moju izjavu da se prema bilo kom političkom protivniku ophodim na nekakav ličan način spominjanjem porodice i slično. Njegovu porodicu poznajem i puno prije bavljenja politikom i mislim zaista mnogo dobrih i kvalitetnih stvari o njegovom ocu, te nikada sebi ne bih davao za pravo da to bude predmet mog političkog djelovanja”, kazao je Ilić.

Gradski odbor SNSD Banjaluka sve više podsjeća na raštimovani orkestar koji umjesto da se pozabavi vlastitim sviračima uporno traži krivce za loše muziciranje. Stvari će vjerovatno postati jasnije u narednih par mjeseci budući kada će sve koalicione partije morati izjasniti u vezi sa podrškom SNSD-ovog kandidata za gradonačelnika.

Insajder.in

Nastavi čitati

Banjaluka

GRADSKI MENADŽER “ZIBL održivo posluje po prvi put nakon 20 godina”

Zavod za izgradnju Banjaluka održivo posluje po prvi put nakon 20 godina. Preduzeće je ostvarilo veće redovne prihode od rashoda za 20 hiljada KM, istakao je Bojan Kresojević, gradski menadžer.
On je dodao da je smanjen i broj zaposlenih sa 84 na 18 od početka mandata.

“Po prvi put preduzeće posluje bez problema sa likvidnošću. Povećane su plate zaposlenima u ZIBL-u. Pripremljena je nova djelatnost preduzeća – objedinjena naplata prihoda komunalnih usluga i upravljanje neregistrovanim zajednicama etažnih vlasnika”, rekao je Kresojević dodajući da ovo predstavlja uspješno restrukturiranje preduzeća.

Nastavi čitati

Aktuelno