Connect with us

Banjaluka

Gradonačelnik otvorio konferenciju Fondacije alumnista Škole za političke studije Savjeta Evrope

Gradonačelnik Draško Stanivuković otvorio je konferenciju Fondacije alumnista Škole za političke studije Savjeta Evrope.

-Danas kao nove generacije trebamo težiti da naše različitosti postanu naše suštinske prednosti. Onda kada nastupi politički slalom trudite se da uvijek ostanete na kursu onoga što je važno za vaš narod, ali i da prepoznate šta je to važno i za one druge i one koji imaju drugačija opredjeljenja – poručio je gradonačelnik učesnicima konferencije.

On je podsjetio da je na početku svoje političke karijere imao priliku da bude dio Škole za političke studije Savjeta Evrope, a da mu je danas, skoro deceniju poslije pripala čast da bude predavač i da svoje iskustvo prenese na nove generacije.

Banjaluka

BANJALUČKI ROTARI KLUB „GLORIA“ obilježio 15 godina postojanja, obilježavanju prisustvovala savjetnica SAVIĆ – BANJAC

Banjalučki rotari klub „Gloria“ obilježio je 15 godina uspješnog rada i postojanja.

Obilježavanju u ime Grada Banje Luke prisustvovala je savjetnica gradonačelnika Mirna Savić – Banjac koj je svim članicama uputila čestitke povodom ovog značajnog jubileja.

– Svim članicama Rotari kluba „Gloria“ čestitam na upornosti i posvećenom radu na projektima kroz koje daju značajan doprinos cjelokupnom društvu. Uz želju da i dalje realizuju brojne društveno-korisne projekte želim im mnogo uspjeha u budućem radu – poručila je savjetnica gradonačelnika.

Grad Banja Luka njeguje dobru saradnju sa Rotari klubom „Gloria“, a tim povodom Gradu je uručena i zahvalnica, koju je u ime Grada primila savjetnica gradonačelnika Mirna Savić-Banjac.

Nastavi čitati

Banjaluka

FESTIVAL NAUKE 23. i 24. maja na dvije lokacije u Banjoj Luci

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske 12. godinu za redom organizuje Festival nauke 23. i 24. maja, koji privlači pažnju mališana iz vrtića, učenika osnovnih i srednjih škola, ali i studenata iz cijele Republike Srpske.

Posjetioce tokom dva dana festivala, kako je najavljeno, očekuje više od 100 različitih eksponata, eksperimenata, radionice, projekcije u planetarijumu, posjete akvarijumu i terarijumu.

Dvanaesti Festival nauke održava se na dvije lokacije: Univerzitetski grad (Kampus) i Prirodno matematički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci.

U Kampusu će posjetioci moći da vide veliku izložbu eksperimenata u Sportskoj dvorani Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, ali i da budu dio radionica koje organizuju Fakultet političkih nauka, Akademija umjetnosti, Filozofski fakultet, Filološki fakultet te Institut za genetičke resurse.

“Savremeno novinarstvo i alati umjetne inteligencije”, “Diplomata na jedan dan”, “Lijepo pisanje”, “Kaligrafija”, “Škola arheologije”, “Šta sad mozak ima s tim?”, “Mali baštovan”, te “Slikarske radionice”, samo su neke od radionica koje će biti dio ovogodišnjeg Festivala nauke.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci (Mladena Stojanovića 2) posjetioci će imati priliku da posjete planetarijum, akvarijum i terarijum.

Tokom dvodneve smotre naučno-popularnih sadržaja vrata Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta biće otvorena od devet do 18 časova, a Prirodno-matematičkog fakulteta od devet do 16.30.

– Predstavljanje nauke na što zanimljiviji način i njena popularizacija posebno među predškolarcima, osnovcima i srednjoškolcima, ali i ostalim posjetiocima, cilj je i ovogodišnjeg Festivala nauke – navode organizatori.

Na ovogodišnjem Festivalu nauke učestvuje 21 fakultet i nekoliko srednjih škola, kao i Institut za genetičke resurse i Uprava za policijsku obuku. Ulaz na sve sadržaje Festivala nauke je besplatan.

Učešće u radionicama, kao i posjete planetarijumu i terarijumu, planirano je po grupama, odnosno razredima, a termini se mogu rezervisati putem broja telefona: 051/360-243.

Nastavi čitati

Banjaluka

NA KUPUSIŠTU ĆE BITI IZGRAĐEN ĆIRILIČNI PARK: Grad Banja Luka demantuje medijske natpise i TV priloge

Grad Banja Luka demantuje medijske natpise i TV priloge u kojima se navodi da će umjesto najavljenog Ćiriličnog parka na lokalitetu tzv. Kupusišta biti izgrađen neboder.

Kao što je gradonačelnik, Draško Stanivuković, nedavno objavio, regulacioni plan koji predviđa zgradu pored ovog parka je zaustavljen, a izgradnja Ćiriličnog parka nikada nije bila upitna.

U svrhu istinitog informisanja građana demantujemo i navode da Skupština Grada nije imala uvid u ovaj dokument, jer je on, kao i svi ostali regulacioni planovi, usvojen upravo u Skupštini grada Banje Luke.

Napominjemo, Skupština je imala uvid u regulacioni plan koji je upravo na sjednici gradskog parlamenta i usvojen, međutim izmjene predviđene ovim planom su sada od strane gradonačelnika zaustavljene.

Ovim putem još jednom obavještavamo javnost i građane Banje Luke da je u toku izgradnja pet parkova, među kojima je i Ćirilični park, za koji su mnogi građani zainteresovni da učestvuju i budu dio njegove izgradnje i koji će uskoro krasiti naš grad.

Nastavi čitati

Aktuelno