Connect with us

Hronika

Akcija MUP-a Srpske: Pretresi na području Sokoca, uhapšeno više osoba

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH realizuju aktivnosti na području Sokoca, gdje je lišeno slobode više lica i u toku je veći broj pretresa, piše ATV.

Organizovani kriminal u vezi sa Skaj aplikacijom

Uhapšeni su osumnjičeni da se dovode u vezu sa krivičnim djelima “Organizovanim kriminalom”, “Neovlaštenim prometom opojnim drogama”, “Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene”, “Pomoć učioniocu poslije učinjenog krivičnog djela” i “Pranje novca”.

Aktivnosti se realizuju u saradnji sa pripadnicina Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Hronika

VANREDNO U BANJALUCI! Dignuti helikopter i dronovi! Policija traga za PLJAČKAŠIMA

Policija intenzivno traga za razbojnicima koji su izveli filmsku pljačku oko dva miliona maraka u Banjaluci, a u potragu je uključen i helikopter MUP-a Republike Srpske.

Kako saznaje ATV, helikopter je više puta nadlijetao Zalužane gdje je potraga za razbojnicima dobrim dijelom i sada usmjerena.

U potrazi za vozilom, kojim su razbojnici pobjegli, koriste se i dronovi, a izuzimani su i snimci sa nadzornih kamera kako iz naselja Lauš, tako i sa velikog broja raskrsnica sa područja Banjaluka.

Nezvanično saznajemo da su na noge podignute sve raspoložive snage policije. Na nekoliko lokacija se nalaze punktovi i policajci sa dugim cijevima.

Podsjetimo, trojica razbojnika danas u naselju Lauš spremili sačekušu vlasnici mjenjačnice, te je napali kada je sa velikom količinom novca došla do svoje kuće. Na ženu je nasrnuo jedan od razbojnika i oteo joj tri torbe u kojima se, prema nezvaničnim informacijama, nalazilo oko dva miliona maraka. Razbojnici su pobjegli crnim automobilom ”seat”, za kojim se i dalje traga.

Stanari ulice, u kojoj se pljačka dogodila, ispričali su da je crni ”seat”, sa stranim registarskim oznakama, satima bio parkiran u ulici. Tek kasnije im je postalo jasno i zbog čega.

Prve informacija s terena ukazuju da su pljačkaši bili maskirani, te da im je nakon napada na mjestu pljačke ispao suzavac.

Iz PU Banjaluka oglasili su se saopštenjem u kojem navode da je u toku rad na rasvjetljavanju pljačke i otkrivanja izvršioca.

”Naime, danas oko 16.30 časova, PU Banjaluka, prijavljeno je da je u Banjaluci neposredno prije prijave, nepoznato lice iz ruku oštećenog lica istrglo torbe u kojima se nalazio veći iznos novca“, navedeno je u saopštenju.

Nastavi čitati

Hronika

KAO DA NIŠTA NIJE NI BILO! Debevcu i Osmici UKINUTA MJERA ZABRANE napuštanja mjesta boravišta

Suspendovanom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu i bivšem direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) Osmanu Mehmedagiću koje sumnjiče za zloupotrebu položaja i druga djela ukinuta je mjera zabrane napuštanja mjesta boravišta.

Iz Suda BiH su za Detektor kazali da su Debevcu i Mehmedagiću na snazi ostale druge mjere zabrane koje su izrečene kada im je sredinom marta ukinut pritvor, piše Klix.

Kako su naveli, utvrđeno je da i dalje postoje okolnosti koje opravdavaju mjere zabrane putovanja, mjere obaveznog povremenog javljanja državnom organu i mjere zabrane sastajanja s određenim osobama.

Tužilaštvo BiH je ranije predložilo mjeru kućnog pritvora te zabranu kontaktiranja sa advokaticom Vasvijom Vidović i Milisavom Pijukom te 45 svjedoka.

Zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj i krivotvorili službene isprave Debevec i Mehmedagić su uhapšeni sredinom decembra prošle godine.

U pritvoru su proveli skoro tri mjeseca, nakon čega su im određene mjere zabrane.

Klix.ba

Nastavi čitati

Hronika

PLANUO AUTOMOBIL: Na auto-putu Banjaluka – Doboj došlo do požara na vozilu

Na autoputu Banja Luka – Doboj jutros je planuo automobil.

Kako se vidi na fotografiji objavljenoj na fejsbuku, kompletno vozilo zahvatila je vatra.

Građani su u komentarima izrazili zabrinutost za vozača te istakli kako se nadaju da je dobro. Još se ne zna uzrok požara na automobilu, piše Avaz.

Nastavi čitati

Aktuelno