Connect with us

Banjaluka

“SANDRA AFRIKA ZA 4 OSOBE” ko zakasni na posao opravdano je, Đajić je ovako najavio dolazak Sandre Afrike (VIDEO)

Vlado Đajić, direktor UKC RS obratio se zaposlenim ove ustanove na novogodišnjem prijemu i uz muziku su ispratili 2022. godinu.

Đajić koji je i SNSD poslanik u NSRS i pohvalio se, kako je rekao, dobrim rezultatima na UKC.

Ne postoji kolektiv poput našeg nigdje na svijetu! Najstručniji, najobrazovaniji, najbolji! Hvala vam na svemu, na trudu, zalaganju, na volji da u svemu što radite budete bolji ljudi, bolji radnici. Znao sam nagraditi vaš trud, znaću i ubuduće. Idemo dalje – rekao je Đajić.

A onda i najavio žurku uz pjevače Bojana Čikića i Halida Muslimovića.

– I da najavim za ove muškarce dolazi Sandra Afrika za pola sata. Isto tako da oni svi pjevaju besplatno zato što cijene vaš rad – kazao je Đajić i poručio zaposlenima:

– Nemojte da žurimo. Ko zakasni na posao opravdano je.

Banjaluka

ODRŽAN DRUGI PO REDU VIDOVDANSKI SABOR SRBSKIH VITEZOVA: Visoko priznanje načelniku Majstoroviću

Drugi po redu Vidovdanski sabor srbskih vitezova održan je u manastiru Gomionica.

Uz svečanu akademiju, služen je parastos za sve poginule srpske borce i vitezove, od Kosovskog boja do danas.

Vidovdanskom saboru u ime Grada Banje Luke prisustvovao je ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu Radivoj Majstorović, koji je iskoristio priliku da pozdravi učesnike Sabora, te zahvali organizatorima na organizaciji događaja koji promoviše i čuva tradiciju i identitet srpskog naroda.

– Grad Banja Luka opredijeljen je da uvijek pruža podršku događajima, koji njeguju identitet i tradiciju našeg naroda, te čuvaju sjećanje na naše junake i saborce – istakao je Majstorović.

U okviru ovogodišnjeg sabora, predsjednik Akademije srbskih vitezova Novica Todosijević uručio je Radivoju Majstoroviću visoko priznanje „Orden u štitu“, za očuvanje tradicije i njegovanje uspomene na naše junake i saborce.

Grad Banja Luka podržao je organizaciju ovog događaja.

Nastavi čitati

Banjaluka

DRUŽENJE I DOBRA ORGANIZACIJA: Održana trka „Banjalučka proljećna desetka“, prisustvovali i predstavnici Grada

U okviru Banjalučke trkačke lige održana je druga od četiri planirane trke. Trka pod nazivom „Banjalučka proljećna desetka“ održana je u Parku „Mladen Stojanović“ i osim banjalučkih trkača učešće su uzeli i trkači iz šire regije.

Grad je podržao ovu trku, a prisustvovale su joj savjetnice gradonačelnika Mirna Savić – Banjac i Vedrana Prole, kao i portparol Gradske uprave, Adriana Basara.

Savjetnica Savić – Banjac čestitala je svim učesnicima, pobjednicima trka i organizatoru na uspješnoj organizaciji još jedne „Banjalučke proljećne desetke“.

-Na poziv dragog kolege Duška Tadića imala sam čast i zadovoljstvo da podijelim medalje na Banjalučkoj trkačkoj ligi. Raspoloženje, druženje i dobra organizacija su obilježili ovaj događaj – poručila je Savić – Banjac, koja je zajedno sa savjetnicom Prole uručila nagrade najboljim.

Organizator Duško Tadić izjavio je da je sve prošlo u najboljem redu i da je zahvalan za podršku trkačke zajednice zahvaljujući kojoj su iznijeli mnoge humane i druge akcije.

-Veliku zahvalnost dugujemo trkačkoj zajednici, kao i svim ostalim trkačima na podršci svih humanih akcija koje radimo i ovom prilikom pozivamo sve da pozivom na broj 1413 pomognemo liječenje našeg sugrađanina Sergeja Stupara – zaključio je Tadić.

Nastavi čitati

Banjaluka

Novo mjesto za veselu i bezbjednu igru BIĆE IZGRAĐENO U NOVOSELIJI

U okviru izgradnje novih mjesta za veselu i bezbjednu igru najmlađih sugrađana, biće izgrađeno i dječije igralište u naselju Novoselija.

Za izgradnju ovog mjesta za igru najmlađih na lokaciji u blizini područne škole „Milan Rakić“, Grad Banja Luka je raspisao tender za izbor izvođača radova.

Tako će mališani u ovom dijelu Banje Luke dobiti ljuljaške, klackalice, njihalice, tobogane…

Naime, u toku je izgradnja novih mjesta za igru i druženje naših najmlađih sugrađana u naseljima Česma i Rosulje.

-Mališani naselja Rosulje uskoro će dobiti kutak za igru i druženje. Počeli smo sa izgradnjom dječijeg igrališta u ovom naselju, a uporedo, teku radovi na izgradnji dječijeg igrališta u naselju Česma. Tokom godine Banja Luka će postati bogatija za desetine novih igrališta – najavio je nedavno gradonačelnik Draško Stanivuković.

Uz izgradnju novih, ove godine fokus je i na rekonstrukciji postojećih igrališta u onim naseljama gdje su igrališta dotrajala. Tako je prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove planirana rekonstrukcija igrališta u ulicama: Carice Milice, Srđe Zlopogleđe, Save Ljuboje, Tarasa Ševčenka, ali i igrališta u Lorkinom naselju, te naseljima Borik i Centar.

Nastavi čitati

Aktuelno