Connect with us

Sport

Šok za Ronalda: Zabranjeno mu da debituje za Al Nasr

Kristijano Ronaldo je u utorak promovisan u Saudijskoj Arabiji na veličanstven način kao novi igrač Al Nasra, gdje će godišnje zarađivati 200 miliona dolara.
Oči svjetske fudbalske javnosti sada su širom otvorene ka Saudijskoj Arabiji, a dolazak Ronalda uticaće i na znatno veće interesovanje za ovu ligu, barem za one mečeve u kojima Ronaldo bude igrao.

Zbog toga su svi sa velikim nestrpljenjem čekali i debi Ronalda u novom klubu. To je prema rasporedu Al Nasra trebalo da bude već u četvrtak protiv ekipe Al Tae, ali na tom meču neće biti Ronalda.

Naime, kako prenosi Dejli Mejl, Ronaldu je zabranjeno da igra na ovom meču, jer još izdržava suspenziju od dvije utakmice zbog kazne kada je na meču sa Evertonom udario u telefon jednog navijača na tribinama.

Međutim, zbog pauze i Svjetskog prvenstva u Kataru, ta kazna je prolongirana za utakmice kada se prvenstvo završi.

Već prije Katara Ronaldo je dao šokantan intervju koji je izazvao i raskid ugovora sa Junajtedom, pa Portugalac nije bio u mogućnosti da zaigra na naredne dvije utakmice i da odsluži kaznu.

Kazna se automatski prenijela na naredni klub u koji je prešao, pa će tako morati da sačeka i naredna dva meča u Al Nasru, kako bi mogao da debituje u novom klubu, navodi Dejli Mejl.

To znači da bi Ronaldo mogao da propusti i gostovanje Al Šababu 14. januara, a da bi konačno mogao da debituje kod kuće 21. januara protiv Al Itifaka.

Al Nasr je trenutno prvi na tabeli sa 26 bodova, jednim više od Al Šababa, ali i sa mečom više od njih, piše Telegraf.

Sport

Rukometni klub „Borac“ osvojio KUP BIH

Ekipa banjalučkog Borca novi je pobjednik Kupa BiH, nakon što su u finalnoj utakmici savladali Leotar 31:19 i tako stigli do svog osmog trofeja u ovom takmičenju.

Pobjedničkoj ekipi trofej je uručio gradonačelnik, Draško Stanivuković.

-Banja Luka je ponosna. Iskrene čestitke ovoj fantastičnoj ekipi i rukovodstvu kluba – rekao je gradonačelnik.

Naime, u dvorani „Borik“ vladala je sjajna atmosfera, a od samog početka crveno – plavi su pokazali dominaciju, te su vodili od početka do kraja i zasluženo osvojili trofej.

Junak pobjede bio je Vladan Đurđević koji je postigao 11 golova, dok je golman Nebojša Grahovac meč završio sa 12 odbrana.

U taboru Leotara Đorđe Racković je bio najefikasniji sa šest pogodaka.

Podsjećamo, ekipa „Borca“ je u polufinalu bila bolja od Gračanice sa 29:26, dok je Leotar sa 30:27 nadigrao Konjuh.

Nastavi čitati

Sport

OLJA ŠAKIĆ ODNIJELA PEHAR U PRIJEDOR! Pobjednica maratona “Stazama Branka Ćopića”

Olja Šakić iz Prijedora i Enes Zulić iz Bihaća bili su najbrži u svojim kategorijama na maratonu “Stazama Branka Ćopića.

Šakić, koja je na maratonu učestvovala prvi put, stazu je istrčala za 4:13:12, druga je bila Marija Zec, a treće mjesto su podijelile Radana Bursać, Dajana Pećanović i Sandra Bijelić.

Zulić, koji na ovom maratonu učestvuje drugi put i drugi put pobjeđuje u muškoj kategoriji, stazu od 42,2 kilometra pretrčao je za 2:54:49.

Drugo mjesto osvojio je Mihael Šula iz Bratislave sa vremenom, a treće Marko Panić iz Novog Grada.

U polumaratonu u muškoj konkrenciji prva tri mjesta osvojili su članovi Atletskog kluba “Maraton” Brčko, prvo Dušan Broćeta, drugo Davor Vidović i treće Srđan Samardžić.

U ženskoj konkurenciji pobjednik polumaratona je Snježana Pisarić iz Mrkonjić Grada, član AK “Maraton” Brčko, druga je Dragana Roljić i treća Maša Glištra.

Nastavi čitati

Sport

NAPUSTILA GA SREĆA! Mahač izbacio NOLETA sa turnira u Ženevi

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković doživio je danas još jedan bolan poraz u aktuelnoj sezoni.

Od njega je u polufinalu turnira u Ženevi bio bolji Čeh Tomaš Mahač rezultatom 2:1 (6:4, 0:6, 6:1).

Meč je trajao dva sata i osam minuta.

Srpski teniser je u prvom setu poveo 4:1, ali je Mahač uspio da napravi veliki preokret i sa pet uzastopnih gemova osvoji set rezultatom 6:4.

Poslije prvog seta Đoković je zatražio medicinsku pomoć zbog problema sa desnim ručnim zglobom.

Nakon toga Đoković osvaja drugi set bez izgubljenog gema.

Češki teniser je u trećem setu napravio tri brejka koja su mu bila dovoljna za 6:1.

Mahač će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Kasper Rud (Norveška) i Flavio Koboli (Italija).

ATP turnir u Ženevi igra se za nagradni fond od 579.320 evra.

Glas Srpske

Nastavi čitati

Aktuelno