Connect with us

Svijet

ODSJUEKLA MUŽU polni organ i zabila mu NOŽ u oko

Žena u Argentini je optužena da je svom suprugu odrezala polni organ i zabila nož u očnu jabučicu.
Policija je uhapsila Florenciju Amado Kataneo (41) te je poslata na psihijatrijsku procjenu.

Tijelo Pedra Federika Zaratea (47) je navodno pronašla njegova šogorica u stanu u Altos de San Lorencu.

Imao je ubodne rane po cijelom tijelu, uključujući i na grudima, te odrezane genitalije, javljaju lokalni mediji.

Kataneo, inače psiholog, uhapšena je 11. januara nakon što je pobjegla svojoj majci s krvlju na rukama.

Prevezena je na psihijatrijsko odjeljenje u La Plati gdje će biti podvrgnuta psihijatrijskoj procjeni, piše “Daily Mail”.

Proglasi li se neuračunljivom, neće joj se suditi za ubistvo, navodi tužilaštvo, prenosi “Index.hr“.

Federiko Zarate je bio muzički producent.

Od 2006. je radio u regionalnom kulturnom centru. Oženio se Amadom Kataneo 2017. Lokalni mediji navode da par ima petogodišnjeg sina i da su zajedno više od decenije.

Svijet

MASOVNO TROVANJE U GRČKOJ: U bolnici 100 ljudi, među njima i djeca

Više od 100 ljudi, među kojima čak devetoro djece, završilo je u bolnici zbog gastrointeralnih problema navodno povezanih sa konzumacijom pijaće vode u različitim dijelovima Grčke.

Devetoro djece hospitalizovano je na Pedijatrijskoj klinici, dok je jedan muškarac završio na Odjeljenju intenzivne njege.

Zdravstvene službe se nalaze u pripravnosti nakon saznanja da voda tehnički nije ispravna u Stefanovkiou i Rizomilosu nakon što je više od 100 ljudi primljeno u bolnicu i Dom zdravlja u Velestinu.

Prema nezvaničnim informacijama, u stolici dvoje djece je pronađena salmonela.

Građani su obaviješteni o zabrani konzumiranja pijaće vode i to će trajati, kako kažu, najmanje 20 dana. Takođe, obaviće se i analiza vode i uviđaj kako bi se utvrdio uzrok koji je izazvao kontaminaciju vode, prenosi Telegraf.

U dva grčka sela vlada veliko nezadovoljstvo jer su mještani cijele prošle nedjelje imali gastrointeralne probleme a obavještenje o neispravnoj vodi je izdato tek u petak kada su se pojavila bolesna djeca.

“Uprava za epidemiološki nadzor i intervencije za infektivne bolesti EODI je 30.05.24. godine obaviještena od strane Doma zdravlja Velestino o povećanom broju slučajeva gastroenteritisa kod stanovnika Rizomilos i Stefanovikiou oblasti Magnezije”, navodi se u saopštenju.

Gastroenteritis predstavlja infekciju i zapaljenje sluznice želuca i crijeva koja se manifestuje povraćanjem, prolivom i grčevima u stomaku.

Nastavi čitati

Svijet

Zaletio se neviđenom brzinom u naplatnu kućicu, IMA MRTVIH I POVRIJEĐENIH

Tri osobe poginule su u teškoj saobraćajnoj nesreći u italijanskoj Toskani kada se automobil zaletio u naplatnu kućicu, potvrdila je u nedjelju vatrogasna brigada.

Portparol vatrogasaca rekao je da se automobil u kojem se nalazio njemački par velikom brzinom približio naplatnoj kućici na autocesti u blizini Livorna, gdje se sudario s dva druga automobila koji su čekali u redu na naplatnoj kućici.

U sudaru je poginuo putnik u jednom od automobila koji su čekali u redu.

Povrijeđeno je i šest osoba, među kojima i dvoje djece, javljaju vatrogasci.

Njemački automobil se prevrnuo i zabio u naplatnu kućicu. Slike s mjesta događaja pokazuju automobile preokrenute na krov i srušenu naplatnu kućicu, prenosi Jutarnji.

Italijanski mediji pisali su da je radnik koji je radio u kabini nepovriješen.

Tačne okolnosti nesreće se istražuju.

Nastavi čitati

Svijet

ERDOGAN BEZ STRAHA “Krvoločni i pohlepni Netanjahu MORA BITI ZAUSTAVLJEN”

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu, “koji vuče region i cijeli svijet u katastrofu”, mora biti zaustavljen, kaže predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

“Ovaj varvarin i nasilnik, krvoločni i pohlepni Netanjahu, koji vuče naš region i cijeli svijet u katastrofu, mora biti zaustavljen”, poručio je Erdogan u govoru u prijestonici Ankari, prenela je agencija Anadolija.

Erdogan je dodao da se Turska protivi “tlačenju, masakru i nepravdi koja traje već 76 godina”, kao i da je Ankara uz palestinski narod svim sredstvima.
Govoreći o borbi protiv terorizma, Erdogan je rekao kako Turska “ne može pronaći mir ili osjećati sigurnost dok se močvare koje proizvode teror u sjevernom Iraku i Siriji ne isuše”.

Erdogan je ranije rekao kako je Turska zemlja koja pokazuje najsnažniju reakciju na masakr u Gazi, poduzimajući konkretne mjere protiv Izraela.

“Mi smo jedina zemlja koja je pokazala najsnažniju reakciju na masakr u Gazi od 7. oktobra i preduzela konkretne mjere protiv Izraela”, rekao je Erdogan.
Erdogan je pozdravio odluku turskog parlamenta da osudi izraelske masakre u Rafi, gradu na jugu Pojasa Gaze, rekavši da je ta odluka “izuzetno značajna”, prenosi agencija Anadolija.

Turski predsjednik je naveo da je njegova zemlja poslala više od 55.000 tona humanitarne pomoći u Palestinu i da će nastaviti da pruža podršku toj zemlji.

Nastavi čitati

Aktuelno