Connect with us

Hronika

Objavljena imena 10 HULIGANA koji su uhapšeni zbog napada na SRBE U SARAJEVU

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je objavila inicijale deset osoba koje su osumnjičene za napad na grupu roditelja iz Beograda.

Tužilaštvu Kantona Sarajevo policija je u nedjelju, 15. januara, nešto prije 20 sati, predala deset osoba osumnjičenih za napad na grupu roditelja iz Beograda na Ilidži, u kojem je lakše povrijeđena jedna osoba, piše Radio Sarajevo. Iz MUP-a KS su potvrdili da su nakon istražnih radnjih uhapsili 10 osoba za incident na turniru mališana koji je tradicionalan i igra se 15 godina.

“Avaz” je objavio da su uhapšeni: Baltić Eldar, Tahirović Aldin, Demir Haris, Hodžić Ensar, Omeragić Belmin, Hadžić Armin, Bešić Eldar, Hasanović Benjamin, Podrug Mersid i Kukić Sedin.

Podsjetimo, sarajevska policija identifikovala, pronašla i uhapsila 10 lica osumnjičena za krivično djelo “Nasilničko ponašanje”, koji se terete da su u hotelu napali na internacionalnom turniru osobe iz Beograda, te da je diskvalifikovana ekipa iz Splita čija su djeca na Ilidži skandirala “Ubij Srbina”.

Jedan roditelj iz Beograda povređen je nožem u hotelu u sarajevskom naselju Ilidža, kada su huligani u subotu uveče napali grupu roditelja mladih fudbalera Fudbalskog kluba “Zvezdara” iz Beograda koji su učestvovali na međunarodnom turniru. Deca i roditelji su se sinoć vratili u Beograd.

Hronika

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U BANJALUCI! Zbog droge “palo” 19 osoba, među njima i DJEVOJKA (FOTO)

 Policija je uhapsila 19 osoba, među kojima je i jedna djevojka, zbog sumnje da su se bavili švercom narkotika, potvrđeno je “Glasu Srpske”

Akcija je trajala duže vrijeme, a u okviru nje obavljeno je više pretresa.

Uhapšeni su dovedeni u PU Banjaluka. Među njima je, kako nezvanično saznajemo, i V.M. koji je od ranije poznat policiji po raznim krivičnim djelima.

U akciji su učestvovali i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srpske.

Osumnjičeni su pred PU Banjaluka dovedeni u tri kombija i nekoliko automobila.

Policajci su donijeli i nekoliko vreća sa dokazima.

Nastavi čitati

Hronika

UHAPŠEN MALOLJETNIKzbog ubistva BRATA VOJINA MIJATOVIĆA, za drugim se traga

Dvojica maloljetnika koji se sumnjiče za prebijanje Đorđa Mijatovića, rođenog brata ministra u Vladi Bosne i Hercegovine Vojina Mijatovića u parku na Voždovcu identifikovana su, a jedan od osumnjičenih je (16) uhapšen, saznaje Kurir.

Osumnjičenom maloljetniku, kako saznajemo, na teret se stavlja teško ubistvo i on će biti priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu na saslušanje.
Kako saznajemo, maloljetnici se sumnjiče da su Mijatoviću koji je nekoliko sati kasnije preminuo, zadali nekoliko udaraca u glavu.
Za drugim osumnjičenim se intenzivno traga.

Nastavi čitati

Hronika

TUŽILAŠTVO TRAŽI ISTRAGU PROTIV ŽELJKA MITROVIĆA! Ispalio strijelu na čijem se vrhu nalazi naprava nalik na minsko-eksplozivno sredstvo

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je zahtjev policiji za prikupljanje potrebnih podataka i obavještenja u vezi sa video zapisom koji je objavljen na profilu Željka Mitrovića na društvenoj mreži X, na kojem je prikazan kako, rukujući lukom, ispaljuje strijelu na čijem se vrhu nalazi naprava nalik na minsko-eksplozivno sredstvo, rečeno je za Danas iz ove institucije.

“Pored ostalog, naloženo je da se utvrdi gde je nastao snimak, da li se u konkretnom slučaju radi o pravim minsko-ekspolozivnim napravama, na koji način je izazvana ekspolozija, tj. da li se radi o eksploziji pravih mina ili pirotehničkim efektima“, navedeno je u odgovoru redakciji Danasa.

Iz tužilaštva su naveli da je, ukoliko se utvrdi da se radi o pravim minsko-eksplozivnim sredstvima, dalje naloženo da se utvrdi na koji su način nabavljena, gdje su držana i da li je Željko Mitrović imao dozvolu za njihovo držanje i upotrebu.
“Po prijemu izveštaja policije, tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju u ovom predmetu”, zaključeno je u odgovoru.

Podsjetimo, vlasnik TV Pink na svom X profilu objavio je snimak na kojem se vidi kako ispaljuje “strijelu” koja potom eksplodira.

Nastavi čitati

Aktuelno