Connect with us

Svijet

Samo Brajan zna istinu o 3 KOBNA SATA u domu Volšovih

Ana i Brajan Volš 31. decembra priredili su novogodišnju zabavu za prijatelje u gradu Kohaset u Masačusetsu.

Niko od njih koji su te večeri bili tamo vjerovatno nije mogao ni da pretpostavi da će 18 dana kasnije čuti ono što je danas izrečeno na sudu: Brajan je optužen da je ubio suprugu, njeno tijelo raskomadao i kako se sumnja, bacio na đubrište.

Prema detaljima istrage koji su se danas mogli čuti, zabava u domu Volšovih završila se oko 1.30 ujutru 1. januara.

Potraga počela u 4.55
Kako je policija utvrdila, Brajan je već u 4.55 ujutru počeo grozomornu potragu na ajpedu svog sina i prvo što je tražio bilo je “koliko dugo vremena treba da prođe prije nego što tijelo počne da smrdi?”.

Šta se desilo od trenutka kada su ispratili goste do momenta kada je započelo traženje “pomoći” na internetu, sa sigurnošću zna samo Brajan.

Da li mu je Ana rekla da želi da se razvede i odvede djecu u Vašington, na šta je on burno reagovao i pretukao je do smrti, kao što su prenijeli pojedini mediji? Da li je motiv ubistva bio novac koji bi Brajan eventualno naslijedio nakon Anine smrti? (među stvarima koje je pretraživao bilo je i koliko vremena je potrebno da prođe od nečijeg nestanka da bi ga neko naslijedio)? Da li su te noći njihova djeca nešto vidjela ili posumnjala da se nešto loše dogodilo njihovoj majci? Na ova pitanja za sada nema odgovor ni policija, budući da je Brajan juče na sudu rekao samo kratko da razumije optužbe i da poriče ono što mu se stavlja na teret.

Da li će ikada progovoriti o detaljima kobne noći ili će riješiti da poriče uprkos dokazima, pokazaće se tokom daljeg toka procesa koji se vodi protiv njega.

Krv na papučama
Upravo na tim dokazima, tačnije na papučama koje je policija pronašla otkrivena je i Anina i Brajanova krv, što bi, kako su naveli pojedini eksperti moglo da znači dvije stvari: da se Brajan povrijedio dok je ubijao Anu, ili da su se njih dvoje potukli i da ga je Ana tom prilikom povrijedila.

Rečenica “koliko dugo treba da prođe vremena prije nego što tijelo počne da smrdi” bila je samo uvod u niz jezivih stvari koje je tog i naredna dva dana Brajan pokušao da sazna na internetu. Od 5 časova ujutru do jedan popodne 1. januara tražio je i kako da veže tijelo, 10 načina kako da se riješi tijela, kako da očisti krv sa drvenog poda…

Pretraga na istu temu nastavila se i 2. januara, ali sa određenim izmenama, koje sugerišu da je Brajan tada odlučio da raskomada tijelo svoje žene. Naime, on je tražio “testera najbolji alat za komadanje”, kao i da li neko može biti optužen za ubistvo bez tijela.

Dalja pretraga koju je policija otkrila na ajpedu Brajanovog sina, a koja datira od 3. januara upućuje na to da se Brajan tada već riješio tijela žene jer je tražio odgovor na pitanje kolika je stopa raspadanja tijela pronađenog u plastičnoj kesi u odnosu na površinu u šumi.

Ubistvo umjesto razvoda
Nadležni su naveli da je Brajan snimljen narednih dana u blizini dva otpada, i to pored kuće njihove majke.

Tužioci ga terete da je raskomadao tijelo svoje supruge prije nego što ga je bacio. Naveli su i da je sprovedeno DNK testiranje predmeta pronađenih u kontejneru za smeće, uključujući papuče, maramice i skafander.

– Umjesto da zatraži razvod, vjeruje se da je Brajan Volš raskomadao Anu Volš i odbacio njeno tijelo – rekao je državni tužilac tokom saslušanja.

Naveo je da su torbe sa Aninim stvarima, kao i sredstva za čišćenje bačeni u kontejner, ali i DNK ostaci, a da je pretresom 10 kesa za smeće koje su bačene u Svampskotu pronađeni peškiri, tepisi, testera, dio ogrlice koju je Ana ranije nosila, dokaz o vakcinaciji protiv kovida 19.

Porijeklom Beograđanka, koja je 2005. godine otišla u potragu za boljim životom u Ameriku i tamo se udala za Brajana, Ana Volš bila je, prema riječima njihovih prijatelja, veoma uspješna poslovna žena i divna majka trojice dječaka koje je dobila u braku sa Brajanom.

Kako su govorili, Ana je imala velike planove, htjela je da se preseli u Vašington, gdje je i radila kao agent za nekretnine. Kada je njen nestanak prijavljen 4. januara, Brajan je rekao policiji da je upravo tamo otišla 1. januara rano ujutru, kako bi riješila hitan problem koji je imala na poslu. Kako se ispostavilo, slagao je policiju, prenosi Blic.

Tokom istrage otkriveno je i da je signal njenog telefona posljednji put lociran u blizini njihove kuće 2. januara, nakon čega je ugašen. Tri dana koja su prošla od, kako je utvrđeno, Brajan ubio Anu dok je njen nestanak prijavljen, 4. januara po svemu suedeći, poslužila su mu da se otarasi njenog tijela.

Svijet

FRANCUSKA, ITALIJA I NJEMAČKA: Priština nije ispunila uslove za članstvo u Savjetu Evrope

Francuska, Nemačka i Italija uputile su pismo premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju u kojem su mu saopštile da Priština nije ispunila uslove međunarodne zajednice za članstvo u Savjetu Evrope, pošto ”nije napravljen nijedan korak ka formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO)”, i pozvale vladu u Prištini da razmotri slanje nacrta statuta ZSO tzv. ustavnom sudu Kosova.

“Nažalost, koraci koje predlažete ne rješavaju hitnu potrebu za konkretnim koracima ka uspostavljanju Zajednice opština sa srpskom većinom i rizikuju dalje podrivanje dijaloga koji vodi Evropska unija”, navedeno je u pismu koje je objavio Albanian post.

U pismu se ističe da je nacrt statuta, koji je predstavio specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, ”solidan model” kako treba da izgleda ZSO.

“Prvo, nacrt statuta koji je predstavio specijalni predstavnik za dijalog Miroslav Lajčak nije „džentlmenski prijedlog“. To je solidan model, pažljivo izrađen uz pomoć evropskih pravnika i eksperata, zasnovan na postojećoj najboljoj praksi. Razmotrite sve svoje crvene linije, uključujući Ustavni sud i pravni okvir. Još jednom da naglasimo, mi ne želimo nefunkcionalno Kosovo. ZSO se ni po čemu ne može porediti sa Republikom Srpskom”, navedeno je u pismu Italije, Francuske i Njemačke.

Ističe se da dostavljanje nacrta predstavnicima Saveta Evrope ne bi predstavljalo korak unaprijed, pošto ”njihovo mišljenje nije pravno obavezujuće”, i dodaje da se napredak može ostvariti jedino slanjem dokumenta ustavnom sudu tzv. Kosova.

Osvrćući se na prijedlog Prištine da izradi novi nacrt, ističe se da to ne bi bilo ni primjereno ni primjenjivo.

“Vaš prijedlog za pripremu novog nacrta uz konsultacije sa aktuelnim načelnicima ili zamjenicima opština nije ni primjeren ni primjenjiv zbog trenutnih prilika u ovim opštinama”, ističe se u pismu.

Ukazuje se da postoji realan rizik da bez odlučnog napretka u ZSO zahtev Prištine za članstvo u Savetu Evrope neće dobiti dovoljnu podršku država članica.

Ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala izjavila je juče da je uputila pismo predsjedavajućem Parlamentarne skupštine Savheta Evrope Teodorosu Ruzopulosu u kojem je navela da Priština priprema nacrt statuta za uspostavljanje “mehanizma za samoupravu, koordinaciju i saradnju opština sa srpskom većinom na Kosovu” i da će ga do kraja maja uputiti ustavnom sudu tzv. Kosova.

Prema dnevnom redu sastanka objavljenom na sajtu Saveta Evrope, pitanje članstva tzv. Kosova nije na dnevnom redu Komiteta ministara, koji juče i danas zasjeda u Strazburu.

Dnevni red je, međutim, sklon promjenama i moglo bi se desiti da ovo pitanje bude uvršteno i na samom ministarskom sastanku.

Nastavi čitati

Svijet

UŽAS U FRANCUSKOJ: Muškarac prijetio da će zapaliti sinagogu, policija ga ubila

Policija je jutros u Ruanu u Francuskoj ubila muškarca koji je prijetio da će da zapali sinagogu.

Ministar spoljnih poslova naveo je na platformi X da je policija neutralisala naoružanog muškarca, koji je imao očiglednu namjeru da zapali gradsku sinagogu.

Prema navodima Le Parisiena, muškarac je bio naoružan nožem.

“Prišao je policajcima koji su morali da otvore vatru. Napadač je preminuo”, navodi izvor.

Nastavi čitati

Svijet

PUCNJAVA KOD AMBASADE IZRAELA U STOKHOLMU: Policija uhapsila naoružanog dječaka

Izraelska ambasada u Stokholmu zatvorena je nakon pucnjave koja se dogodila u blizini ambasade rano jutros, javljaju lokalni mediji.

Policija je privela više osoba, među kojima i dječaka (14), koji je navodno bio naoružan.

Policija je oko 2 sata iza ponoći čula pucnje, i odmah izašla na lice mjesta. Rano jutros su potvrdili da se pucnjava jeste odigrala, ali više detalja nije poznato.

Što se tiče privedenih, policija ne otkriva da li su u pitanju osumnjičeni za pucnjavu ili su očevici koji su dovedeni na ispitivanje.

Nastavi čitati

Aktuelno