Connect with us

Politika

SPS jedina partija koja je dobila otvorenu podršku Srbije

Iako se većina partija u Republici Srpskoj busa podrškom i Srbije (posebno im je bitna podrška državnog vrha), gotovo niko nije dobio javnu podršku pred izbore, osim SPS-a.

Sinoć je održan prvi predizborni skup ove partije u banjalučkoj dvorani Obilićevo, a ono što je posebno zanimljivo jeste da je ovaj događaj podržao lično ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin sa svojim najbližim saradnicima.

Vulin je inače poznat kao jedan od najbližih Vučićevih saradnika, a njegov dolazak na predizborni skup SPS-a vrlo lako može da znači i prećutnu Vučićevu podršku ovoj partiji na izborima 2022.

To što  se Vulin pojavio na tribini SPS nije slučajnost nego otvorena podrška Goranu Selaku i njegovoj partiji.

Vulim je zajedno sa Selakom održao press konferenciju ali i govor na predizbornom skupu.

 

Politika

TRIVIĆ POTVRDILA SIMBIOZU! Đajić i Šobot joj favoriti, reklamirala ih na BN TELEVIZIJI “ZA SVE PARE”

Kad smo pomislili da smo sve vidjeli i čuli, pojavila se Trivićeva na BN-u po nalogu svog partnera Đajića da u javnosti pokuša opravdati neodbranjivo, zastrašujuće snimke dva doktora nakon kojih se svaki pacijent boji prići UKC-u.

Naime, Trivićeva je izjavila da ima neka istraživanja prema kojem je Šobot u anketama ispred Draška Stanivukovića, iako svi banjalučani dobro znaju da je potpuno anoniman i da je ovakva izjava najsličnija vicu. Međutim, tu se ne zaustavlja, nego tvrdi da je ona ispred obojice, što je zaista nonsens jer znamo da je preletačkim i nedosljednim potezima izgubila većinu glasača koji su joj prije vjerovali. Ipak, povjerenje u nju najviše od svega uzdrmala je činjenica da troši basnoslovne iznose novca nepoznatog porijekla i da to nikako ne mogu biti čista posla. Još je gore jer se stalno predstavlja kao svetica, a djela govore da je daleko od toga.
Biće ovo vrelo ljeto, sudeći po tome da kandidati poput Trivićeve ne biraju izjave ni sredstva da dođu do cilja, potpuno zaboravljajući da zvuče potpuno neuvjerljivo i da je pretjerivanje u neistinama samo još jedan dodatni razlog za nepovjerenje.

Nastavi čitati

Politika

KOSTADIN SE PONOVO DOKOPAO POZICIJE! Imenovan za v.d. direktora Turističke organizacije RS

Kostadin Vasić imenovan je za vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Turistička organizacija Republike Srpske, te će tako na toj poziciji zamijeniti Miodraga Lončarevića.

Naime, Vlada Srpske donijela je Rješenje o razrješenju Lončarevića sa ove funkcije zbog isteka perioda na koji je imenovan, a koji je bio vršilac dužnosti ove organizacije.
Vasić je imenovan na period od dva mjeseca, pišu Nezavisne novine.

On je ranije bio i direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Nastavi čitati

Politika

DODIK ČESTITAO SPASOVDAN i krsnu slavu Sabornog hrama i grada Banjaluka

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Spasovdan – krsnu slavu Sabornog hrama i grada Banjaluka vjernicima, sveštenstvu, građanima i gradskom rukovodstvu, izrazivši uvjerenje da će, kao i do sada, uz podršku institucija Srpske, nastaviti putem stvaranja što kvalitetnijeg života u Banjaluci.

Dodik je u čestitki poželio da praznični dani budu ispunjeni radošću, mirom i ljubavlju i da Banjaluka nastavi da se razvija i napreduje u svim aspektima života.

On je naveo da je krsna slava prekrasna prilika da se objedine kao zajednica i podsjete na važnosti vjerske i kulturne tradicije.

-Proslava ovog velikog pravoslavnog praznika i sabornost naroda nas podsjeća na vrijednosti milosrđa, ljubavi i nade, i to su vrijednosti koje obogaćuju naše živote – navodi se u čestitki.

Nastavi čitati

Aktuelno