Connect with us

Svijet

Spasioci iz Srpske izvukli iz ruševina živu djevojčicu (VIDEO)

Spasilački tim Civilne zaštite Republike Srpske izvukao je iz ruševina u Kahramanmarašu živu djevojčicu.

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović izjavio je ranije Srni da je djevojčica locirana u ruševinama višespratnice na čijem raščišćavanju su radili spasioci iz Srpske zajedno sa kolegama iz AFAD-a.

Odmah po izvlačenju iz ruševina djevojčica je priključena na infuziju.

U srušenoj zgradi, kako je prijavljeno, traga se za 17 osoba.

Svijet

PORTPAROLKA STEJT DEPARTMENTA Hala Rarit podnijela ostavku

Hala Rarit, portparolka Stejt departmenta na arapskom jeziku je prva pripadnica američke diplomatije, da je to poznato, koja je podnijela ostavku zbog stava američke administracije o ratu u Gazi.

Dva druga zvaničnika Stejt departmenta – Džoš Pol i Anel Šelin, takođe, su podnijeli ostavke u znak protesta protiv politike SAD, koja je oštro podijelila stanovništvo u Americi, navodi CNN, prenosi Tanjug.
Rarit je rekla da su ona i njene kolege “užasnute” Hamasovim terorističkim napadima 7. oktobra, koji su pokrenuli rat u Gazi.

Ona je navela da su svi očekivali snažne reakcije, ali da niko nije predvidio da će ishod biti 34.000 ubijenih ljudi u Gazi i da će zavladati glad.
– U osnovi, zabrinuta sam da smo na pogrešnoj strani istorije i tako štetimo našim interesima – navela je ona, misleći na podršku Bajdenove administracije Izraelu u ratu sa Hamasom.

Rarit je ukazala na “dvostruke standarde” u američkoj politici koji se tiču humanitarne krize i smrti palestinskih novinara u Gazi.

– Kao Sjedinjene Američke Države moramo se pridržavati naših principa. Ne možemo praviti izuzetke. Naši saveznici i naši protivnici gledaju i to povređuje nas kao naciju – istakala je ona.

Rarit je navela i da joj je dosta kolega prišlo i reklo da se osjeća isto kao i ona, samo što nisu u mogućnosti da to kažu.

Nezavisne

Nastavi čitati

Svijet

JOŠ JEDNA POTJERNICA IZ RUSIJE! Na listi i Porošenko

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije stavilo je na potjernicu bivšeg predsjednika Ukrajine Petra Porošenka, a odgovarajuća potjernica se pojavila u bazi podataka resora.

– Petar Aleksejevič Porošenko, 26. septembar 1965. Traže se po članu Krivičnog zakonika – piše na dokumentu.
Krivično djelo zbog kojeg se za njim traga nije objelodanjeno, navodi RIA Novosti, prenosi Tanjug

Porošenko je bio predsjednik Ukrajine od 2014. do 2019. godine.
Ruski mediji prenijeli su danas da se na potjernici Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo i ime aktuelnog ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Nezavisne

Nastavi čitati

Svijet

SKANDAL U AMERICI! Poslanik optužen za PRIMANJE MITA od 600.000 dolara

Američki poslanik u Predstavničkom domu Kongresa Henri Kuejar i njegova supruga Imelda Kuejar optuženi su da su prihvatili mito u vrijednosti od oko 600.000 dolara, saopštilo je Ministarstvo pravde SAD.

Ovaj par terete da je primio novac od azerbejdžanske državne naftne kompanije i meksičke banke, ali i za više tačaka zavjere, podmićivanja i pranja novca, prenosi BBC.

Prema optužnici, oni su u zamjenu za novac pristali da utiču na spoljnu politiku SAD u korist Azerbejdžana i da zagovaraju mjere koje su išle u korist banci iz Meksika, što oni poriču.

Par je navodno koristio novac dobijen kao mito da otplati više kredita, a Kuejar se obećao da će nastaviti svoju kampanju za reizbor u novembru jer je nevin.

-Prije nego što sam bilo šta radio, proaktivno sam tražio pravne savjete od Komiteta za etiku Predstavničkog doma, koji mi je dao više od jednog stava napismeno, zajedno sa dodatnim mišljenjem iz nacionalne pravne firme – rekao je Kuejar u saopštenju i dodao da je radio kao i mnoge njegove kolege i u interesu američkog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Nastavi čitati

Aktuelno