Connect with us

Banjaluka

NAKON VIŠE OD DECENIJE Prvi put u istoriji, potpisan kolektivni ugovor sa predstavnicima Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje

Riješili smo veliki problem, prvi put Gradskoj upravi neko je imao hrabrost da otvara pitanja i probleme koji su višedecenijski i nikada nisu riješeni, a to je, između ostalog, Centralno – spomen obilježje, kuća Milanovića, hotel Palas, legalizacija, udžbenici i sada vrtići.

Poručio je ovo gradonačelnik, Draško Stanivuković nakon potpisivanja kolektivnog ugovora sa predstavnicima Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

-Od 2008. godine, oni pokušavaju da riješe kolektivni ugovor, te hoće da usklade svoje plate i koeficijente, da im se tretira minuli rad i da u potpunosti ostvare svoja prava. Prethodne Gradske administracije deceniju i više od toga su bježale od kolektivnog ugovora, jer je to značilo da moraju da povećaju plate, riješe koordinatore i slično, a to je preko 400 ljudi – rekao je on.

Poručio je da je ponosan na to što može da kaže kako se ova gradska administracija uhvatila u koštac sa rješavanjem još jednog problema.

-Danas smo potpisali kolektivni ugovor, koji će poboljšati kvalitet radnog odnosa, životni standard zaposlenih u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Zaključno od 1. marta plate svim radnicima biće veće. Sve što je njima bilo važno, mi smo tretirali u ovom koleiktivnom ugovoru. Suština je da su nakon 15 godina plate veće vaspitačima, što nikad niko nije radio, riješili smo problem kolektivnog ugovora nakon punih 15 godina, za šta smo izdvojili milion i 500 hiljada KM – poručio je gradonačelnik.

Istakao je da nakon ovog očekuje još bolju i veću produktivnost Cetnra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Poručio je gradonačelnik da je u poslednje dvije godine, gradska administracija izdvojila više 10 milona KM za opremanje vrtića, subvencije, povećanje plate i slično.

-Ovo su najveća ulganja u istoriji Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanja. Na ovom nećemo stati. To je samo početak – zaključio je Stanivuković.

V.D direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Petar Jokanović naglasio je da je potpisivanje ovog ugovora od velikog značaja.

-Potpisivanje ugovora je rezultat dužeg rada i naših pregovora. Imali smo razumijevanje koje je potrebno – rekao je on.

Predsjednik sindiklane organizacije Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Snežana Markić Stojaković zahvalila je gradonačelniku na razumijevanju i poručila da je najpotrebnije ulagati u obrazovanje.

-Ovim kolektivnim ugovorm, nakon brojnih pregovora, mi smo definisali cijenu rada i koenficijent, kao i ostale naknade poptu toplog obroka, minulog rada, regresa i ostalo. Ulaganje u vaspitanje i obrazovanje nije trošak nego najveće invesiticju u koju ulaže neka država- kazala je ona.

Banjaluka

DRINIĆ ČESTITAO VUČEVIĆU “Banjaluka se raduje, jer od Miloša uvijek imamo BRATSKU PODRŠKU”

Narodni poslanik PDP-a Nebojša Drinić uputio je najiskrenije čestitke novoizabranom premijeru Milošu Vučeviću i svim članovima Vlade Srbije na čijem je čelu.
-Banjaluka se raduje uspjehu gospodina Vučevića koji joj je uvijek pružao prijateljsku i bratsku podršku. Ključevi grada koji su ove godine dodijeljeni Milošu Vučeviću pokazuju s koliko poštovanja i ljubavi pamtimo sve dobro što je učinio na povezivanju Novog Sada i Banjaluke koji su istinski bratski gradovi. Uvjeren sam da će imenovanje premijera Srbije biti novi početak lijepih odnosa i intenzivirane saradnje. Na obostrano zadovoljstvo, istakao je Drinić.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ! “Istrajni smo u politici BESPLATNIH PLACEVA I GRAĐEVINSKIH DOZVOLA”

Banja Luka je istrajna da sprovede mjeru kojom će mladi bračni parovi, porodice sa četvoro i više djece i porodice poginulih boraca od svog Grada dobiti besplatne placeve za gradnju stambenog objekta i na taj način, uz besplatne građevinske dozvole, ostvariti uštede preko 50.000 KM što je približno jednako cijeni izgradnje kuće.

Gradonačelnik Draško Stanivuković istakao je da Grad ima dosta zemlje u vlasništvu u Motikama, Česmi, te Debeljacima.

-To je gradska zemlja. Međutim, ne može biti poljoprivredno zemljište. Sa druge strane, ne može se od tog komada zemlje napraviti poslovna niti industrijska zona. Dakle, ta zemlja stoji prazna i mi moramo da je održavamo. Zato smo došli na ideju da to sve uredimo, isparcelišemo i na kraju podijelimo ljudima da prave kuće i ostaju u Banjoj Luci – kazao je gradonačelnik.

Podsjećamo, gradonačelnik je nadležnim republičkim institucijama dostavio inicijativu za izmjenu Zakona o stvarnim pravima kako bi se realizovala ova humana ideja, od koje bi korist imale porodice poginulih boraca, višečlane porodice i mladi bračni parovi.

Nastavi čitati

Banjaluka

PRIDRUŽITE SE: U duhu tradicije Banja Luka u subotu dočekuje Vaskrs

Pridružite se i budite dio već tradicionalnog „Vaskršnjeg piknika“, koji će u subotu, 4. maja u našem gradu biti priređen u čast najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu.

Tim povodom, u duhu tradicije, uz tradicionalne vaskršnje pjesme biće organizovano dekorisanje vaskršnjih jaja u porti Hrama Hrista Spasitelja, sa početkom u 11.00 časova.

Nakon toga, od 12.00 časova nastavak vaskršnjeg druženja očekuje vas u Parku „Petar Kočić“, gdje će uz zanimljiv program biti priređen tradicionalni „Vaskršnji piknik“.

U predivnom vaskršnjem ambijentu koji će upotpuniti šarena oslikana jaja, pilići i cvijeće najmlađi će i ovog puta u okviru „Male škole dekorisanja“ imati priliku da dekorišu vaskršnja jaja i pokažu svoju kreativnost.

Vaskršnji ambijent u Parku oslikaće i izraditi mlada slikarka Aleksandra Kecman.

Nastavi čitati

Aktuelno