Connect with us

Banjaluka

PRIJAVE OTVORENE Budite dio Festivala cvijeća od 7. do 9. aprila

Na radost svih sugrađana, Banja Luka se, u okviru programa „Banjalučko proljeće“, priprema za još jedan Festival cvijeća, koji će u našem gradu biti održan od 7. do 9. aprila.

Pozivamo sve zainteresovane izlagače da i ove godine učestvuju i tokom ovog već tradicionalnog festivala Park „Petar Kočić“ pretvore u cvjetnu oazu, punu prekrasnog cvijeća, ukrasnih sadnica i cvjetnih aranžmana, koristeći istovremeno priliku da bez naknade u centru grada dobiju štandove za izložbu, prodaju cvijeća i promociju svog brenda.

Svi zainteresovani za učešće na festivalu, prijavu mogu dostaviti Odjeljenju za komunalne poslove Gradske uprave, kontakt osoba Sanja Mataruga (051 244 444, lokal 774) najkasnije do 3. aprila. Prijave se mogu dostaviti lično u Gradskoj upravi – kancelarija 405, ili putem elektronske pošte [email protected] i [email protected]

Prijavni obrazac preuzmite OVDJE.

Banjaluka

BANSKI DVOR I U MAJU DONOSI bogat i raznovrstan programski sadržaj

-Draga publiko,sa zadovoljstvom najavljujemo još jedan mjesec ispunjen kvalitetnim i raznolikim programskim sadržajima. U maju ćemo vas kao i svakog mjeseca povesti na putovanje kroz kulturu i umjetnost nudeći vam inspirativne i kvalitetne programe koji će ispuniti i obogatiti vaše slobodno vrijeme – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.

Mnoštvo koncerata, izložbi i radionica sve zainteresovane očekuje i u ovom mjesecu, a kompletan program pogledajte OVDJE.

 

Nastavi čitati

Banjaluka

SRUŠILO SE DRVO u banjalučkom naselju Borik

Kod Akvane, u banjalučkom naselju Borik, danas se srušilo drvo.
Vozači i pješaci se pozivaju na oprez.

Pretpostavlja se da je do rušenja stabla došlo zbog jakog vjetra.
Podsjećamo, zbog pljuskova praćenih grmljavinom koji se očekuju u poslijepodnevnim satima na području sjeverozapadne, sjeverne i sjeveroistočne Bosne upaljen je meteoalarm, prenosi ATV.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUČKIM RODITELJIMA VELIKA OLAKŠICA! Besplatni udžbenici velika stavka u KUĆNOM BUDŽETU

Roditelji banjalučkih osnovaca ni ove godine neće morati kupovati udžbenike, jer će učenicima od petog do devetog razreda knjige obezbijediti grad.

Ovo je mjera koju Banjaluka sprovodi od 2021. godine na inicijativu gradonačelnika Draška Stanivukovića, dok osnovcima od prvog do četvrtog razreda širom Srpske udžbenike obezbjeđuje Vlada Republike Srpske.

Kako su naveli iz Gradske uprave, već su pokrenute sve neophodne procedure za realizaciju ugovora za isporuku udžbenika za školsku 2024/2025. godinu.

– Uz ovu dobru praksu grada, biće nastavljena i praksa da se kompleti očuvanih korištenih udžbenika proslijede učenicima iz drugih opština i gradova Republike Srpske – istakli su iz Gradske uprave.

S tim u vezi, Odjeljenje za društvene djelatnosti u saradnji sa banjalučkim školama radiće tokom narednog mjeseca na prikupljanju i kompletiranju korištenih udžbenika, a opštinama i gradovima biće upućen dopis za dostavljanje informacija o broju potrebnih udžbenika.

– Grad je i za tekuću školsku godinu obezbijedio besplatne udžbenike za više od 8.000 osnovaca. Uz udžbenike, Banjaluka je dobila i novu školu u naselju Ada, koja je prva škola izgrađena u našem gradu nakon 22 godine – kazali su iz Gradske uprave.

Vijest da će dobiti besplatne udžbenike obradovala je roditelje koji ističu kako svaki polazak u školu prazni kućne budžete.

– Početak nove školske godine znači i kupovinu toplije odjeće i obuće, pa za opremanje dva školarca nerijetko ode i cijela plata. Dobijanjem udžbenika imaćemo brigu manje – kazao je Bojan Mitić čiji sin pohađa sedmi razred.

Majka djevojčice Aleksandra Stojaković rekla je za “Glas Srpske” kako je škola jedan od osnovnih temelja dobrog društva zbog čega je ulaganje u obrazovanje ulaganje u budućnost. Ona je istakla da svaka podrška roditeljima dobro dođe.

– U današnje vrijeme kada je inflacija velika, olakšica je dobiti besplatne udžbenike kao pomoć od grada – istakla je Stojakovićeva.

Veseli karavan

Grad je prošle godine podijelio više od 3.000 kompleta udžbenika u 20 lokalnih zajednica Srpske.

Zahvaljujući odgovornim učenicima banjalučkih škola, koji su tokom protekle godine sačuvali udžbenike, učenici od petog do devetog razreda iz opština: Brod, Šamac, Vukosavlje, Modriča, Osmaci, Bratunac, Ugljevik, Istočna Ilidža, Čajniče, Han Pijesak, Krupa na Uni, Srbac, Kupres, Ljubinje, Bileća, Čelinac, Kotor Varoš, Teslić, Kneževo i Oštra Luka, dobili su na poklon komplete očuvanih udžbenika koji su prikupljeni iz 26 osnovnih škola sa područja grada.

Nastavi čitati

Aktuelno