Connect with us

Banjaluka

GLOBALNA AKCIJA: Banjaluka u subotu gasi svjetla za NAŠU PLANETU

Banja Luka će i ove godine podržati globalnu ekološku akciju „Sat za našu planetu“, koja će biti održana u subotu 25. marta, u vremenu od 20.30 do 21.30 časova.

U tom periodu, biće isključena svjetla na zgradi Gradske uprave, a na poziv Grada akciju su podržali: Banski dvor, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, „Pošte Srpske“ i „Elektrokrajina“ koji će u tom periodu takođe isključiti rasvjetu na svojim objektima.

Tako će se najveći grad Republike Srpske, po 14. put, pridružiti brojnim svjetskim gradovima koji simboličnim isključivanjem svjetla na sat vremena žele da ukažu na neophodnost borbe protiv klimatskih promjena, kao i da se uputi snažna poruka kako je moguće preduzeti nešto u vezi sa ublažavanjem klimatskih promjena i očuvanjem resursa na planeti.

Svoj doprinos mogu dati i svi građani, isključivanjem svjetala na sat vremena u svojim domovima.

Inače, akcija „Sat za našu planetu“ počela je 2007. godine u Sidneju. Brojne svjetske znamenitosti, od tada, bile su simbolično na sat vremena u mraku kao poruka o neophodnosti preduzimanja konkretnih akcija za ublažavanje klimatskih promjena.

Od tada, na jedan sat posljednje subote u martu, milioni ljudi širom svijeta isključuju svjetla kako bi iskazali simboličan čin podrške Zemlji.

Banjaluka

ODLIČNA ZABAVA! Rok Simfonija rasplesala Banjalučane

Rock Simfonija održala je danas mini koncert u centru Banjaluke gdje je svojim snažnim ,,rok,, zvucima zabavljala sugrađane ali i najavila koncert u gradu na Vrbasu koji je zakazan za 10. maj u sportskoj dvorani Centar – sve u okviru najiščekivanijeg dogadjaja u svijetu tetovaža kod nas – Banja Luka Tattoo Show!

Današnji “flash mob” bio je samo uvod u ono što očekuje posjetioce tog nevjerojatnog spektakla gdje Rok Simfonija nastupa prvi dan.

Banjaluka će 10, 11. i 12. maja postati epicentar svjetske tattoo scene uz bogat muzički program domaćih i regionalnih bendova. Očekuje se da će veliki broj posjetilaca uživati u fantastičnim tetovažama, muzici i atmosferi koja će ostati urezana u sjećanju svih koji budu prisustvovali tom nezaboravnom događaju.

Nastavi čitati

Banjaluka

UVIJEK DRAGI GOSTI! Stanivuković ugostio delegaciju Modina predvođenu gradonačelnikom Haimom Bibasom

Gradonačelnik Draško Stanivuković ugoastio je danas u Gradskoj upravi delegaciju izraelskog grada Modina, koju je predvodio gradonačelnik Haim Bibas.

Tom prilikom Stanivuković je poručio kakao ovaj grad i Banja Luka dugi niz godina njeguju bratske odnose.

–Gradonačelnik našeg prijateljskog grada Modina, Haim Bibas, posjetio je Banju Luku povodom Dana grada. Banja Luka i Modin punih 14 godina njeguju bratske odnose, koje ćemo u budućnosti, siguran sam, još više osnažiti – kazao je gradonačelnik Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

MEĐUNARODNI DAN VATROGASACA! I današnji dan provode radno

Danas se obilježava Međunarodni dan vatrogasaca – 4. maj, dan koji je upravo posvećen vatrogascima, koji svojim odgovornim i nesebičnim zalaganjem, trudom i požrtvovanošću štite živote građana i njihove imovine.

U radnoj atmosferi banjalučki vatrogasci obilježavaju i ove godine obilježavaju ovaj dan.

Pripadnici Vatrogasne brigade zaduženi su za intervencije u požarima, zemljotresima, poplavama, kao i prilikom saobraćajnih nezgoda i građanima stoje na usluzi 24 časa dnevno.

Posao vatrogasaca je humano, ali i veoma opasno zanimanje s obzirom na to da se na terenu susreću sa različitim opasnostima i poteškoćama.

-Želim svim vatrogascima, našim kolegama da čestitam današnji dan. Ovaj dan mi obilježavamo radno, kao i svaki drugi dan, bez ikakve promjene. Ovih dana nije bilo intervencija, za razliku od prethodnih godina – kazao je komandant Vatrogasne brigade, Miroslav Malinić.

Nastavi čitati

Aktuelno