Connect with us

Hronika

Ubica Srpkinje osuđen na 40 godina robije

Zoran Marić iz Kotora osuđen je juče pred crnogorskim sudom na 40 godina robije za teško ubistvo Ljiljane Simić , dok je Radomir Delić oslobođen optužbi za učešće u teškom ubistvu.

Sud je na nedvosmislen način utvrdio da je Marić kriv za krivično djelo za koje je optužen- rekao je sudija Radovanović.

On je dodao da se to temelji na djelu iskaza odbrane Delića, iskazima svjedoka i DNK vještačenjima i video nadzoru koji je sprovedene kao dokaz.

Sudija je istakao da je motiv za ovaj zločin kod Marića bilo koristoljublje.

– Ubistvo je počinio na podmukao način, tako što je iskoristio povjerenje Ljiljane Simić sa kojom je bio u emotivnoj vezi- naveo je sudija.

Stav suda je i da za Marića nisu bile olakšavajuće okolnosti, već otežavajuće i to se ogleda u tome što je i ranije osuđivan za umišljajna djela.

Kada je u pitanju oslobađajuća odluka za Delića, sud smatra da ne postoje dokazi da je kriv.

– Nema dokaza koji bi nedvosmisleno ukazali da je izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret i na način kojim je to navedeno optužnicom – smatra sud u odnosu na Delića.

Takođe, kako je naveo sudija Radovanović, sud smatra da je sporan motiv u odnosu na Delića i da ga nema.

– Ni jedan dokaz ne ukazuje da je Delić imao dogovor sa Marićem, niti da je mogao da nasluti šta će kobnog dana da uradi Marić – naveo je Radovanović.

Ljiljana svirepo ubijena

Podsjetimo, Simić je nestala 6. septembra 2020. kada je iz Kotora, gdje je živela poslednjih šest mjeseci, krenula u Kanadu gde je provodila ostatak godine.

Njen nestanak prijavila je prijateljica koja je Simić trebala da vozi na aerodrom u Dubrovnik. Neposredno prije dogovorenog polaska prijateljica je pozvala, ali joj je telefon bio isključen. Prijateljica Simić, nakon više pokušaja da je dobije, obavijestila je policiju. Organizovana je potraga u koju se uključila i porodica ubijene žene. Utvrđeno je da se Simić nije ukrcala na let za Kanadu za koji je ranije kupila kartu.

Optužnicom se navodi da su Marić i Delić 3. septembra 2020. godine, nakon 14.46 časova, u selu Mokrine kod Herceg Novog, iz koristoljublja ubili Ljiljanu Simić. VDT navodi da su oni zajedno došli do stambene zgrade u naselju Dobrota u Kotoru, u kojoj je stanovala oštećena.

– Okrivljeni Marić je pod izgovorom da će da je povede u Herceg Novi i da joj pokaže prirodu i zalazak sunca, namamio oštećenu da sa njim i okrivljenim Delićem, uđe i sjedne na mesto suvozača vozila ‘nissan rogue – navode u optužnici.

Optuženi Marić je osuđivan nekoliko puta u Osnovnom sudu u Herceg Novom, Okružnom sudu u Beogradu i Vranju, te Višem sudu u Podgorici, za iznudu u pokušaju, krađu, tešku krađu…

Hronika

DETALJI TRAGIČNE NESREĆE KOD KOTOR VAROŠI! Poginula trudnica

U saobraćajnoj nesreći kod Kotor Varoša danas je poginula trudnica Sabina Tufekčić (28) iz ove opštine.

Ona je kobnih momenata bila suvozač u “pežou 307”, kojeg je vozila njena sugrađanka Sandra Narić (21), a koja je teško povrijeđena te je prevezena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, pišu Nezavisne.

Nesreća se dogodila oko 13 časova na putu Banjaluka – Teslić, u mjestu Rujevica, opština Kotor Varoš.

Uviđaj je obavio dežurni tužilac Aleksandar Simonović, zajedno sa pripadnicima Policijske stanice Kotor Varoš.

Tužilac je naredio da se utvrdi uzrok nesreće, kao i obdukciju tijela nastradale žene.

Nastavi čitati

Hronika

DRAMA NA BANJALUČKIM ULICAMA! Vozača “mercedesa” pokušale zaustaviti brojne policijske patrole

Prava drama odigrala se sinoć na ulicama Banjaluke kada su vozača “mercedesa” pokušale zaustaviti brojne policijske patrole.

Tokom bježanja, Banjalučanin je u jednom trenutku proletio i kroz ograđeni plac za prodaju automobila, oštetivši jedno vozilo.-Ganjalo ga je 10-ak patrola. Nakon što je proletio kroz plac, nekoliko trenutaka kasnije ponovo je proletio pored brzom cestom- ispričao je izvor Srpskainfo.

Završnica drame odigrala se u banjalučkom naselju Budžak/Lazarevo.Policijske patrole koje su učestovale u potjeri pokušavale su u nekoliko navrata da popriječe put vozaču “mercedesa”, ali bez uspjeha.Na kraju vozač je ipak, upao u zamku, ali je ostavio automobil i ponovo pobjegao.Na kraju je ipak, uhapšen.Srpskainfo saznaje da se radilo o Z.B. koji je od ranije poznat policiji po izvršenju težih krivičnih djela.

Nastavi čitati

Hronika

VELIKA AKCIJA POLICIJE U BiH! Zaplijenili skupcjene satove i vozila NARKOBOSA

Kantonalni sud u Bihaću donio je rješenje kojim se Agenciji za upravljanje oduzetom imovinom dozvoljava privremena zapljena imovine 38-godišnjeg narkobosa iz BiH Dine Muzaferovića Cezara.

Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom boravile je prošle sedmice na području Unsko-sanskog kantona, gdje po rješenju Suda obavljena zaplijena – privremeno raspolaganje imovine Muzaferovića u Velikoj Kladuši.

Radi se o dvije kuće. Osim toga, po rješenju Suda, od Cezara su oduzeti skupocjeni satovi. Jedan je ručni sat zlatne boje, ali i zlatni nakit.

Osim toga, policija je tražila i njegova vozila. Mercedes, Porše, Audi i motor marke Jamaha.

No, dva vozila nisu pronađena. Porše i Mercedes. Jedan je prebačen u Hrvatsku prije dolaska policije, a drugi na područje Bijeljine.

Za njima će biti raspisana Interpolova potjernica. Vjeruje se da je vrijednost vozila veća od 300.000 evra, piše Avaz.

Cezarovoj grupi, podsjećamo, koja je harala Hrvatskom stavlja se na teret da su od početka 2022. do 24. maja 2023. u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Holandiji i Belgiji kontinuiranom nabavkom i daljom prodajom raspolagali s najmanje 23 kilograma kokaina, 87 kilograma heroina, 131 kilogramom marihuane i 100 kilograma hašiša.

Kilogram kokaina
USKOK navodi da je grupa prodavala kilogram kokaina za najmanje 30.000 evra, kilogram marihuane za 1.600 evra te 100 grama hašiša za 500 evra.

Muzaferović trenutno služi četverogodišnju zatvorsku kaznu u Italiji gdje je izručen iz Njemačke.

Cezara Еuropol smatra “visoko vrijednom metom”.

Avaz

Nastavi čitati

Aktuelno