Connect with us

Sport

Borac trijumfom nad Željezničarom hita ka Evropi

U velikom derbiju 28. kola Premijer lige BiH, Borac je u Banjaluci rezultatom 2:0 slavio protiv Željezničara u direktnom okršaju rivala u borbi za Evropu.

Pravih prilika na startu nije bilo, a prvi je zaprijetio Željezničar udarcem Andrije Drlje u 21. minuti kojeg Nikola Ćetković odbija u korner. Uslijedila je velika šansa za Borac, ali udarac Alena Jurilja u 27. minuti blokira Aleksandar Kosorić i spašava Željezničar.

Uslijedile su još dvije sjajne šanse za “Velikana iz Platonove” u finišu prvog dijela, ali je mladi Vedad Muftić odbranio udarce Jurilja i Envera Kulašina.

Posljednju šansu u prvom dijelu imao je “Željo”, ali je Benjamin Šehić loše šutirao nakon prolaska po lijevoj strani. Bez golova se otišlo na odmor.

U 52. minuti Momčilo Mrkaić dobro šutira s distance, ali brani Muftić. Uslijedile su minute koje su pripale Željezničaru.

Igrao se 58. minut kada je Šehić ponovo prošao po lijevoj strani, ali njegov udarac odlazi pored gola Borca.

Dobru šansu u 69. minuti imao je Jurilj, ali je s lijeve strane šutirao pored gola “Plavih”. To je bio uvod u vodeći gol “Crveno-plavih”.

U 72. minuti Mrkaić glavom šutira nakon centaršuta s desne strane, lopta je zakačila i Amara Drinu i završila u golu Željezničara. Uslijedilo je veliko slavlje domaćih navijača.

Taj gol donio je nešto otvoreniju igru Željezničara, ali “Plavi” nisu uspjeli postići gol za poravnanje rezultata. Naprotiv, Borac je u 78. minuti nakon kornera Nikole Ninkovića došao i do drugog gola, a strijelac za veliku pobjedu bio je Nedeljko Piščević.

Ostalo je 2:0 tako da je Borac upisao veliku pobjedu u borbi za Evropu, dok Željezničar nastavlja mukotrpni put za izlazak na evro-scenu. Sa sedam bodova više od trećeplasiranog, Borac je gotovo pa osigurao Evropu pet kola prije kraja.

Borac u narednom kolu ima još jedan zakazani derbi, a to je gostovanje Veležu u Mostaru, dok će Željezničar na “Grbavici” dočekati konjički Igman, prenosi “Klix”.

Rezultat i strijelac:

Borac – Željezničar 2:0 (Mrkaić ’72, Piščević ’78)

Sport

IZNENADA PREMINUO bivši košarkaš Lejkersa, IMAO JE SAMO 33 GODINE

Darius Moris, bivši košarkaš LA Lejkersa, preminuo je u 33. godini.

Vijest je objavio klub na društvenim mrežama, a kasnije ju je potvrdila i porodica Amerikanca.
“Srce nam je slomljeno smrću Darijusa Morisa”, navodi se u kratkoj poruci Lejkersa objavljenoj na Tvitteru.
Osim što je igrao za Lejkerse, Moris, koji je u NBA stigao 2011. godine kao 41. pik na draftu, nastupao je i za timove kao što su Filadelfija 76ers, Memfis Grizlis i Bruklin Nets gdje je bio saigrač Mirze Teletovića.

Uzrok smrti nije otkriven, a tokom karijere u NBA ligi je odigrao 132 utakmice u kojima je imao prosjek od 3,3 poena, 1,4 asistencija i 1 skoka.

Osim toga, profesionalno je igrao u Kini i Francuskoj, a posljednji put je nastupao u sezoni 2019/20.

Nastavi čitati

Sport

MAREJ ĆE IPAK IGRATI NA Rolan Garosu! U zadnji čas promijenio odluku

Britanski teniser Endi Mari će ipak učestvovati na Rolan Garosu, koji počinje krajem sljedećeg mjeseca.

On se oporavlja od povrede ligamenata članka i vjeruje da će biti spreman za nastup, ali u dublu.
Trebalo bi da zaigra u tandemu sa saigračem iz Dejvis kup reprezentacije Velike Britanije Denom Evansom.
Inače, Mari se povrijedio 24. marta na meču protiv Tomaša Mahača.

Britanac je 2016. godine igrao u finalu Rolan Garosa, kada je poražen od Novaka Đokovića.

Podsjećamo, turnir u Parizu na programu je od 26. maja do 9. juna.

Nastavi čitati

Sport

POJAVIO SE SNIMAK JOKIĆEVE KUĆE! Kažu da vrijedi milione (VIDEO)

Nikola Jokić iz dana u dan potvrđuje da je najbolji košarkaš u NBA ligi, te se sa porodicom skućio u Denveru gdje je već sada legenda. Na društvenim mrežama pojavio se i snimak doma porodice Jokić u ovom gradu koji prema pisanjima američkih medija vredi 5.000.000 dolara.
Na snimku koji je objavila Instagram stranica “Real Estates” posvećena upravo zanimljivim nekretninama poznatih ličnosti, može se vidjeti spoljašnjost Jokićeve kuće u Engelvudu. Na snimku se vidi prelijepa priroda jer se dom porodice Jokić nalazi između krošnji drveća, kao i bazen, te je jasno da centar Denvera uživa u pravom luksuzu.

Nastavi čitati

Aktuelno