Connect with us

Politika

DRAŠKO PORUČIO GRAĐANIMA: Ovi izbori su istorijski važni za Srpsku

Kroz sve ove godine najsnažnije borbe za Banjaluku i Republiku Srpsku prošli smo mnoge izazove i udarce, ali iz svega toga izlazli snažniji sa više iskustva i još više spremnosti da se borimo za bolje sutra.

Onda kad te ministar udari, kad te hapse i sude ti bez razloga, čak i kad te predsjednik udari, a sudije ništa od toga ne žele da vide, čak i tada smo znali da moramo još jače nastavi dalje.

Uspjeli smo odbraniti Banjaluku i Republiku Srpsku od mnogih udaraca, a penale SNSD branili smo svaki dan. Branili smo penale koji su svirani na štetu građana, iako je cilj bio smanjiti prednost mog tima i mene, pravili su štetu cijeloj Banjaluci.

Zato je istorijski važno da Mirko i Jelena pobijede, da u Narodnu skupštinu uđe novi tim, da posije 2. oktobra imamo sinhronizovane lokalne i republičke vlasti i da se sve dobre prakse iz Banjaluke prenesu na Republiku Srpsku. Banjaluke je pokazala da svi osnovci mogu imati besplatne udžbenike, da studenti mogu imati najveće stipendije, da penzioneri mogu imati najpovoljniji prevoz, da je subvencionisanje vrtića moguće i da je spremna da besplatno legalizuje domove naših građana. Sve to ćemo uraditi i na republičkom nivou čim završi ova utakmica!

Politika

VIDOVIĆ PORUČIO VUKANOVIĆU “Još jednom pokušao da degradira dignitet najviše zakonodavne institucije”

Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Siniša Vidović rekao je danas, komentarišući istup poslanika Nebojše Vukanovića u Narodnoj skupštini Republike Srpske, da je Vukanović još jednom pokušao da degradira dignitet najviše zakonodavne institucije svojim primitivnim i neodgovornim izlaganjem u kojem je iznio niz laži uvreda na račun rukovodstva Republike Srbije.

„Tužno je i sramotno da na današnji dan kada sjednici prisustvuju poslanici Skupštine Srbije koji su sa poslanicima iz Srpske konstituisali Parlamentarni forum poslanik Vukanović pokuša da omalovaži i degradira ovaj događaj i pruženu bratsku ruku saradnje“, rekao je Vidović.

On je istakao da je posebno žalosno što je Vukanović svojim primitivnim istupom izazvao reakciju gostiju, poslanika iz Srbije, umjesto da kao vaspitan i odgovoran čovjek bude dobar domaćin dragim gostima.

„Naivno je vjerovati da je Vukanović to uradio sam. On je očigledno instruisan od onih kojima smeta istorijska Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda o kojoj se raspravlja u Narodnoj skupštini.  Njima smeta Deklaracija i Sabor i saradnja, a Nebojša Vukanović je samo megafon preko kojega pokušavaju da to degradiraju i sruše. Ali sreća je što srpski narod umije to da prepozna i što Vukanović nema niti će imati političku snagu da provede u djelo naloge svojih mentora“, rekao je Vidović. 

Dodao je da je najbolju definiciju političkog djelovanja Vukanovića dao srpski poslanik Milimir Vujadinović koji je rekao da je srpski narod u BiH dobio svog Željka Komšića, oličenog u Nebojši Vukanoviću.

Nastavi čitati

Politika

SPS NIJE POTPISAO DODIKOV PRIJEDLOG zahtjeva za održavanje Posebne sjednice NSRS

Poslanici Socijalističke partije Srpske /SPS/ u Narodnoj skupštini Republike Srpske nisu potpisali Dodikov prijedlog zahtjeva za održavanje Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Poslanici SPS-a nisu podržali temu ,,Informacija o potrebi pokretanja procedure regulisanja odnosa Republike Srpske i Federacije BiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim aktima, prijedlog narodnih poslanika”., kako zvanično glasi naziv dokumenta o mirnom razdruživanju u BiH.

Poznavaoci političkih prilika u Srpskoj ističu da ovo nije prvi put da je stranka Gorana Selaka izigrala povjerenje Milorada Dodika i odbila poslušnost.

Mnogi od njih ističu da se sličan scenario desio uoči izborne trke 2020. godine kada je ova stranka izigrala Igora Radojičića koji je tada bio kandidat SNSD-a u trci za prvog čovjeka Banjaluke.

Nastavi čitati

Politika

MINISTAR KARAN TVRDI “Negativan reviziorski izvještaj nije indikator krivičnog djela”

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je danas u Narodnoj skupštini Srpske da negativan revizorski izvještaj ne znači da je i izvršeno krivično djelo.

“Negativan reviziorski izvještaj nije indikator krivičnog djela. Imamo slučajeva da je u revizorskom izvještaju sve čisto, a da se krije počinjeno teško krivično djelo”, rekao je Karan odgovarajući na poslanička pitanja tokom “Aktuelnog časa”.

Poslanik PDP-a Milanko Mihajlica pitao je resornog ministra, koliko je MUP Republike Srpske do sada podnio krivičnih prijava po osnovu negativnih revizorskih izvještaja u institucijama i javnim preduzećima, te koliko je Ministarstvo pravde Republike Srpske po tom osnovu podiglo optužnica, navodi Srna.

Nastavi čitati

Aktuelno