Connect with us

Banjaluka

Vrijedna donacija kompanije m:tel: Doniran automobil za ambulantu porodične medicine u Piskavici, prisustvovao gradonačelnik

Kompanija m:tel donirala je danas automobil Fiat 500 JZU „Dom zdravlja“ u Banjoj Luci, a koje će biti korišteno za potrebe ambulante porodične medicine u Piskavici.

Današnjem događaju prisustvovao je i gradonačelnik, Draško Stanivuković koji je poručio da je ova donacija izuzetno vrijedna, jer će automobil biti korišten za potrebe ambulante porodične medicine u mjesnim zajednicama: Piskavica, Verići i Potkozarje.

Iskoristio je priliku da zahvali kompaniji M:tel, koja je podržala mnoge bitne projekte u Banjoj Luci, kao i na ovoj vrijednoj donaciji.

-Grad Banja Luka ima zavidnu saradnju sa „Domom zdravlja“, što je i naša dužnost. Radimo zajedno u jednoj opštoj ideji, a to je da pokušamo sve ono što niko nije uradio u prethodnom periodu. Želimo sve da postignemo užurbanim radom. Imamo izuzetno dobru saradnju sa kompanijom m:tel. Zajedno radimo najvažnije društvene događaje, kao što su koncerti, festivali, koji su popularni ne samo kod nas, nego u cijelom regionu. Moram reći da mnoge od tih događaja bez njih ne bi mogli da realizujemo. Samo neki od tih projekata, koji smo realizovali zajedno su prva gradska plaža, kao i najljepša dječija igrališta, a danas i ova saradnja u sektoru zdravlja – kazao je on.

Dodao je kako je upravo ova donacija dobar primjer svim drugim društveno – odgovornim kompanijama.

-Neka ova donacija kompanije m:tel bude podstrek drugim društveno – odgovornim kompanijama, a Grad će svakako da vrjednuje sve ono što dobijamo – poručio je gradonačelnik.

Dodao je kako gradska administracija voli svaki dio grada, te da je od velike važnosti da se radi i ulaže u sve mjesne zajednice.

-Konkretno, u Piskavici radićemo vodovod, kilometre putne infrastrukture, a radićemo i rekonstrukciju pozornice gdje se održava popularni  „Kozara etno“ festival. Zajedno sa mještanima ćemo obnoviti pozornicu. Treba da uradimo autobusko okretište i stajališta – istakao je on.

Izvršni direktor za koorporativne poslove u kompaniji m:tel, Nikola Tacić, naglasio je kako sa Gradom imaju dobru saradnju, te je iskoristio priliku da pozove i druge društveno – odgovorne kompanije da daju svoj doprinos u skladu sa mogućnostima.

-Povod zbog kojeg smo se danas okupili je humanitarnog karaktera. Trudimo se da sa svojim društvenim i odgovornim ponašanjem budemo primjer svim kompanijama, ali istovremeno i da pružimo pomoć onima kojima je neophodna. Vjerujem da ćemo u budućnosti imati ovakvih projekata i da ćemo sa Gradom Banja Luka, koji su nam iskreni prijatelji i partner, imati ovakvih donacija. Doniranjem ovog vozila pomažemo onima koji su najhumaniji među nama – medicinskom osoblju, doktorima, ali i samim pacijentima – istakao je on.

Direktorica „Doma zdravlja“, Nevena Todorović zahvalila je svima te poručila kako je riječ o izuzetno vrijednoj donaciji.

-Hvala kompaniji M:tel. Ovo je peti automobil koji „Dom zdravlja“ ima u svom posjedu i koristićemo ga tokom različitih kućnih posjeta. Kućne posjete koje mi obavljamo su posjete timova porodične medicine, posjete sestre koje rade u zajednici, posjete koje se tiču laboratorijske dijagnostike i posjete timova Centra za zaštitu mentalnog zdravlja. U svoja tri glavna sjedišta pružamo laboratorijske usluge, a imamo i šest terenskih laboratorija koje sufinansira Grad Banja Luka. Mnoge stvari ne bi mogli da radimo bez Grada i njihove velike finansijske pomoći – istakla je ona.

Predsjednik Savjeta MZ Piskavica, Aleksandar Šibarević poručio je kako je ova inicijativa bila dobra, te da je veliko zadovoljstvo što je ista i realizovana.

-Problem mjesne zajednice Piskavice, Potkozarja i Verića traje neko vrijeme. Naša obaveza jeste da pokušamo riješiti ove probleme. Želim svima, koji su učestvovali u svemu ovome, da se zahvalim što su bili dio ovog projekta – poručio je on.

U navedenim mjesnim zajednicama registrovano je 4.000 korisnika u tri ambulante porodične medicine, ali nijedna od njih nema laboratoriju.

Donirano vozilo uveliko će olakšati terenski rad uzimanja uzoraka krvi i njihov transport do laboratorije.

Ova donacija nastavak je velike m:tel akcije „Niste sami, imate prijatelje“, koju kompanija m:tel sprovodi od 2021. godine.

Banjaluka

POJAČANE MJERE BEZBJEDNOSTI: Obustava saobraćaja 7. maja zbog otvaranja Arnaudije, pojedini kafići biće zatvoreni

Policijska uprava Banjaluka preduzela je pojačane mjere bezbjednosti povodom za 7. maj planiranog otvaranja ponovo izgrađene džamije Arnaudija.

Iz policije navode da će tog dana na području grada Banjaluka na snazi biti potpuna obustava saobraćajaod 7.00 časova do završetka predviđenih dešavanja na dijelu magistralnog puta Banjaluka–Srpske Toplice, dijelu ulica Bulevar cara Dušana, Braće Mažar i majke Marije, Meše Selimovića, Branka Majstorovića i Simeuna Đaka.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja linije javnog prevoza putnika koje saobraćaju navedenim ulicama biće preusmjerene alternativnim trasama.

Na navedenom magistralnom putu biće zabranjen saobraćaj za vozila preko 3,5 tone ukupne mase, koja će biti preusmjerena na Istočni tranzit iz smjera grada Laktaši, na raskrsnici sa kružnim tokom u ulici Ivana Gorana Kovačića–Marije Dimić–Krajiških brigada, a iz smjera Mrkonjić Grada saobraćaj će biti preusmjeren na most u naselju Srpske Toplice u ulici Manjačkih ustanika.

Ugostiteljskim objektima koji se nalaze u blizini džamije Arnaudija – u ulicima Braće Mažar i majke Marije, Bulevar cara Dušana i Branka Majstorovića, biće zabranjen rad od 7.00 do 17.00 časova.

U ugostiteljskim objektima u ulicama Meše Selimovića, Vojvode Momčila i Simeuna Đaka, u navedenom vremenskom periodu zabranjeno je točenje alkohola, saopšteno je iz Policijske uprave.

Građanima koji će prisustvovati otvaranju, iz Policijske uprave savjetuju da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe i da uz sebe imaju neki identifikacioni dokument.

Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte i građane podsjećaju da je radi bezbjednosti zabranjena upotreba dronova.

Organizator otvaranja je Medžlis Islamske zajednice Banjaluka.

Nastavi čitati

Banjaluka

GUŽVA NA BANJALUČKOJ TRŽNICI: Građani se punom parom pripremaju za Vaskrs

Na Veliki petak banjalučka Tržnica radi punom parom, a građani sa punim kesama pripremaju se za Vaskrs.

Pripreme za Vaskrs su u punom jeku, a reporter Srpskainfo zabilježio je veliku gužvu na banjalučkoj pijaci. Na današnji dan svježa riba je traženija nego inače, a uz nju i i razno povrće

Na tezgama, pored svježih jaja mogu se pronaći i već obojena sa raznim šarama i cirkonima.

Podsjećamo, cijena lukovice ove godine je skuplja i iznosi 1,50 KM, a za jedno jaje ove godine se izdvaja i do 0,60 KM.

Vesela lica napunila su Tržnicu, cijene kolike god bile, tradicija se mora ispoštovati.

Nastavi čitati

Banjaluka

Pridružite se „VASKRŠNJEM PIKNIKU“

U čast najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu sutra, 4. maja biće održan tradicionalni „Vaskršnji piknik“, te su pozvani svi sugrađani da se pridruže.

Tim povodom, u duhu tradicije, uz tradicionalne vaskršnje pjesme biće organizovano dekorisanje vaskršnjih jaja u porti Hrama Hrista Spasitelja, sa početkom u 11.00 časova.

Nakon toga, od 12.00 časova nastavak vaskršnjeg druženja očekuje vas u Parku „Petar Kočić“, gdje će uz zanimljiv program biti priređen tradicionalni „Vaskršnji piknik“.

U predivnom vaskršnjem ambijentu koji će upotpuniti šarena oslikana jaja, pilići i cvijeće najmlađi će i ovog puta u okviru „Male škole dekorisanja“ imati priliku da dekorišu vaskršnja jaja i pokažu svoju kreativnost.

Vaskršnji ambijent u Parku oslikaće i izraditi mlada slikarka Aleksandra Kecman.

Aktivnostima povodom Vaskrsa u Banjoj Luci pridružiće se i Humanitarno udruženje žena „Duga“.

Nastavi čitati

Aktuelno