Connect with us

Banjaluka

Turističke organizacije iz Crne Gore predstavile Banjalučanima ponudu za predstojeću sezonu

Šest turističkih organizacija iz Crne Gore predstavile su u Banjaluci novitete za predstojeću ljetnu sezonu, poput kulturnih manifestacija, hotelske ponude i zabavnih sadržaja u primorskim gradovima.

– Čeka nas mnoštvo tradicionalnih manifestacija koje se godinama održavaju u našem gradu. Festival opere “Operosa”, Filmski festival, Gitarart festival, ali ima i nekih iznenađenja. Najavljujemo jedan poseban sajt koji će biti kreiran baš za potrebe izvještavanja o dešavanjima koja će se održavati u Herceg Novom i dalje – istakao je Miloš Kovačević, iz Turističke organizacije Herceg Novi.

Milorad Karadžić, iz Turističke organizacije Tivat, ističe i značaj avio linije između Tivata i Banjaluke.

– Avio – linija na relaciji Banjaluka – Tivat, treba da počne da saobraća od 9. juna. Radiće cijelo ljeto, do sredine septembra. Za povratnu kartu potrebno je izdvojiti oko 110 evra – naglasio je Karadžić, prenosi RTRS.

Banjaluka

SPORT JE VAŽAN DA BI BIO ZDRAV I SNAŽAN: U subotu najveća „Kasperijada“ u Parku „Mladen Stojanović“

Ove godine, baš kao i prethodnih, škola sporta „Kasper“ organizuje „Kasperijadu“.

-I ove godine u sklopu “Banjalučkog proljeća” organizujemo tradicionalni sportski karavan “Kasperijada”, u kojem će učestvovati preko 600 mališana iz banjalučkih sportskih klubova, škola sporta sa teritorije BiH, te veliki broj slobodnih učesnika. Veliki sportski karavan “Kasperijada” organizuje se pod sloganom “Sport je važan da bi bio zdrav i snažan” u subotu, 11. maja u Parku „Mladen Stojanović“ (od platoa Tenskog centra do kraja šetališta kod fontane) od 16.30časova.

Dodaju kako je plan da na platou i kompletnom dužinom šetališta bude instalirana najsavremenija sportska oprema, gdje će se izvoditi sportske animacije i takmičenja.

-Ovom manifestacijom želimo ukazati na vrijednost sporta u razvoju djece predškolskog i školskog uzrasta i na važnost porodičnih vrijednosti i zajedničkih provedenih momenata -navedeno je u saopštenju.

„Kasperijada“ će biti organizovana u subotu, 11. maja sa početkom od 16:30 časova.

Nastavi čitati

Banjaluka

NEMOJTE PROPUSTITI! Šansu za humanost imate do kraja mjeseca

U okviru akcije “Od Banje Luke s ljubavlju” do kraja maja svi koji žele mogu pozvati humanitarni broj 1414 za sakupljanje novca za izgradnju kuće za privremeno i dugoročno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju.

ako je ranije naglasila savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo, koja je ujedno i koordinator ovog projekta, ovo je poziv svim ljudima da budu dio ove humane priče u okviru koje je do kraja maja aktivan i broj 1414.

– Pozivamo sve ustanove, institucije i pojedince da se pridruže ovoj humanoj akciji kako bismo udruženim snagama došli do zajedničkog cilja – istakla je ona.

Nastavi čitati

Banjaluka

KRESOJEVIĆ POSJETIO PORODICU KOVAČEVIĆ “20 godina su se borili za svog sina Nikolu, dužni smo SJETITI SE ONIH KOJI SU DALI NAJVEĆU ŽRTVU” (FOTO)

Gradski menadžer Bojan Kresojević posjetio je danas porodicu Kovačević iz G. Piskavice povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

“Porodica Kovačević uložila je veliku žrtvu u dvadesetogodišnju borbu za svog sina Nikolu oboljelog od Volfovog sindroma. Nažalost, Nikola je izgubio bitku sa ovim rijetkim sindromom, a roditeljima je ostala borba sa izgubljenim sopstvenim zdravljem. Na ovaj praznik dužni smo, kao društvo, sjetiti se onih koji su dali najveću žrtvu za svoje najmilije”, rekao je Kresojević apelujući i na Udruženje porodica sa djecom oboljelom od rijetkih bolesti da članstvo prošire i na roditelje čija su djeca preminula od rijetkih bolesti.

Kresojević je takođe podsjetio značaj borbe porodice Kovačević.

“Zahvalni smo porodici Kovačević čija borba je dovela do ukidanja granice od 18 godina za ličnu invalidninu i druga prava oboljele djece, a što je realizovano na prijedlog gradonačelnika Draška Stanivukovića u aprilu 2021. godine. Hvala i ELTA TV te Ljubinku Spasojeviću koji daju snažnu medijsku podršku porodicama sa oboljelom djecom”, poručio je Kresojević.

Nastavi čitati

Aktuelno