Connect with us

Hronika

Osumnjičeni za smrt djevojke nije imao vozačku dozvolu

Armin Berberović, koji je upravljao vozilom “Mercedes” kojim je sinoć udario tri pješakinje na Marijin Dvoru u Sarajevu od čega je jedna na mjestu preminula, a dvije zadobile teške tjelesne povrede, nije imao vozačku dozvolu.

Ovo je na današnjoj pres konferenciji izjavila portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

“Ovo vozilo je smješteno u depo vozila MUP-a KS radi daljih vještačenja koja će biti rađena. Muškarac koji je vozio će nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost nadležnog tužioca”, dodala je Novalić.

Novalić je dodala da je jedna povrijeđena djevojka u teškom stanju s obzirom da je zadobila teške povrede opasne po život, dok je druga, koja je takođe zadobila teške povrede, otpuštena na kućno liječenje.

Podsjećamo, u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko 23:30 desila u Ulici Maršala Tita u sarajevskom naselju Marijin Dvor, smrtno je stradala mlada sarajevska doktorica Azra Spahić, zaposlena u Domu zdravlja Kantona Sarajevo.

Nju i dvije osobe koje su se nalazile s njom, automobilom marke “Mercedes” udario je Armin Berberović. On je nakon izvršenog uviđaja uhapšen i nad njim se vrši kriminalistička objava.

“Istog dana u 2:30 sati, policijski službenici Sektora uniformisane policije, Odjeljenja za saobraćajne istrage, lišili su slobode lice B. A., rođen 1996. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD iz člana 336. KZ FBiH /Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja/ u vezi sa KD iz člana 332 KZ FBiH /Ugrožavanje javnog saobraćaja, nakon čega je osoba lišena slobode predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, navedeno je iz MUP-a KS.

Hronika

Austrijska policija UHAPSILA SRBINA (15)! Pretukao djevojku i PRIJETIO JOJ NOŽEM

Bečka policija privela je državljanina Srbije (15) nakon dojave da u jednoj stambenoj zgradi u bečkom okrugu Margareten pretukao djevojku.
Kako prenose austrijski mediji, nepoznata djevojka (17) je u Beču pozvala broj za hitne slučajeve policije i prijavila da ju je pretukao njen dvije godine mlađi dečko, državljanin Srbije.
Kako prenosi austrijski “Heute”, djevojka tvrdi da ju je Srbin prvo pretukao, a zatim prijetio nožem.

Nakon svega toga, zaključao ju je u sobu. Mlada žena je uspela da pobjegne iz stana kroz prozor i pozvala je policiju.
Tinejdžer je priveden na saslušanje. Ipak, djevojka je, u međuvremenu, odbila da svjedoči. Tinejdžer je pušten na slobodu po nalogu bečkog javnog tužilaštva.

Nastavi čitati

Hronika

BIZARNA NESREĆA! Htio da dohvati loptu sa drveta, pa PAO I POLOMIO KIČMU!

Muškarac (31) pao je sa drveta u beogradskom naselju Rakovica, poslije čega je prevezen s teškim povredama na reanimaciju.

Muškarac je pao sa drveta sinoć u 19:15 sati, te je prevezen vozilom hitne pomoći u Urgentni centar na reanimaciju.
Kako prenosi “RTS”, 31-godišnjak je pao dok je pokušavao dohvatiti loptu.
Muškarac je pao na leđa i udario glavom, dobio je moždano krvarenje, prijelom kičmenog pršljena, lom ruke i distorziju skočnog zgloba. On je sinoć operisan.

Nastavi čitati

Hronika

DRAMA U TESLIĆU! Tuča ispred ugostiteljskog objekta

Dva lica iz Teslića lakše su povrijeđena kada su ih napala tri lica ispred ugostiteljskog objekta, rečeno je Srni u dobojskoj Policijskoj upravi.

U Tesliću su povrijeđena lica A.P. i D.G. iz Teslića, a dva lica koja su bila sa njima nisu povrijeđena.
Napad je prijavljen policiji jutros u 3.05 časova i u toku je rad na rasvjetljavanju detalja ovog događaja.

Nastavi čitati

Aktuelno