Connect with us

Banjaluka

Igrom i pjesmom banjalučki osnovci obilježili kraj škole

Kulturno-zabavnim programima i sportskim takmičenjima učenici osnovnih škola na području grada obilježili su završetak školske godine tradicionalnom manifestacijom „Dan učeničkih postignuća“.

Predstavnici Grada ovih dana prisustvovali su priredbama u više škola, a savjetnik gradonačelnika Mirna Savić – Banjac je prisustvovala priredbi u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“.

Raznovrsnim programom učenici su pokazali naučeno tokom školske godine, a onim najmarljivijim uručena su priznanja.

Banjaluka

GRADONAČELNIK ČESTITAO DOMU ZDRAVLJA BANJALUKA “Zdravlje je naše najdragocjenije bogatstvo”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivukovović uputio je čestitku svim ljekarima, medicinskom i nemedicinskom osoblju Doma zdravlja Banja Luka povodom velikog jubileja – 30 godina postojanja i uspješnog rada te im zahvalio što već tri decenije na svakodnevnom nivou uspješno i predano brinu o zdravlju građana.
-Svaka godina vašeg djelovanja je ispisana trudom, znanjem i nesebičnim zalaganjem.
Godine koje su iza vas sa sobom su nosile brojne uspjehe, ali i velike izazove, što je bilo posebno vidljivo u periodu pandemije virusa korona, a na koje ste uz bezrezervnu podršku Grada Banje Luke uspješno odgovorili i ostali stub sigurnosti i brige za sve nas.
Hvala vam što ste tu za nas, u svim trenucima kada nam je najpotrebnije.
Grad Banja Luka uvijek će biti oslonac i podrška radu Doma zdravlja.
U proteklim godinama obezbijedili smo rekordnu podršku unapređenju uslova i poboljšanju usluga, a ta podrška neće izostati ni u budućnosti, istakao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

ODATA POČAST POGINULIM BORCIMA! Gradonačelnik prisustvovao parastosu u MZ Kočićev vijenac (FOTO)

Služenjem parastosa u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice i polaganjem vijenaca u Mjesnoj zajednici Kočićev vijenac odata je počast poginulim borcima Vojske Republike Srpske u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu sa područja mjesnih zajednica Kočićev vijenac, Bulevar i Pobrđe.

Parastosu i polaganju vijenaca prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je istakao važnost očuvanja Republike Srpske za koju su naši heroji položili svoje živote i ugradili ih u njene temelje.

-Kao narod, nosimo rane koje treba da nam budu pouka i da shvatimo šta znači Republika Srpska u ratu odbranjena, a na nama je da je u budućnosti čuvamo kao zjenicu oka svog!
Takođe, parastosu je prisustvovao i gradski menadžer Bojan Kresojević koji je poručio da bez sjećanja na prošlost, nema svijetle budućnosti.

– Istorija je učiteljica života, a istorija našeg naroda je stradalnička i pored žrtve donosi nam i zrelost da izrastemo u veliki narod. Današnje sjećanje na pale borce Kočićevog Vijenca, Pobrđa i Bulevara nas podsjećaju koliko je važno da čuvamo mir – istakao je Kresojević.

Uz porodice poginulih boraca, pomenu su prisustvovali predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković, odbornici u Skupštini Grada, predstavnici Boračke organizacije Banje Luke, predstavnici mjesnih zajednica sa podučja grada, te brojni mještani.

Nastavi čitati

Banjaluka

TRIFUNOVIĆ O KANDIDATIMA U BANJALUCI “Ni Trivić ni Šobot ne mogu PARIRATI STANIVUKOVIĆU”

Kandidat SNSD, Nikola Šobot, nije kandidat koji može da parira aktuelnom gradonačelniku Banjaluke, Drašku Stanivukoviću.

Urednik portala “Buka” Aleksandar Trifunović, gostovao je na BN u emisiji “Mat” i u brojnim temam dotakeo se i Banjaluke i lokalnih izbora, te istako da smatra da Stanivuković ima jako dobru početnu poziciju i dobro komunicira sa biračima.

– Imamo situaciju da je SNSD ponudio svog kandidata za gradonačelnika, osobu koja manje-više nije poznata. Vrlo zanimljivo. Ja mislim da je najmanje Milorad Dodik uticao na izbor tog kandidata. Čovjek vjerovatno ima neke sposobnosti čim se kandidovao. Ne znam. Ali izaći na megdan Stanivukoviću koji je toliko prisutan na društvenim mrežama i toliko prisutran u javnosti… On nije kandidat koji mu uopšte može parirati. Ako to gledate na nivou nekog boks meča, uopšte nisu ravnopravni kandidati – rekao je on.

Kada je u pitanju Jelena Trivić, Trifunović smatra da će ovo biti test njegon biračkog tijela.

– Njen glavni politički kapital, koji ona permanentno pominje, jeste taj da je pobijedila Milorada Dodika na prošlim izborima. Po njenom mišljenju i ona od tog ne odustaje. Da li Jelena Trivić i dalje ima toliko glsova, to ćemo imati priliku da vidimo. To će biti novo istraživanje, novi podatak kako ona zaista stoji, ali nije realno da će osvojiti procentualno u Banjaluci koliko je osvojila kao kandidatkinja opozicije – rekao je Trifunović za BN, između ostalog.

Nastavi čitati

Aktuelno